×

Hopping Island στα Δωδεκάνησα

Εύκολο
9 ημέρες
Απρ - Μαι, Σεπ - Οκτ
Για όλες τις ηλικίες
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Το Island Hopping in the Dodecanese είναι ένα μοναδικό 9ήμερο ταξίδι πεζοπορίας σε 4 ελληνικά νησιά.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τα Δωδεκάνησα με αυτήν την ειδυλλιακή ξενάγηση στο νησί. Αφεθείτε στην κοσμοπολίτικη Ρόδο, απολαύστε την υπέροχη θέα στη γοητευτική Σύμη και εξερευνήστε τα νησιά της Τήλου, της Χάλκης και της Αλιμίας.

Το Island Hopping in the Dodecanese, ξεκινά και τελειώνει στο κοσμοπολίτικο νησί της Ρόδου. Από εδώ ξεκινάμε ένα σύντομο ταξίδι με ένα μικρό τοπικό πλοίο για το μικρό νησί της Τήλου. Με έδρα το γοητευτικό ξενοδοχείο Ilidirock, θα επισκεφθούμε τα απομακρυσμένα χωριά «φάντασμα», μοναστήρια και μεσαιωνικά κάστρα. Περπατάμε κατά μήκος της ακτογραμμής που προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα και απολαμβάνουμε υπέροχες βουτιές σε υπέροχες απομονωμένες παραλίες.

Ο επόμενος προορισμός μας είναι η πολύχρωμη Χάλκη, το μικρότερο κατοικημένο νησί των Δωδεκανήσων που αναφέρεται από την UNESCO ως το νησί της Ειρήνης και της Φιλίας. Έχοντας εξερευνήσει τα μονοπάτια της Χάλκης και απολαύσει την καταπληκτική θέα στα γύρω νησιά, ξεκινήσαμε να ανακαλύψουμε το ακατοίκητο νησί της Αλιμίας πριν επιστρέψουμε στη Ρόδο. Επιστρέφονυας στην πόλη της Ρόδου, περνάμε χρόνο στη γοητευτική μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και εξερευνούμε τα πιο όμορφα μέρη της ακτογραμμής της με δύο καγιάκ στη θάλασσα.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΗΜΕΡΑ 1. ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Η πρώτη ημέρα του Island Hopping the Dodecanese ξεκινάει με την άφιξή μας στη Ρόδο. Αφού γνωρίσουμε τον οδηγό , πηγαίνουμε στο πλοίο για την Τήλο! Ξεκινάμε την αρχή της συναρπαστικής μας περιπέτειας απολαμβάνοντας ένα υπέροχο δείπνο καλωσορίσματος. Διανυκτέρευση στην Τήλο σε ξενοδοχείο (http://www.ilidirock.gr/).

ΗΜΕΡΑ 2. HIKE ΛΙΒΑΔΙΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΘΡΑ - ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ - ΛΙΒΑΔΙΑ

Η δεύτερη μερα αρχίζει με μια πεζοπορία που συνδυάζει όλα όσα έχετε ονειρευτεί ποτέ όταν σκέφτεστε την Ελλάδα. Ξεκινάμε από το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Λιβάδια και το μονοπάτι μας οδηγεί κατά μήκος της ακτογραμμής σε υπέροχες παραλίες, συμπεριλαμβανομένης μιας κόκκινης παραλίας - λόγω του χρώματος της άμμου της. Στη συνέχεια, έχοντας φτάσει στην παραλία της Λήθρας, έναν καταπράσινο παράδεισο, ξεκινάμε την ανάβαση προς το Μικρό Χωριό. Ένα, κάποτε πολυπληθές χωριό, το οποίο είναι πλέον ερημικό. Τα σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί και παραμένουν μαζί με τα στενά σοκάκια, τις πράσινες αυλές και τους λίγους παρόντες κατοίκους - κατσίκες. Τους καλοκαιρινούς μήνες, λειτουργεί ένα μπαρ. Γραφικό όπως είναι, είμαστε αναγκασμένοι να το αφήσουμε πίσω, προκειμένου να ξεκινήσουμε για το σημείο εκκίνησής μας, τα Λιβάδια.

Απόσταση: 7 χλμ

Πραγματική διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες.

Διανυκτέρευση στην Τήλο (http://www.ilidirock.gr/)

ΗΜΕΡΑ 3. HIKE LIVADIA - GERA - LIVADIA

Σήμερα ξεκινάμε από το χωριό Λιβάδια και ακολουθούμε ξανά την ακτογραμμή, περπατώντας κατά μήκος της παραλίας, προς το τέλος του κόλπου, στο κύριο λιμάνι της Τήλου.

Το μονοπάτι χτίστηκε κάποτε στην κορυφογραμμή μιας βουνοπλαγίας και συνέδεε το λιμάνι με το πλέον εγκαταλελειμμένο χωριό της Γέρας. Εδώ, απομένουν μόνο λίγα σπίτια και μερικά αλώνια, με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε μέσα από μια κοίτη ποταμού με δέντρα για να φτάσουμε στο υψηλότερο σημείο της πεζοπορίας μας. Με υπέροχη θέα στα κοντινά νησιά, κατεβαίνουμε ξανά προς τα Λιβάδια.

Απόσταση: 8.5Km

Πραγματική διάρκεια πεζοπορίας: 4 ώρες

Διανυκτέρευση στην Τήλο (http://www.ilidirock.gr/)

ΗΜΕΡΑ 4. HIKE AG. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ - ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

Σήμερα η περιήγησή μας για πεζοπορία και καγιάκ μας οδηγεί στον Άγιο Παντελεήμονα, ένα μοναστήρι που χτίστηκε το 1531 μ.Χ. από έναν ναύτη, ο οποίος επέζησε ενός ναυαγίου και είχε ένα όραμα του Αγίου Παντελεήμονα στα όνειρά του. Ως αποτέλεσμα, αποφάσισε να χτίσει το μοναστήρι για να τιμήσει τον άγιο που τον είχε σώσει. Ανακάλυψε μια φυσική πηγή στο σημείο που αποφάσισε να χτίσει το μοναστήρι! Σήμερα, ο Άγιος Παντελεήμονας στέκεται επιβλητικά πάνω σε μια πλαγιά του βουνού, περιτριγυρισμένο από πλατάνια. Το μονοπάτι ξεκινά στα περίχωρα της Μονής και οδηγεί στον Άγιο Αντώνιο - το δεύτερο λιμάνι του νησιού, προσφέροντας φανταστική θέα στο κοντινό νησί της Νισύρου.

Φτάνουμε στον Άγιο Αντώνιο και μετά ανεβαίνουμε στο Μεγάλο Χωριό . Το Μεγάλο Χωριό είναι τώρα η πρωτεύουσα της Τήλου. Χτισμένο κάτω από την προστασία ενός μεσαιωνικού κάστρου, το Μεγάλο Χωριό, στέκεται υπερήφανα με θέα στον Έριστο, τη μεγαλύτερη και πιο διάσημη παραλία του νησιού.

Απόσταση: 7.5Km

Πραγματική διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες.

Παίρνουμε μια βάρκα προς την Χάλκη το απόγευμα για να απολαύσουμε κάποια αξιοθέατα στην πόλη.

Διανυκτέρευση στη Χάλκη στο Aretanassa Hotel

ΗΜΕΡΑ 5. HIKE ΝΙΜΠΟΡΙΟΣ - ΧΩΡΙΟ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΝΔΑΜΟΥ - ΝΙΜΠΟΡΙΟΣ

Η πέμπτη μέρα ξεκινά από την πρωτεύουσα της Χάλκης, Νημπορίου, που είναι το κύριο χωριό και λιμάνι του νησιού. Από εδώ περπατάμε ανηφορικά μέσα από μια εύφορη κοιλάδα που οδηγεί στο Μεσαιωνικό Κάστρο του Χωριού. Το Χωριό, στα δυτικά της Χάλκης, ήταν κάποτε ο μοναδικός οικισμός στο νησί. Είναι χτισμένο γύρω από το λόφο πάνω στον οποίο βρίσκεται το φρούριο, με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια του. Το Χωριό εγκαταλείφθηκε και σήμερα είναι ερημικό. Η θέα από το Κάστρο είναι υπέροχη, και σε μια καθαρή μέρα, η Ρόδος, η Νίσυρος, η Κάρπαθος και η Τήλος είναι ορατές, όλες περιτριγυρισμένες από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Στο δρόμο της επιστροφής, σταματάμε στην παραλία Pondamos για μια δροσιστική βουτιά και ένα θρεπτικό σπιτικό μεσημεριανό σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα.

Απόσταση: 6,5 χλμ

Πραγματική διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες

Διανυκτέρευση στη Χάλκη στο Aretanassa Hotel

ΗΜΕΡΑ 6. ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΜΙΑ

Σήμερα θα εξερευνήσουμε ένα ερημικό νησί, που ονομάζεται Αλιμία. Ξεκινάμε από το λιμάνι της Χάλκης, και πλέουμε μέχρι να φτάσουμε στον πρώτο μεγάλο όρμο, όπου κάποτε ήταν η πρωτεύουσα. Αυτό το χωριό κηρύχθηκε προστατευμένος οικισμός το 1978. Εκεί, αποβιβαζόμαστε για να περπατήσουμε ανάμεσα στους ανέγγιχτους θησαυρούς του. Περιπλανιόμαστε σε ξεχασμένα μονοπάτια καθώς το νησί είναι ακατοίκητο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην Ελληνιστική εποχή, η Αλιμία χρησιμοποιήθηκε ως σημείο αγκυροβόλησης και σημείο παρατήρησης για τον Ρόδιο. Εκείνη την εποχή, ένας πύργος κατασκευάστηκε στην ψηλότερη κορυφή του νησιού, στην ανατολική του πλευρά και σώζεται μέχρι σήμερα. Μέρος αυτού του πύργου χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ενός μεσαιωνικού κάστρου το 1475 από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη, ο οποίος είχε κατακτήσει τα νησιά των Δωδεκανήσων εκείνη την εποχή. Μόλις φτάσουμε στο δεύτερο σημαντικό κόλπο του νησιού, έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στα κρυστάλλινα γαλανά νερά του και στη συνέχεια να απολαύσουμε μπάρμπεκιου στην παραλία. Νωρίς το απόγευμα, ταξιδεύουμε πίσω στη Χάλκη.

Απόσταση: 6 χλμ

Πραγματική διάρκεια πεζοπορίας: 2,5 ώρες

Διανυκτέρευση στη Χάλκη στο Aretanassa Hotel

ΗΜΕΡΑ 7. ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΥΑΚΚΙΝΗ ΡΟΔΟΣ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Την 7η ημέρα αφήνουμε τη γραφική Χάλκη και επιστρέφουμε στη Ρόδο. Μετά από μια γρήγορη μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε για την πρώτη μέρα καγιάκ στη θάλασσα. Θα κωπηλατήσουμε κοντά σε διάσημους κόλπους, θα κολυμπήσουμε σε γαλαζοπράσινα νερά, θα ανακαλύψουμε κρυμμένες σπηλιές και θα νιώσουμε σαν πραγματικοί εξερευνητές! Καθώς αρχίζουμε να κωπηλατούμε μακριά από την ακτή και προς τη θάλασσα, κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Ρόδου που κινείται νότια, ο οδηγός μας θα μοιραστεί σημαντικά γεγονότα για την ιστορία της Ρόδου. Καθ 'όλη τη διάρκεια της περιοδείας, θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα σε όμορφα νησάκια και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς προτού εξερευνήσουμε μυστικές θαλάσσιες σπηλιές κατά μήκος της ακτής. Έχουμε επίσης τη δυνατότητα κολύμβησης  με αναπνευστήρα στα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά του κόλπου του Anthony Quinn, εάν το επιθυμούμε. Έχοντας απολαύσει όλα αυτά, φτάνουμε στην παραλία Τρούουνου, όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε και να αναζωογονηθούμε με αναψυκτικά και ένα υπέροχο παραδοσιακό ελληνικό μεσημεριανό πικνίκ.

Κωπηλατούμε για περίπου δυόμισι ώρες κατά μήκος της ακτής της Ρόδου. 

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε πίσω στο ξενοδοχείο μας και μετά θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου - Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τα στενά σοκάκια, τα ιστορικά μνημεία και η μυστηριώδης ατμόσφαιρα των παλιών εποχών συμβάλλουν σε μια πραγματικά αξέχαστη επίσκεψη!

Απόσταση: 6 N.Miles

Πραγματική διάρκεια κωπηλασίας: 2,5 ώρες.

Διανυκτέρευση στην πόλη της Ρόδου στο Elakati Boutique Hotel

ΗΜΕΡΑ 8. ΠΛΗΡΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΥΑΚΙΝΓΚΑ ΛΙΝΔΟΣ

Σήμερα ξεκινάμε τη δεύτερη μέρα θαλάσσιου καγιάκ και αυτή τη φορά είναι μια μάλλον μεγαλύτερη μέρα.  μέσω περισσότερων Φτάνουμε στην παραλία Βλίχα - που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, κοντά στο χωριό της Λίνδου. Κωπηλατούμε κατά μήκος της ακτής, περνώντας από όμορφους βράχους και κρυμμένα σπήλαια, και φτάνουμε στη διάσημη Λίνδο, με τα μικρά γραφικά ασβεστωμένα σπίτια της. Πριν ολοκληρώσουμε την εξερεύνηση της Λίνδου, κωπηλατούμε προς τον κόλπο του Αγίου Παύλου, γνωστός για τη μοναδική ομορφιά. Περπατάμε μέσα σε ένα καταπληκτικό θαλάσσιο φαράγγι που μας οδηγεί στον εκπληκτικό και απομονωμένο κόλπο Navarone, όπου κολυμπάμε με αναπνευστήρα πριν επιστρέψουμε για να απολαύσουμε ένα νόστιμο θρεπτικό γεύμα σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα. Τι καλύτερο από το να καθίσουμε στην παραλία δοκιμάζοντας νόστιμα, σπιτικά ελληνικά πιάτα! Στη συνέχεια ξεκινάμε την ανάβαση στο κεντρικό χωριό, περιπλανώμενοι στα μικρά, γραφικά σοκάκια του. Σύντομα φτάνουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, όπου επισκεπτόμαστε το Ναό της Αθηνάς. Η εμπειρία της άφιξης στη Λίνδο με θαλάσσιο καγιάκ είναι μοναδική, λόγω της ομορφιάς των κρυστάλλινων νερών και της θέας στο κάστρο που στέκεται επιβλητικά στην κορυφή του λόφου, προστατεύοντας την πόλη.

Απόσταση: 9 Ν. Μίλια

Πραγματική διάρκεια κωπηλασίας: 4 ώρες.

Επιστρέφοντας στην πόλη της Ρόδου, απολαμβάνουμε ένα τελικό αποχαιρετιστήριο δείπνο.

Διανυκτέρευση στην πόλη της Ρόδου στο Elakati Boutique Hotel

ΗΜΕΡΑ 9. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ημέρα αναχώρησης και μεταφοράς στο αεροδρόμιο.

Τα κυριότερα σημεία του Island Hopping στα Δωδεκάνησα:

 • Τέσσερις πεζοπορίες (συμπεριλαμβανομένων δύο παράκτιες πεζοπορίες στην Τήλο και την Αλιμία)
 • Μεσαιωνικά κάστρα
 • Ερημικά χωριά
 • Εκδρομή σε ακατοίκητο νησί
 • Δύο ημέρες καγιάκ στη Ρόδο
 • Επισκεφθείτε τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και την Ακρόπολη της Λίνδου

* Διάρκεια: 9 ημέρες

Τιμή:

2290 € για 4-7 συμμετέχοντες

2840 € για 2-3 συμμετέχοντες


Περιλαμβάνεται

• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ρόδο προς Τήλο, Τήλο προς Χάλκη, Χάλκη προς Ρόδο
• Διαμονή για 8 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχεία
• Όλες οι τοπικές μεταφορές που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του ταξιδιού
• Ημιδιατροφή: Καθημερινό πρωινό (ημέρα 2-9), καθημερινό μεσημεριανό (ημέρα 2-8), 2 δείπνα (ημέρα 1 & 8)
• 4 πεζοπορίες (ημέρες 2,3,4 5)
• 1 περιήγηση με τα πόδια (7η ημέρα)
• 2 δραστηριότητες καγιάκ στη θάλασσα (ημέρα 7,8)
• Είσοδοι στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου
• Ημερήσια εκδρομή στο έρημο νησί της Αλιμίας
• Ξεναγός εκδρομής

 

 • Ακύρωση 14 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
 • Ακύρωση μεταξύ 7 και 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 7 ημερών ή αργότερα είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Ρόδος, Ρόδος

Διεύθυνση: Λιμάνι της Ρόδου

Διαθεσιμότητα

από 2290.00 € / άτομο
Ελάχιστος αριθμός ατόμων: 2
Κουπόνι Δώρου

Παρόμοιες δραστηριότητες Trekking Hellas Rhodes

ΠΡΟΣΦΟΡΑ
2 ημέρο Sea Kayaking στη Σύμη, Ρόδος (wild camping)
Σύμη, Ρόδος
2 ημέρες
από 250.00 € / άτομο
Sunset Hike στον Προφήτης Ηλία, Ρόδος
Σαλάκος, Ρόδος
5 ώρες
από 40.00 € / άτομο
Πεζοπορία στο βουνό Ακραμίτης, Ρόδος
Ατάβυρος, Ρόδος
6 ώρες
από 63.00 € / άτομο
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
3ήμερη απόδραση στη Ρόδο
Ρόδος, Ρόδος
3 ημέρες
από 320.00 € / άτομο
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
6ήμερη πεζοπορική εκδρομή στη Ρόδο (Self-Guided)
Έμπωνας, Ρόδος
6 ημέρες
από 680.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

The Waterhoppers Diving School
Ρόδος
9 ώρες
από 68.00 € / άτομο
ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗ
ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗ
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.