×

Ξενάγηση στις Μυκήνες & Ναύπλιο

ID Δραστηριότητας : 987
Εύκολο
6 ώρες
Ιαν - Δεκ
Για όλες τις ηλικίες
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο σας και μετά από μια ώρα θα διασχίσουμε τη Νεμέα και τους διάσημους και εντυπωσιακά πράσινους και τακτοποιημένους αμπελώνες. Αμέσως μετά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Άργος, μια από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Ως στρατηγική θέση στην εύφορη πεδιάδα της Αργολίδας, το Άργος ήταν ένα σημαντικό οχυρό κατά τη μυκηναϊκή εποχή.

Η πρώτη φορά που αντιμετωπίζετε την κυκλώπεια τοιχοποιία της Ακρόπολης των Μυκηνών, ακόμα και από μακριά, θα είναι μια από τις στιγμές της περιήγησης που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Η Ακρόπολη είναι προσβάσιμη μέσω της περίφημης Πύλης του Λέοντα, το σύμβολο της εξουσίας των μυκηναϊκών ηγεμόνων. Η πύλη πήρε το όνομά της από τα δύο αντίθετα λιοντάρια που χαράχτηκαν ανάγλυφα και τέθηκαν στο τρίγωνο ανακούφισης, ένα τυπικό χαρακτηριστικό της μυκηναϊκής αρχιτεκτονικής, πάνω από την πόρτα.

Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον πράγμα που θα δούμε. Ένα κτίριο που ονομάζεται "σιταποθήκη", επειδή το υπόγειο του περιέχει ανθρακούχους κόκκους, είναι ένα από τα πράγματα που θα σας συναρπάσουν. Νότια θα επισκεφτούμε τον Τάφο Κύκλο Α, των οποίων οι έξι μεγάλοι τάφοι άξονα περιείχαν πολλά χρυσά αντικείμενα και άλλα έργα τέχνης. Πέρα από αυτό είναι μια σειρά κτιρίων, πιθανώς κατοικίες υψηλόβαθμων στελεχών:

 • το Σπίτι του Πολεμιστή Krater
 • το Ramp House
 • το Νότιο Σπίτι και η Ακρόπολη

Το θρησκευτικό κέντρο της ακρόπολης, κατά μήκος του νότιου οχυρωματικού τείχους, περιλαμβάνει το Ναό των Idols, το Σπίτι των Τοιχογραφιών, το σπίτι του Tsountas και τον Ιερό Ναό. Μια σκάλα και ένας μεγάλος επεξεργαστικός δρόμος συνδέουν αυτά τα ιερά με το παλάτι. Πεντακόσια μέτρα μακριά από την είσοδο της Ακρόπολης θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δούμε τον "Θησαυρό του Ατρέους" ή τον τάφο του Αγαμέμνονα.Είναι ένας εντυπωσιακός τάφος "θόλος" στον λόφο Παναγίτσα στις Μυκήνες, κατασκευασμένος κατά την Εποχή του Χαλκού γύρω στο 1250 π.Χ.

Ο επόμενος σταθμός μας είναι η όμορφη και μαγευτική πόλη του Ναυπλίου. Αυτή η πολύ δημοφιλής πόλη οφείλει την ίδρυσή της στο Ναύπλιο, το διάσημο ναύτη και μέλος των Αργοναυτών. Θα περπατήσουμε κατά μήκος των κάστρων της Ακροναυπλίας που ανεγέρθηκαν για πρώτη φορά στα τέλη του 3ου αι. Π.Χ. και πήραν τη σημερινή μορφή τους μετά από προσθήκες των Βυζαντινών, των Φράγκων, των Βενετών και των Τούρκων κατακτητών.

Από εκεί μπορούμε να θαυμάσουμε το Γκολφ του Ναυπλίου με το πανέμορφο Κάστρο / νησί που ονομάζεται Μπούρτζι και ένα τεράστιο, καλά διατηρημένο και ίσως το καλύτερο κάστρο στην Ελλάδα που ονομάζεται Παλαμήδι. Χτίστηκε το 1714 από τους Βενετούς και αποτελεί το καλύτερο δείγμα των ενετικών οχυρώσεων στην Ελλάδα. Μετά από μια περιήγηση στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης, θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να γοητευτούν από την έντονη μυρωδιά των παραδοσιακών πιάτων που θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε (προαιρετικά) ανάμεσα στους δρόμους και τα σπίτια της παλιάς και της νέας αρχιτεκτονικής.

Τιμή ανά γκρουπ (1-8 άτομα) : 300 ευρώ.


Δεν περιλαμβάνεται

• Ξενάγηση εντός αρχαιολογικών χώρων.
• Προσωπικά έξοδα / φαγητό ποτό στη διάρκεια της εκδρομής
• Εισιτήρια στους Αρχαιολογικούς Χώρους

Μην ξεχάσω

• Επικοινωνία με την επιχείρηση πριν τη δραστηριότητα
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 14 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
 • Ακύρωση μεταξύ 7 και 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 7 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Καλαμάτα, Μεσσηνία

Σημειώσεις: Υπηρεσία παραλαβής τουριστών από ξενοδοχείο διαμονής τους.

Σημείο δραστηριότητας

Περιοχή: Αργολίδα

Δείτε επίσης

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.