×

6 ήμερο πεζοπορίας στο Αρχαίο Μονοπάτι των Δελφών

ID Δραστηριότητας : 3965
Μέτριο
5 ημέρες 6 ώρες
20/05/2023
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 15 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την ομορφιά των άγριων βουνών και την αρχαία μυθολογία. Αυτή η πεζοπορία ακολουθεί τα βήματα των αρχαίων Ελλήνων προσκυνητών που περπατούσαν από τις βόρειες πλαγιές του Παρνασσού μέχρι τη νότια περιοχή των Δελφών.

Ο Παρνασσός απέχει μόλις 3 ώρες οδικώς από την Αθήνα! Φιλοξενεί τον περίφημο Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Το Ε4, το ευρωπαϊκό μακρύ μονοπάτι που συνδέει την Πορτογαλία με την Κύπρο περνά από τον Παρνασσό. Ακολουθεί το αρχαίο μονοπάτι που έκαναν οι προσκυνητές από τη βόρεια Ελλάδα για να φτάσουν στο ιερό των Δελφών. Οι Δελφοί ήταν αφιερωμένοι στον θεό Απόλλωνα, αλλά οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν επίσης ότι η δασική περιοχή του βουνού ήταν το σπίτι των Νυμφών και του θεού Πάνα. Σήμερα ο Παρνασσός φιλοξενεί το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας στην αλπική του ζώνη και ένα προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο στη δασώδη περιοχή του. Στις βόρειες πλαγιές του βουνού, το δάσος αποτελείται κυρίως από έλατα και άρκευθους. Καθώς κατεβαίνουμε τις νότιες πλαγιές το τοπίο γίνεται μεσογειακό. Υπέροχη θέα στον διάσημο ελαιώνα των Δελφών και τον Κορινθιακό κόλπο περιμένει τους πεζοπόρους μας. Προτείνουμε ένα δρομολόγιο που συνδυάζει τμήματα των μονοπατιών 22 και Ε4 και που προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές του Παρνασσού.

Το Ancient Path 6 Days Hike ξεκινά από το χωριό Επτάλοφος και καταλήγει στην παραθαλάσσια Ιτέα, περίπου. 3 ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα.

Αναζητάτε μια λιγότερο απαιτητική πιο ήπια πεζοπορία; ελέγξτε την 4ήμερη πεζοπορία μας στο Αρχαίο Μονοπάτι.

Highlights

 • Ήσυχα μονοπάτια με καλό συνδυασμό δασών και μεσογειακών τοπίων
 • Ανακαλύψτε ένα καλά διατηρημένο άγριο βουνό από Βορρά προς Νότο
 • Επισκεφτείτε την αρχαία τοποθεσία των Δελφών και την κοιλάδα της ελιάς των Δελφών που έχει καταγραφεί στην UNESCO
 • Απολαύστε μια χαλαρωτική διαδρομή πεζοπορίας με θέα στη θάλασσα στον Κορινθιακό Κόλπο

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

1η μέρα: Άφιξη στον Επτάλοφο

Άφιξη στον Επτάλοφο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Ο Επτάλοφος είναι ένα πολύ γραφικό ελληνικό χωριό με έναν μικρό καταρράκτη και μια τυπική πλατεία του χωριού που περιβάλλεται από αιωνόβια πλατάνια.

2η μέρα: Επτάλοφος – Πολύδροσος

Πεζοπορήστε στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού ακολουθώντας το μονοπάτι 22 προς τον Πολύδροσο, ένα ήσυχο αγροτικό χωριό. Ήταν πάντα εύφορη γη και στην αρχαιότητα η περιοχή ονομαζόταν «Έρωχος» που σημαίνει «Αγάπη για τη Γη». Σήμερα, ο Πολύδροσος φιλοξενεί το οινοποιείο της οικογένειας Αργυρίου που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις αρχαίες, ξεχασμένες τοπικές ποικιλίες κρασιού και παράγει 9 διαφορετικά είδη πολύ ενδιαφέροντων κρασιών. Διανυκτέρευση στο χωριό Πολύδροσος.

 • Απόσταση: 10,8 km
 • Ανάβαση: 465m
 • Κάθοδος: 876m
 • Διάρκεια: 4-5 ώρες

3η μέρα: Πολύδροσος - Ορεινή Καλύβα Defner (μονοπάτι 22)

Ο Πολύδροσος περιβάλλεται από πηγές και ένα πυκνό ελατόδασος. Ξεκινώντας την πεζοπορία θα παρατηρήσετε μια σειρά από μεγάλες εξοχικές κατοικίες καθώς σήμερα ο τόπος εκτιμάται πολύ από τις αθηναϊκές οικογένειες για το σαββατοκύριακο το χειμώνα. Ανεβαίνοντας στο μονοπάτι θα διασχίσετε αγροκτήματα και δασικές εκτάσεις με ενδημικά είδη όπως κεφαλονίτικο έλατο και αρκεύθου. Η πεζοπορία σας θα ολοκληρωθεί στο ορεινό καταφύγιο Defner σε υψόμετρο 1.845μ. Το καταφύγιο Defner, είναι μια τυπική ορεινή καλύβα, απλή με τα απαραίτητα για ξεκούραση για μια νύχτα σε υψόμετρο. Βρίσκεται στα όρια της αλπικής ζώνης και της ελατοδάσους περιοχής. Μετά την τακτοποίηση θα προσφερθεί ζεστό δείπνο. Όταν ο καιρός είναι καθαρός, από την ξύλινη βεράντα του καταφυγίου μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα στον Κορινθιακό Γκολφ.

 • Απόσταση: 15,4 χλμ 
 • Ανάβαση: 1636m 
 • Κάθοδος: 297m 
 • Διάρκεια: 8 ώρες

4η μέρα: Ορεινή Καλύβα Ντέφνερ - κορυφή Γεροντόβραχος - Λιβάδι

Η σημερινή πεζοπορία αφορά την εξερεύνηση της αλπικής ζώνης του Παρνασσού. Προτείνουμε πεζοπορία στην κορυφή του Γεροντόβραχου 2.396μ που είναι προσβάσιμη με τα πόδια χωρίς ειδικό εξοπλισμό από την Άνοιξη μέχρι το Φθινόπωρο. Στην αλπική ζώνη θα ανακαλύψετε σπάνια ενδημικά είδη φυτών και εντόμων. Μπορεί να συναντήσετε έναν βοσκό με το κοπάδι των προβάτων ή των κατσικιών του. Προσέξτε μην μπείτε στο κοπάδι γιατί τα ποιμενικά σκυλιά μπορεί να είναι νευρικά. Ο Παρνασσός είναι διάσημος σε όλη την Ελλάδα για την υψηλής ποιότητας φέτα του. Θα δείτε τα κυκλικά ερείπια των παλιών πέτρινων αχυρώνων προβάτων που στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν για να φιλοξενήσουν σημαντικό αριθμό ατόμων κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η θέα 360 μοιρών στη γύρω κοιλάδα από την κορυφή του Γεροντόβραχου είναι υπέροχη! Κατεβαίνετε στο οροπέδιο Λιβάδι ακολουθώντας τοπικό μονοπάτι. Διανυκτέρευση στην Αράχωβα.

 • Απόσταση: 11 χλμ 
 • Ανάβαση: 681m 
 • Κάθοδος: 1307m 
 • Διάρκεια: 7 ώρες

5η μέρα: Οροπέδιο Λιβαδιού - Δελφοί (μονοπάτι Ε4)

Αρχικά θα ακολουθήσετε τοπικό μονοπάτι στην περιοχή του οροπεδίου Λιβαδιού σε υψόμετρο 1.200μ και μετά θα ενταχθείτε στο Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4. Αυτή είναι μια ιστορική και εμπνευσμένη διαδρομή! Κατηφορίζει τις πλαγιές του Παρνασσού, οδηγώντας στο χωριό Δελφοί. Είναι το αρχαίο μονοπάτι που πήραν οι λάτρεις του Θεού Πάνα από τους αρχαίους ναούς των Δελφών μέχρι το Σπήλαιο της Κορύκειας για να γιορτάσουν τις ιερές τελετές. Η πεζοπορία σας ξεκινά από το οροπέδιο Λιβάδι σε υψόμετρο 1.200μ. Ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι μέσα από καταπράσινα δάση, κατηφορίζετε στο ιερό των Δελφών! Ένα μαγικό σημείο με θέα στην κοιλάδα των ελαιόδεντρων και τον Κορινθιακό κόλπο με φόντο τα επιβλητικά βουνά της Πελοποννήσου. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφθείτε το ναό του Απόλλωνα το απόγευμα. Διανυκτέρευση στο χωριό Δελφοί.

 • Απόσταση: 12 km
 • Ανάβαση: 377 μέτρα
 • Κάθοδος: 861 μέτρα 
 • Διάρκεια: 5-6 ώρες

6η μέρα: Δελφοί - Παραθαλάσσια Ιτέα (μονοπάτι Ε4)

Ακολουθήστε ένα κατηφορικό μονοπάτι και έναν αγροτικό δρόμο από τους Δελφούς μέχρι την άκρη του χωριού Χρισσό. Η αρχαία πόλη Κρίσσα φιλοξένησε τους επισκέπτες του μαντείου. Ακολουθώντας τα χνάρια των αρχαίων προσκυνητών, θα συνεχίσετε τη μέρα σας στην καρδιά του διάσημου ελαιώνα της Κρισαίας. Έχει καταχωρηθεί από την UNESCO ως ένα μοναδικό τοπίο που αποτελείται από περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα. Θα απολαύσετε το μοναδικό τοπίο! Παρατηρήστε το ασημοπράσινο φύλλωμα των ελαιόδεντρων που αλλάζουν χρώματα ανάλογα με την ώρα της ημέρας και θαυμάστε τους φυσικά σκαλισμένους κορμούς εντυπωσιακών αιωνόβιων δέντρων. Η πεζοπορία σας τελειώνει δίπλα στη θάλασσα, στο λιμανάκι της Ιτέας.

 • Απόσταση: 12 km 
 • Κάθοδος: 643m 
 • Διάρκεια: 4-5 ώρες

Προϋποθέσεις συμμετοχής

 • Καλή φυσική κατάσταση
 • Ελάχιστη ηλικία: 15 ετών – Μέγιστη ηλικία: 75 ετών

 

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Διαθέσιμες επιλογές

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού
Αράχοβα, Βοιωτία
4 ώρες
από 25.00 € / άτομο
Εκπαίδευση διαβίωσης στη Φύση, Αράχωβα
Αράχοβα, Βοιωτία
1 ημ 2 ώρες
από 80.00 € / άτομο
4 ημέρο Πεζοπορίας στο μονοπάτι E4 στους Δελφούς
Επτάλοφος, Φωκίδα
3 ημ 5 ώρες
από 230.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πεζοπορικό 3μερο στον Παρνασσό στις 28-30/4
Αράχοβα, Βοιωτία
2 ημέρες
από 185.00 € / άτομο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πεζοπορικό 2μερο στην Γκιώνα στις 8-9/7
Καλοσκοπή, Φωκίδα
1 ημ 9 ώρες
από 165.00 € / άτομο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πεζοπορικό 2μερο στα Βαρδούσια στις 24-25/6
Αθανάσιος Διάκος, Φωκίδα
1 ημ 8 ώρες
από 145.00 € / άτομο
Canyoning στο Μέγα Ρέμα
Άγιος Κωνσταντίνος, Φθιώτιδα
5 ώρες
από 45.00 € / άτομο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.