Ποδηλασία κοντά στην Αθήνα (Τατόι)
Περιγραφή Δραστηριότητας
Πέτρινα κτίσματα με οξυκόρυφες στέγες βγαλμένα από παραμύθι των αδελφών Γκριμ, μια αντλία πετρελαίου που μετράει σε γαλόνια και ασυνήθιστα μεγάλα αυτοκίνητα που άλλοτε μετέφεραν τους βασιλείς και τώρα είναι από καιρό ακινητοποιημένα, «βυθισμένα» μέσα στα πεσμένα πλατανόφυλλα… Σα να εξερευνείς ένα υπαίθριο μουσείο, μια βόλτα με ποδήλατο στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου, στις νοτιοανατολικές παρυφές της Πάρνηθας είναι μια βουτιά στη νεότερη ιστορία και μια συναρπαστική διαδρομή στο φυσικό τοπίο, μέσα στα πλατάνια, τα πεύκα, τα κυπαρίσσια και τις αχλαδιές.
Στο Τατόι ήρθε πρώτος ο δεύτερος βασιλιάς της Ελλάδας, Γεώργιος Α΄(1863-1913) με τη βασίλισσα Όλγα για να χτίσουν τη θερινή τους κατοικία. Προοδευτικά η έκταση των 42.000 στρεμμάτων με τη θέα προς όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής έγινε μια αυτόνομη πολιτεία που έμοιαζε με παράδεισο: Παγώνια και γιγαντόσωμα ελάφια τριγυρνούσαν ελεύθερα, υπήρχαν κήποι και περιβόλια, οινοποιείο,βουτυροκομείο, ιπποστάσιο, βουστάσιο κ.ά.. Κατά τη διάρκεια της πορείας μας, θα διασχίσουμε τα κτήματα, ποδηλατώντας ήπια σε χωμάτινους και δασικούς δρόμους με πυκνή βλάστηση, θα ξεναγηθούμε στους χώρους τους από τους συνοδούς μας, θα μάθουμε ιστορίες και θα ξεκουραστούμε σε μοναδικά σημεία θέας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πορεία: περ 10-15χλμ
Υψομετρική διαφορά: 100μ – 150μ
- 10:00 Άφιξη- συνάντηση στην είσοδο Λεύκα στο Τατόι
- 10:30 – 11:00 Χωρισμός σε ομάδες. Γνωριμία με τους συνοδούς και τα ποδήλατά σας!
- 11:00 – 13:30 Εύκολη ποδηλασία με μικρές υψομετρικές διαφορές. Πέρασμα από σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος και στάσεις για ξεκούραση σε κιόσκια στημένα στα απέραντα λιβάδια των πρώην βασιλικών κτημάτων.
- 13:30 Τέλος ποδηλασίας.
- 14:00 Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα ή η πορεία, ενδέχεται να αλλάξει από τους συνοδούς του προγράμματος ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τη δυναμική της ομάδας.
Προϋποθέσεις συμμετοχής
- Στοιχειώδης φυσική κατάσταση.
- Σχετική γνώση ποδηλασίας.
- Ηλικίες από 8 ετών και άνω.
- Μόνο για οργανωμένες ομάδες (εταιρίες, συλλόγους, γυμναστήρια, σχολεία κτλ).
- Ελάχιστη συμμετοχή 6 άτομα.
- Προεξόφληση του ποσού συμμετοχής.
- Για την ομαλή διοργάνωση της δραστηριότητας, οι αιτήσεις συμμετοχής και η προεξόφληση του ποσού που απαιτείται, θα γίνονται δεκτές έως και την ημέρα Πέμπτη, πριν από την κάθε προγραμματισμένη δραστηριότητα.
Τιμές:
- 22€/ άτομο (για πολύ μεγάλες ομάδες οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα)
*10% έκπτωση σε παιδιά δημοτικού
ΠερισσότεραΛιγότερα
Περιλαμβάνεται
Μην ξεχάσω
Πολιτική ακύρωσης
- Ακύρωση 7 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
- Ακύρωση μεταξύ 3 και 7 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
- Ακύρωση 3 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.
*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.
Συμβουλές Unlimited Adrenaline
- Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
- Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
- Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
- Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
- Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.
Τοποθεσία
Σημείο συνάντησης
Περιοχή: Αχαρνές, Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής
Διεύθυνση: Λεύκα,Τατόι
Σημειώσεις: 10:00 Άφιξη- συνάντηση στην είσοδο Λεύκα στο Τατόι