×

8ήμερη εκδρομή πεζοπορίας - Το παρθένο νησί της Καρπάθου (Fully Guided)

Μέτριο
8 ημέρες
Απρ - Οκτ
από 8 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Εκδρομή πεζοπορίας - Το παρθένο νησί της Καρπάθου είναι μια μοναδική εμπειρία διακοπών με βάση το νησί της Καρπάθου - τη θρυλική γενέτειρα του Προμηθέα και των Τιτάνων!

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Αιγαίου. Εδώ η Πεζοπορία μας πραγματοποιείται σε ένα από τα λιγότερο εμπορικά μέρη στην Ελλάδα. Επειδή είναι απομακρυσμένο και κάπως προστατευμένο από τον σύγχρονο κόσμο, έχει διατηρήσει πολλές από τις ξεχωριστές παραδόσεις του σχετικά με τις φορεσιές, τα έθιμα και τη διάλεκτο. Με τα χωριά της ψηλά στα βουνά και την άγρια ​​ομορφιά της, η Κάρπαθος είναι αναμφισβήτητα μοναδική.

Στο ταξίδι πεζοπορίας μας - το παρθένο νησί της Καρπάθου, περπατάμε σε απότομους βράχους και βραχώδεις ακτές απολαμβάνοντας το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο. Αθόρυβο και ήρεμο, δημιουργεί ένα ασφαλές καταφύγιο για μια μεγάλη ποικιλία ζώων. Οι παράκτιες βραχώδεις σπηλιές φιλοξενούν τη μεσογειακή φώκια Monachus-Monachus, ενώ τα προστατευόμενα γεράκια Eleonora και οι γλάροι του Audouin φωλιάζουν επίσης στους παράκτιους βράχους. Απολαμβάνουμε την πλούσια χλωρίδα, συμπεριλαμβανομένων συνολικά 940 φυτών, 87 εκ των οποίων είναι γηγενή, σπάνια και επίσης απειλούμενα. Πουθενά αλλού δεν μπορεί κανείς να βρει τόσο μεγάλη συγκέντρωση μοναδικής χλωρίδας και πανίδας - όλα εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια.

Επιλέξαμε το βόρειο τμήμα της Καρπάθου για αυτόν τον λόγο, καθώς είναι το πιο ορεινό είναι η περιοχή όπου βρίσκονται οι πιο όμορφες πεζοπορίες με εκπληκτικά τοπία, θαλάσσια θηλαστικά και πουλιά.

Από τη βάση μας στο γραφικό θαλάσσιο χωριό Διαφάνι, περπατάμε στα πιο εντυπωσιακά μονοπάτια της περιοχής. Ένα μίνι βαν και μικρά σκάφη επιτρέπουν τις σύντομες μεταφορές μας εμπρός-πίσω στη βάση μας και ως αποτέλεσμα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για κολύμπι στην Πεζοπορία μας.

Απαιτήσεις συμμετοχής

 • Αυτό το επίπεδο ταξιδιού είναι μέτριο με μέσο όρο μεταξύ 4-6 ωρών πεζοπορία καθημερινά.

Τιμή:

 • 670 € για 6-7 συμμετέχοντες
 • 740 € για 4-5 συμμετέχοντες
 • 1050 € για 2-3 συμμετέχοντες

ΗΜΕΡΑ 1: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ / ΛΙΜΕΝΑ & ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΦΑΝΗ

Κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο / λιμάνι της Καρπάθου, μεταβείτε στο όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Διαφάνι. Θα εγκατασταθείτε στα δωμάτιά μας και απολάυσετε ένα δείπνο καλωσορίσματος.

ΗΜΕΡΑ 2: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΛΥΜΠΟΣ & ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Την 1η ημέρα του ταξιδιού πεζοπορίας - Το παρθένο νησί της Καρπάθου περπατάμε στον Όλυμπο, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κάρπαθου και ένα χωριό εξαιρετικής ομορφιάς. Περνάμε από παραδοσιακά χωριά, όμορφες καταπράσινες κοιλάδες και κατά μήκος βράχων που βρίσκονται σε καταπράσινες περιοχές στο δρόμο μέχρι να φτάσουμε στον όμορφο οικισμό στις πλαγιές ενός βουνού. Τα σπίτια στον Όλυμπο είναι χτισμένα μέσα σε ένα δάσος και διατηρούνται τα παραδοσιακά χρώματα και η διάταξή τους. Το ίδιο το χωριό είναι πραγματικά ένα ζωντανό μουσείο και έχει μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Σήμερα, το χωριό έχει πληθυσμό 400 κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους ασχολούνται με τη γεωργία. Ο Όλυμπος διατηρεί τον παραδοσιακό τρόπο ζωής του, όπου τα παλιομοδίτικα έθιμα παίζουν σημαντικό ρόλο. Φτάνοντας στον Όλυμπο συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε προς τα πάνω στην κορυφή του Προφήτη Ηλία σε υψόμετρο 718 μέτρων. Εδώ, θαυμάζουμε την υπέροχη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε πίσω στον Όλυμπο όπου έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα γεύμα και να εξερευνήσουμε το χωριό.

Ανάλογα με το πώς αισθάνεστε, μπορούμε είτε να περπατήσουμε στο Διαφάνι μέσω του Αγ. Κωνσταντίνου ή να σας μεταφέρουμε πίσω στο Διαφάνι.

 • Απόσταση: 8-10 χλμ.
 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: 5,5 - 7 ώρες.

ΗΜΕΡΑ 3: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΠΑ ΜΗΝΑΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)

Η σημερινή πεζοπορία είναι μια υπέροχη βόλτα πάνω-κάτω σε μερικές απαλές πλαγιές, μέσα από πεύκα, ελαιώνες και χωράφια με σιτάρι στον όμορφο κόλπο της Παπά Μηνά με τη βοτσαλωτή παραλία και τα σκιερά δέντρα. Σε αυτήν την πεζοπορία έχουμε χρόνο να απολαύσουμε κολύμπι σε αυτόν τον όμορφο κόλπο πριν επιστρέψουμε στο Διαφάνι.

 • Απόσταση: 7,5 χλμ.
 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: 3,5 ώρες.

ΗΜΕΡΑ 4: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΒΡΟΥΚΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΒΑΝΑΝΤΑ ΜΠΕΪ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΙ

Ημέρα 3 του ταξιδιού πεζοπορίας - Το παρθένο νησί της Καρπάθου ξεκινά με μια σύντομη μεταφορά στην Αυλώνα από όπου περπατάμε μέχρι την Αρχαία Βρουκούντα σε ένα πέτρινο μονοπάτι, χτισμένο στην αρχαιότητα. Η Βρουκούντα είναι μια μυστική περιοχή όπου κάποτε βρισκόταν η αρχαία πόλη-κράτος του Βρύκου. Εξετάζουμε ερείπια, ηλικίας άνω των 3500 ετών, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Σπηλαίου, ακόμη και υποβρύχιους θησαυρούς ενώ κολυμπάμε με αναπνευστήρα. Στη συνέχεια, ανεβαίνουμε στο χωριό Αυλώνα για ένα νόστιμο σπιτικό μεσημεριανό γεύμα στη μοναδική ταβέρνα της περιοχής - διάσημη σε όλη την Κάρπαθο. Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, συνεχίζουμε στη Βανάντα σε ένα πέτρινο μονοπάτι που κατεβαίνει απαλά προς αυτόν τον υπέροχο κόλπο. Από εκεί, το τελευταίο μέρος της σημερινής περιήγησης μας οδηγεί κατά μήκος της ακτής προσφέροντας ασύγκριτη θέα.

 • Απόσταση: 10 χλμ.
 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: 5,5 ώρες.

ΗΜΕΡΑ 5: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΣΤΟΜΟ & ΣΤΕΝΟ

Σήμερα ξεκινάμε ξανά την πεζοπορία μας από την Αυλώνα, ακολουθώντας έναν λιθόστρωτο δρόμο μέχρι να φτάσουμε στο Τρίστομο, ένα σχεδόν ερημικό χωριό. Αυτό το φυσικό λιμάνι, που βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κόλπο στη βορειοδυτική ακτή, φιλοξενεί την τελευταία οικογένεια που αρνείται να εγκαταλείψει την πατρίδα της και την εκπληκτική θέα. Μετά από ένα γεύμα για πικνίκ, συνεχίζουμε στην Αγ. Αικατερίνη και στο Στενό - το σημείο όπου μπορούμε σχεδόν να "αγγίξουμε" το κοντινό νησί της Σαρίας, φαίνεται τόσο κοντά. Από εδώ ένα παραδοσιακό ψαροκάικο μας οδηγεί πίσω στο Διαφάνι.

 • Απόσταση: 8,4 χλμ.
 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: 3,5 ώρες.

ΗΜΕΡΑ 6: ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑΣ ΣΑΡΙΑ

Ημέρα 5 του ταξιδιού πεζοπορίας - Το παρθένο νησί της Καρπάθου μας οδηγεί με καραβάκι απέναντι από το νησί της Σαρίας, όπου περπατάμε το μήκος του νησιού καταλήγοντας στην παραλία της Παλαιάς, όπου απολαμβάνουμε ένα γεύμα μπάρμπεκιου και παίρνουμε μια βάρκα πίσω στο Διαφάνι Κατά την αρχαιότητα, η Σαρία ήταν μια από τις τέσσερις πόλεις της Καρπάθου, έως ότου αποσπάστηκε από το νησί λόγω διάβρωσης, και αργότερα έγινε βάση για πειρατές Σαρακηνίου. Μπορούμε να δούμε αρχαία μνημεία, και ερείπια αρχαίων οικισμών σχεδόν παντού. Σύμφωνα με τη μυθολογία, το νησί δημιουργήθηκε όταν ο Ποσειδώνας, σε μάχη με τον Τιτάνα Εφιάλτη, έκοψε ένα κομμάτι από την πλευρά της Καρπάθου και έθαψε τον αντίπαλό του κάτω από αυτό. Ερείπια της πόλης έχουν βυθιστεί στα στενά του Τριστόμου, ανάμεσα στην Κάρπαθο και τη Σαρία. Πράγματι, σημάδια εκεί δείχνουν την ύπαρξη του ιερού του Απόλλωνα Πορθίου. Υπάρχουν ίχνη ανθρώπινης ύπαρξης εδώ από τη Νεολιθική Εποχή και την πρώιμη Εποχή του Χαλκού, και κατάλοιπα οχυρώσεων βρέθηκαν επίσης στη δυτική πλευρά του λόφου Castello που χρονολογείται από ιστορικούς χρόνους.

Επιπλέον, το νησί είναι ένας σημαντικός φυσικός βιότοπος και έδαφος αναπαραγωγής για πουλιά και θαλάσσια είδη. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η βόρεια Κάρπαθος, η Σαρία και η περιοχή της θάλασσας γύρω από αυτές, ανήκουν όλα στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, χάρη στην ποικιλία διαφορετικών φυσικών οικοτόπων που διατίθενται για τα ζώα που ζουν εδώ καθώς και σπάνια είδη φυτών και ζώων που φιλοξενούν.

 • Απόσταση: 8 χλμ.
 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: 3 ώρες.

ΗΜΕΡΑ 7: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

(Προαιρετική κατηγορία πεζοπορίας ή μαγειρικής, κ.λπ.).

ΗΜΕΡΑ 8: ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Μεταφορά στο λιμάνι / αεροδρόμιο της Καρπάθου.


Περιλαμβάνεται

• Διαμονή 8 ημερών / 7 διανυκτερεύσεων σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό σε ξενοδοχείο (www.dorana.gr)
• 5 ημέρες πεζοπορίας με ελληνικό οδηγό με όλες τις μεταφορές (περιλαμβάνεται μίνι βαν και σκάφος).
• Όλα τα γεύματα, από το δείπνο την ημέρα 1 έως το δείπνο την 7η ημέρα.
• Μεταφορά από το λιμάνι / αεροδρόμιο της Καρπάθου στο ξενοδοχείο και από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο / λιμάνι της Καρπάθου.
• ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνεται

• Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
• Πτήση άφιξης / αναχώρησης προς Κάρπαθο.

Μην ξεχάσω

• παπούτσια πεζοπορίας (οι μπότες δεν είναι απαραίτητες)
• παντελόνι μακρή πεζοπορίας
• δεύτερο T-shirt
• Αδιάβροχο μπουφάν
• Καπέλο
• Αντηλιακό
• Επιπλέον μπουκάλι νερό

 

 • Ακύρωση 14 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
 • Ακύρωση μεταξύ 7 και 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 7 ημερών ή αργότερα είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Κάρπαθος, Κάρπαθος

Διεύθυνση: Κάρπαθος

Διαθεσιμότητα

από 670.00 € / άτομο
Ελάχιστος αριθμός ατόμων: 2
Κουπόνι Δώρου

Παρόμοιες δραστηριότητες Trekking Hellas Rhodes

Sunset Hike στον Προφήτης Ηλία, Ρόδος
Σαλάκος, Ρόδος
5 ώρες
από 40.00 € / άτομο
Πεζοπορία στο βουνό Ακραμίτης, Ρόδος
Ατάβυρος, Ρόδος
6 ώρες
από 63.00 € / άτομο
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
6ήμερη πεζοπορική εκδρομή στη Ρόδο (Self-Guided)
Έμπωνας, Ρόδος
6 ημέρες
από 680.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

5ήμερο πεζοπορικό πακέτο με διαμονή στη Κάρπαθο
Διαφάνι, Κάρπαθος
5 ημέρες
από 490.00 € / άτομο
Καταδύση και ιππασία στη Ρόδο
Ιστριος
10 ώρες
από 150.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.