×

Εξερευνήστε τα βόρεια νησιά στις Κυκλάδες Άνδρου & Τήνου στις 3 Μαϊου 2024

ID Δραστηριότητας : 4819
Μέτριο
9 ημέρες
03/05/2024
Για όλες τις ηλικίες
Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά, Ιταλικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ελάτε μαζί μας σε αυτές τις διακοπές περιπέτειας με τα πόδια και ανακαλύψτε δύο όμορφα νησιά: την Άνδρο και την Τήνο. Και τα δύο αυτά νησιά των Κυκλάδων είναι ιδανικά για τους λάτρεις της φύσης, λόγω των ορεινών και της άγριας ομορφιάς των τοπίων που διαθέτουν, μετατρέποντάς το σε ενα όμορφο προορισμό για πεζοπορία. Διασχίζοντας τα αρχαία μονοπάτια θα εξερευνήσουμε τις κρυμμένες ομορφιές αυτών των δύο νησιών στην Ελλάδα, την εκπληκτική φύση με τα ορεινά και παραθαλάσσια τοπία με εγκαταλελειμμένες βεράντες, παλιά πέτρινα γεφύρια, απότομους βραχώδεις βράχους, πηγές και μικρά φαράγγια. Ανακαλύψτε την πολλά υποσχόμενη χλωρίδα με τα φαρμακευτικά της βότανα και φυσικά εξοικειωθείτε με την ιστορική κουλτούρα και τη γαστρονομία των νησιών.

Η Άνδρος είναι εντυπωσιακά καταπράσινη και χαρακτηρίζεται από πλούσια χλωρίδα και ποικιλόμορφο τοπίο, που περιμένει να εξερευνηθεί. Είναι το πρώτο νησί στην Ευρώπη που προτάθηκε με το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Πεζοπορίας Πιστοποίησης «Κορυφαία Μονοπάτια Ποιότητας – Καλύτερη Ευρώπη».

Η Τήνος είναι το «άγνωστο» νησί των Κυκλάδων με τα πολυάριθμα ερημωμένα αρχαία μονοπάτια. Απολαύστε την αρχιτεκτονική των περιστεριώνων, τους ανεμόμυλους και τις αμέτρητες εκκλησίες, τους πέτρινους τοίχους, τα σιντριβάνια, τους γιγάντιους βράχους με περίεργα σχήματα…

Αφήστε τους τοπικούς οδηγούς μας να σας μυήσουν στην ομορφιά αυτών των δύο νησιών. Οι έμπειροι οδηγοί μας είναι πλήρως πιστοποιημένοι με Πρώτες Βοήθειες και CPR.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

 • Επισκεφθείτε δύο αυθεντικά νησιά των Κυκλάδων
 • Ζήστε γραφικές πεζοπορίες σε αρχαία μονοπάτια
 • Ανακαλύψτε την πλούσια ποικιλία τοπίων και παραδοσιακών χωριών στα ελληνικά νησιά
 • Γευτείτε την τοπική γαστρονομία

Ανλυτικό  Ημερίσιο Πρόγραμμα

1η ημέρα: Καλωσόρισμα

Ημέρα άφιξης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ποτά καλωσορίσματος και ελληνικοί ‘μεζέδες’ το βράδυ, πρώτη συνάντηση και μερικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.

2η ημέρα: Εξερευνείστε την ναυτική παράδοση της Άνδρου

Από τη Χώρα της Άνδρου και την παραλία Γυάλια όπου ο ποταμός σχηματίζει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, το παράλληλο μονοπάτι στη χαράδρα των Πυθαρών, θα μας οδηγήσει στο χωριό Αποίκια περνώντας μέσα από σημαντικούς ναυτικούς οικισμούς και την αγροτική Άνδρο. Μετά από λίγη ξεκούραση και ένα ελαφρύ γεύμα θα κατηφορίσουμε αυτή τη φορά πίσω στην πόλη μέσα απο ένα υπέροχο καλντερίμι, με μαγευτική θέα προς την πρωτεύουσα και τη θάλασσα. Το βράδυ σας είναι ελεύθερο για κολύμπι, χαλάρωση ή περιπλάνηση στην παλιά πόλη.

Πεζοπορία : Χώρα – Αποίκια – Χώρα 12 χλμ – 4-4.30 ώρες περπάτημα

Καλύτερες στιγμές της 2ης μέρας :

 • Η «Φάμπρικα», το παλιό εργοστάσιο ζυμαρικών νερόμυλος
 • Το μεσαιωνικό πέτρινο γεφύρι Λέοντος (Lion's)
 • Ο Πύργος Μπίστης-Μουβέλας χρονολογείται από τον 17ο αιώνας
 • Ο Πύργος του Αγαδάκη (Απατούρια)
 • Καταρράκτες Πυθάρας

3η μέρα: Το εντυπωσιακό φαράγγι των Διποτάματων και το μεσαιωνικό άνω κάστρο.

Σήμερα θα ακολουθήσουμε τον παλιό δρόμο από τη Χώρα προς το Κόρθι, που συνδέει τα δύο παλιά μεσαιωνικά κάστρα του νησιού που ήταν η κεντρική αγροτική και εμπορική αρτηρία για τη νοτιοανατολική Άνδρο μέχρι το 1950. Θα εξερευνήσουμε τις σημαντικότερες κατασκευές στο φαράγγι των Διποταμάτων, τους νερόμυλους , που αποτελεί τη βάση ενός υπαίθριου οικολογικού μουσείου!! Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στο παραδοσιακό ναυτικό χωριό  του Κοχύλου με εξαιρετική θέα στον κόλπο του Κορθίου, όπου θα ξεκουραστούμε με έναν καφέ ή αναψυκτικό στο παλιό τοπικό «καφενείο» του χωριού. Μέσω ενός κατηφορικού πλακόστρωτου μονοπατιού θα καταλήξουμε στον κόλπο Κορθίου (Γιαλό) όπου θα έχετε άφθονο ελεύθερο χρόνο για μπάνιο ή ακόμα και ένα ελαφρύ γεύμα. Μεταφορά πίσω στο κατάλυμα. Το βράδυ έχετε τον ελέθερο χρόνο να το αξοιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

Πεζοπορία από τη Χώρα στο Κόρθι 12 χλμ – 4,5 ώρες περπάτημα

4η ημέρα: Επίσκεψη σε ένα ιστορικό Μουσείο

Το πρωί θα μεταφερθείτε στα καταπράσινα χωριά των Μενητών και μέσω ενός εξαίρετου λιθόστρωτου μονοπατιού θα περάσουμε από τους οικισμούς της Μεσσαριάς, το παλιό βυζαντινό κέντρο του νησιού. Με προορισμό τη Μονή Παναχράντου (υψόμετρο 500μ),  ένα ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο (ξυλόγλυπτος ναός 18ου αι., βιβλιοθήκη κ.λπ.), ακολουθούμε το πλακόστρωτο μονοπάτι, διασχίζοντας το θρυλικό τοξωτό γεφύρι της Στοιχειωμένης. Μετά από μια δύσκολη ανηφόρα για λίγα λεπτά θα φτάσουμε στο εγκαταλελειμμένο χωριό Πετριάς, μνημείο λαϊκής αρχιτεκτονικής της Άνδρου. Με την άφιξή μας στο μοναστήρι οι φιλόξενοι μοναχοί θα μας ξεναγήσουν. Μετά από μια σύντομη ξεκούραση και ένα πικνίκ στην αυλή του μοναστηριού, θα ξεκινήσουμε τον δρόμο της επιστροφής για τη Χώρα. Αυτή τη φορά με κατεύθυνση τα Λιβάδια και μέσω του ρέματος «Ποταμός» φτάνουμε στην πόλη της Άνδρου για να ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας.

Πεζοπορική εκδρομή Μένητες - Μονή Παναχράδου - Λιβαδειά - Χώρα 11 χλμ., διάρκεια πεζοπορίας περίπου 4,5 ώρες.

5η ημέρα: Ferry boat για την Τήνο

Σήμερα αφήνουμε την Άνδρο για την Τήνο. Μεταβίβαση στο λιμάνι για το πρωινό πλοίο. Μετά από μιάμιση ώρα θα φτάσουμε στην Τήνο. Θα λάβετε μεταφορά στο κατάλυμά σας όπου θα έχουμε χρόνο να χαλαρώσουμε, να κολυμπήσουμε ή να γευματίσουμε. Θα συναντήσετε τον ξεναγό σας το βράδυ για να εξερευνήσετε την παλιά πόλη και να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό.

Ημέρα 6: Εξικοίωση με τα αρχιτεκτονικά τοπία της Τήνου

Tο πρωί θα πάρετε το αυτοκίνητο για το χωριό Κάμπος όπου θα ξεκινήσετε την πεζοπορία σας. Η μέρα είναι αφιερωμένη στην ανακάλυψη των γραφικών χωριών και των περιστεριώνων της Τήνου. Ακολουθώντας τα πλακόστρωτα μονοπάτια (καλντερίμια), θα επισκεφτούμε τα παλιά χωριά Ταραμπάδος, Σμαρδάκιτο, Πέραστρα, Κώμη, την καρδιά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής περιστεριώνων. Κατα τη διάρκεια αυτής της διαδρομής θα κάνετε ένα πικ νικ. Η κυκλική πεζοπορία θα σας οδηγήσει πίσω στον Κάμπο όπου θα μεταφερθείτε (με μεταφορικό μέσο) πίσω στην πόλη. Το βράδυ έχετε τον ελεύθερο χρόνο να τον αξοιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

Πεζοπορία Κάμπος-Ταραμπάντος-Πέραστρα-Κάμπος 10km, χρόνος πεζοπορίας περίπου 4,5 ώρες.

7η ημέρα: Ο δρόμος του νερού και του κάστρου

Μετά το πρωινό θα μεταφερθείτε στο γραφικό χωριό Αγάπη και στους εντυπωσιακούς περιστεριώνες και νερόμυλους, όπου θα ξεκινήσετε την περιπατητική σας περιήγηση. Το μονοπάτι πηγαίνει στο Volax , ένα απομονωμένο, μικρό, αστραφτερό λευκό χωριό στη μέση ενός οροπεδίου που περιβάλλεται από λόφους από στρογγυλεμένους ογκόλιθους γρανίτη. Σύντομη ξεκούραση για πικ-νικ στο παραδοσιακό καφενείο Κουμάρος, και θα συνεχίσουμε προς το Ξώμπουργο το παλιό βυζαντινό οχυρό του νησιού μέσω ενός παλιού πλακόστρωτου μονοπατιού. Η θέα στο Αιγαίο είναι αξιοσημείωτη. Το μονοπάτι που διασχίζει τα αρχαία τείχη του νησιού θα μας φέρει πίσω στη Χώρα.

Καλύτερες στιγμές :

 • Παραδοσιακά Χωριά
 • Περιστερώνες και Νερόμυλοι
 • Το εντυπωσιακό μεσαιωνικό Κάστρο
 • Μονή «Ιερής Καρδιάς»
 • Μπλοκ γρανίτη Volax
 • Εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο Πέλαγος
 • Πεζοπορική εκδρομή Αγάπη - Βόλαξ - Ξώμπουργο - Χώρα 10 χλμ. Χρόνος πεζοπορίας περίπου 4 ώρες.

8η ημέρα: Το Σοκόκι των Μύλων

Σήμερα θα εξερευνήσουμε το βόρειο της Τήνου. Μετά από μια σύντομη διαδρομή θα φτάσουμε στον Πύργο, το πιο γραφικό χωριό του νησιού. Μετά την επίσκεψη στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας θα ξεκινήσουμε την περιπατητική μας περιήγηση στους Μύλους του Πύργου που διατηρούνται ακόμη σε καλή κατάσταση. Το μονοπάτι της απίστευτης θέας οδηγεί στο καταφύγιο του Πύργου, τον Πάνορμο. Από τον Πάνορμο θα κινηθούμε κατά μήκος του παραλιακού αυτοκινητόδρομου μέχρι την παραλία Ρόχαρη, όπου θα σταματήσουμε για ένα σύντομο δροσιστικό μπάνιο. Ακολουθώντας το πέτρινο μονοπάτι μέχρι την Πλατιά θα περάσουμε μέσα από μια ξεχασμένη ρεματιά άγριας ομορφιάς. Το μονοπάτι από την Πλατιά κατηφορίζει προς τον Πύργο προσφέροντας υπέροχη θέα στον οικισμό από ψηλά. Δείπνο νωρίς στο χωριό και μετά θα επιστρέψουμε με το αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο μας.

Πεζοπορία 6 χλμ. Πύργος – Πάνορμος – Πλατεία – Πύργος, διάρκεια πεζοπορίας περίπου 3 ώρες

9η ημέρα: Ημέρα Αναχώρησης

Αυτό είναι το τέλος της πεζοπορικής σας περιπέτεια στις Κυκλάδες! Θα μεταβείτε (με μεταφορικό μέσο) στο λιμάνι την ώρα που επιθυμείτε ή διαφορετικά παρατείνετε τις διακοπές σας στην Τήνο.

Λεπτομέρειες ταξιδιού

Ασφάλιση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύπτονται από τη δική τους προσωπική ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας πριν από το ταξίδι. Η προσωπική ασφάλιση πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τα ιατρικά έξοδα καθώς και την αεροπορική διάσωση και το κόστος του επαναπατρισμού.

Δεν φέρουμε ευθύνη για τυχόν ατυχήματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την περιοδεία.

Μεταφορές: Ταξιδεύουμε με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ταξί ή minivan.

Διαμονή: Μένουμε σε οικογενειακά ξενοδοχεία ή στούντιο/διαμερίσματα στις κύριες πόλεις (όλα με ιδιωτικές εγκαταστάσεις). Οι τιμές της εκδρομής βασίζονται σε δίκλινο με πρωινό.

Φαγητό: Κάθε πρωί έχουμε πρωινό και μεσημεριανό πικνίκ στη διαδρομή. Στη συνέχεια δείπνο, αν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. (Οι χορτοφάγοι είναι ευπρόσδεκτοι στις περιηγήσεις μας. Ζητήστε το μενού ειδικής διατροφής έτσι ώστε να σας εξυπηρετήσουμε και να απολαύσετε το γεύμα σας).

Οι περιηγήσεις με τα πόδια προσφέρουν μέτριο επίπεδο δυσκολίας με μέγιστο 4-5 ώρες περπάτημα την ημέρα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση χωρίς υποχρέωση κάποιας έξτρα εμπειρίας.


Ημερομηνίες εκδήλωσης

Έναρξη 03/05/2024 09:00

Περιλαμβάνεται

• Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Ραφήνα για Άνδρο -Άνδρο προς Τήνο – Τήνο προς Ραφήνα ή Πειραιά
• Διαμονή 8 διανυκτερεύσεων με κοινόχρηστο πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο με 1 διπλό ή 2 μονά κρεβάτια.
• 6 πεζοπορίες με οδηγό
• 6 Πικ-νικ στη διαδρομή.
• Έμπειρο ντόπιο ξεναγό
• Βραδινό γεύμα καλωσορίσματος
• Όλες οι απαραίτητες τοπικές μεταφορές.
• 24ωρη υποστήριξη στα νησιά για οποιαδήποτε αντιμετώπιση προβλημάτων ή συμβουλή.
• Έμπειρος γηγενής γνώστης Αγγλικής - Γαλλικής - Ιταλικής γλώσσας

Δεν περιλαμβάνεται

• Αεροπορικά εισιτήρια
• Εκτός από τα αναφερόμενα γεύματα/ποτά
• Μεταφορές από το αεροδρόμιο (κατόπιν αιτήματος)
• Ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση (Η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτεται στην τιμή της εκδρομής. Μπορείτε να οργανώσετε ταξιδιωτική ασφάλιση με την ασφαλιστική εταιρεία που προτιμάτε.)

Μην ξεχάσω

• Σακίδιο (περίπου 20 lt)
• Παπούτσια πεζοπορίας
• Αδιάβροχο
• Μπουφάν Φλις
• Μπουκάλι νερό
• Καπέλο
• Αντηλιακό
• Γυαλιά Ηλίου
• Μαγιό
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 14 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
 • Ακύρωση μεταξύ 7 και 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 7 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Άνδρος

Διεύθυνση: Χώρα Άνδρου

Σημειώσεις: Ακριβές σημείο συνάντησης κατόπιν συνεννόησης

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Πεζοπορία με οδηγό στην Άνδρο (small group)
Αποικία, Άνδρος
3 ώρες
από 45.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

Πεζοπορία γύρω από το κάστρο Εξωμβούργου, Τήνος
Δήμος Εξωμβούργου, Τήνος
3 ώρες 30 λεπτά
από 60.00 € / άτομο
Γύρος του Εξωμβούργου, Τήνος
Εξώμβουργο, Τήνος
3 ώρες
από 18.60 € / άτομο
Αναρρίχηση στην Τήνο
Εξώμβουργο, Τήνος
3 ώρες
από 37.20 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.