×

Ζήστε την απόλυτη ποδηλατική περιήγηση στο Πήλιο - 9 ημέρες

ID Δραστηριότητας : 4047
Μέτριο
8 ημέρες 12 ώρες
Απρ - Οκτ
Για όλες τις ηλικίες
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Για τους ποδηλάτες βουνού, έχουμε προγραμματίσει την καλύτερη ποδηλατική περιήγηση που μπορεί να κάνει κάποιος στο όρος Πήλιο. Είναι επταήμερη ποδηλατική εξόρμηση από τη μια άκρη του Πηλίου στην άλλη. Ξεκινώντας από την Πορταριά, περνώντας από πολλά από τα χωριά του δυτικού, κεντρικού και νότιου Πηλίου φτάνουμε στο νησί Τρίκερι στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου.

Πρόκειται για τον απόλυτο ποδηλατικό γύρο του Πηλίου που περιλαμβάνει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, όπως κρουαζιέρα στον Παγασητικό (επιστροφή από το Τρίκερι με πλοίο), συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες κρασιών και πολλά πολλά άλλα! Βαθμός δυσκολίας ** (μέτρια)

Πρώτη μέρα

Άφιξη στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο στη ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ (ΜΕΛΑΝΘΗ). Αργά το απόγευμα συνάντηση γνωριμίας και γενική παρουσίαση της ξενάγησης. Παράδοση ποδηλάτων και εξοπλισμού στους συμμετέχοντες και απάντηση σε τυχόν απορίες. Μια γρήγορη ανάλυση της πρώτης διαδρομής: Πορταριά-Άγιος Λαυρέντιος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία στον ελεύθερο χρόνο τους να περπατήσουν και να γνωρίσουν δύο από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα.

Δεύτερη μέρα

Μετά το πρωινό, ξεκινήστε για το πρώτο σκέλος του ταξιδιού από την Πορταριά (υψ. 650 μ.) στον Άγιο Λαυρέντιο (υψ. 600 μ.). Το μονοπάτι είναι 18 χλμ μέτριας δυσκολίας. Συνολικά θα χρειαστούν περίπου 3 ώρες με στάσεις. Μία στάση θα είναι η πλατεία του χωριού της Δράκειας, που έχει ανοιξιάτικο και παραδοσιακό καφέ κάτω από τον τεράστιο πλάτανο. Το μονοπάτι της ημέρας τελειώνει στον Άγιο Λαυρέντιο, όπου θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο και όπου το αυτοκίνητο θα περιμένει την παραλαβή των αποσκευών. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι δωρεάν για όλους να απολαύσουν την περιοχή, την εκπληκτική θέα και μια μπύρα ή ούζο. Αργά το απόγευμα θα γίνει συνάντηση για ενημέρωση την επόμενη μέρα.

Τρίτη ημέρα

Πρωινό μέχρι τις 9:30 και εκκίνηση για την επόμενη διαδρομή από Άγιο Λαυρέντιο (υψ. 600 μ.) προς Μηλιές (υψ. 400 μ.). Συνολικά, η διαδρομή θα είναι 21 χλμ. Αυτό το τμήμα είναι ένα από τα ωραιότερα περνώντας μέσα από ρυάκια, άγρια βλάστηση και περνώντας από γραφικά ξωκλήσια. Το χαμηλότερο σημείο της διαδρομής έχει υψόμετρο 300 μ. και σε λίγα σημεία θα χρειαστεί να κατεβείτε και να περπατήσετε σε μικρή απόσταση. Είναι μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με στάσεις για πικνίκ στο δάσος, επίσκεψη σε μοναστήρι της περιοχής, και χρόνο για να απολαύσετε τη φύση με μια τεράστια ποικιλία χλωρίδας. Φτάνοντας στο χωριό, παραλαμβάνονται οι αποσκευές και μεταφέρεστε στο ξενοδοχείο. Οι βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, οι επισκέψεις στη βιβλιοθήκη, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και τα τοπικά καταστήματα θα γεμίσουν τη μέρα μας. Ενημέρωση για τη διαδρομή της επόμενης μέρας το βράδυ ανάμεσα σε μπίρες και μεζέδες στην πλατεία του χωριού.

Τέταρτη μέρα

Καλό πρωινό μέχρι τις 9.30 και έναρξη για την επόμενη διαδρομή από Μηλιές (υψ. 400 μ.) προς Αργαλαστή (υψ. 260 μ.). Συνολική απόσταση 25 km, διάρκειας περίπου 3,5 ωρών σε μια διαδρομή που είναι κυρίως σε χωματόδρομους. Όμορφο γραφικό τοπίο μέχρι την Αργαλαστή. Παραδοσιακές πλατείες με διάφορα μαγαζιά κάτω από τα δέντρα, πλακόστρωτα δρομάκια και φιλικοί άνθρωποι κάνουν αυτό το σκηνικό τη στάση μας. Μπορούμε να χαλαρώσουμε, να κολυμπήσουμε στην πισίνα του ξενοδοχείου και να απολαύσουμε τη νυχτερινή ζωή του χωριού.

Πέμπτη ημέρα

Μετά από ένα καλό πρωινό, το επόμενο τμήμα είναι από την Αργαλαστή (υψ. 260 μ.) προς τον Λαύκο (υψ. 330 μ.). Η διάρκεια είναι περίπου 2,5 ώρες και ο βαθμός δυσκολίας είναι χαμηλός. Ο Λαύκος είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό με πολλά να δείτε και να κάνετε: Επισκέψεις σε μουσεία, περιπάτους και επισκέψεις σε κοντινά όμορφα μέρη. Η τοποθεσία, η θέα και η ατμόσφαιρα είναι μοναδικά. Στη γραφική πλατεία του Λαύκου, θα περάσουμε το βράδυ τρώγοντας παραδοσιακό φαγητό και πίνοντας ντόπιο κρασί!

Έκτη μέρα

Η ποδηλασία αυτής της ημέρας είναι η πιο εύκολη διαδρομή. Ξεκινάμε από τον Λαύκο και τελειώνουμε το ταξίδι μας στη Μηλίνα αφού κάνουμε ποδήλατο στον λόφο γύρω (υψόμετρο 0 m) στην ακτή του Παγασητικού κόλπου. Είναι μια διαδρομή περίπου 1,5 ώρας. Η Μηλίνα είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό και δημοφιλές θέρετρο. Θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη νυχτερινή ζωή, να ξεκουραστούμε, να διασκεδάσουμε και να κολυμπήσουμε στη θάλασσα. Ένα από τα ωραιότερα μέρη για να χαλαρώσετε βλέποντας ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα.

Έβδομη μέρα

Πρωινό μέχρι τις 10.00 πριν την αναχώρηση. Η διαδρομή είναι από τη Μηλίνα προς τον Αλογόπορο (Τρίκερι) και είναι κατά μήκος ενός ήσυχου και ασφαλούς δευτερεύοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου που ακολουθεί την ακτογραμμή. Η απόσταση είναι 32 km, διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Στον Αλογόπορο τελειώνει η ποδηλατική περιήγηση, αλλά όχι το ταξίδι μας. Αφήνουμε τα ποδήλατα και ταξιδεύουμε με βάρκα απέναντι στο νησί Τρίκερι – ένα μικρό νησάκι στον Παγασητικό κόλπο όπου δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Η διαμονή θα γίνει σε ένα παλιό μοναστήρι, και από εκεί θα περπατήσουμε τα μονοπάτια αυτού του μοναδικού νησιού όπου οι λέξεις θόρυβος και ρύπανση είναι άγνωστες. Σε παραθαλάσσιες ταβέρνες θα φάμε φρέσκο ψάρι και θα κολυμπήσουμε στις όμορφες ερημικές παραλίες.

Όγδοη μέρα

Γύρω στις 16:00 επιβιβαζόμαστε σε ένα τουριστικό κρουαζιερόπλοιο για να διασχίσουμε τον Παγασητικό κόλπο με τα κρυστάλλινα νερά και τα ερημικά νησιά, σταματάμε για να βουτήξουμε και να απολαύσουμε μια βουτιά στη θάλασσα. Το ταξίδι τελειώνει στο λιμάνι των Καλών Νερών, όπου μπορούμε να γευματίσουμε και να απολαύσουμε τη νυχτερινή ζωή. Διανυκτέρευση Καλά Νερά.

Ένατη μέρα

Πρωινό και απολαύστε τη θάλασσα και τη γύρω περιοχή γύρω από τα Καλά Νερά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο.

Πληροφορίες εξόρμησης

 • Ένα αυτοκίνητο θα μεταφέρει τις αποσκευές των συμμετεχόντων από σταθμό σε σταθμό.
 • Όποιος επιθυμεί να μην συμμετάσχει σε καμία από τις παραπάνω διαδρομές μπορεί να μεταφερθεί με αυτοκίνητο χωρίς επιπλέον κόστος.
 • Στο τέλος κάθε τμήματος της διαδρομής, τα ποδήλατα θα συντηρούνται και θα πλένονται από εμάς για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ποδηλατική εμπειρία.
 • Μετά από κάθε άφιξη στο ξενοδοχείο, μπορεί να προσφερθεί ένα χαλαρωτικό μασάζ με μια μικρή επιπλέον χρέωση. Αυτό πρέπει να ζητηθεί την προηγούμενη ημέρα για τουλάχιστον τρία μέλη της ομάδας.
 • Οι συμμετέχοντες πρέπει να πληρώσουν το κόστος της ξενάγησης στον διοργανωτή την πρώτη ημέρα κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης.
 • Ο διοργανωτής της εκδρομής μπορεί να τροποποιήσει εν μέρει το πρόγραμμα εάν κρίνει ότι υπάρχουν εύλογοι λόγοι (π.χ. κακοκαιρία, ασφάλεια των συμμετεχόντων, τεχνικά προβλήματα κ.λπ.).
 • Κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας, οι συμμετέχοντες μπορούν να περνούν το χρόνο τους όπως θέλουν. Το πρόγραμμα είναι χαλαρό και σκοπό έχει να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διακοπών.
 • Για κάθε σκέλος του ποδηλατικού ταξιδιού οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν βιολογικά φρούτα και ένα μικρό σνακ.
 • Οι διοργανωτές θα οργανώσουν διάφορες δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της περιοδείας. Ανάλογα με τις ημερομηνίες, αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, συμμετοχή σε τοπικά φεστιβάλ, γευσιγνωσίες κρασιού και γευσιγνωσία ελαιολάδου.
 • Το Πήλιο είναι ένα πανέμορφο βουνό στην κεντρική Ελλάδα που συνδυάζει την παράδοση με τις ποιοτικές συνθήκες διακοπών. Η περιοχή προσφέρει έναν όμορφο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι θεοί του Ολύμπου επέλεξαν το Πήλιο ως τόπο ανάπαυσης και διακοπών.
 • Τέλος, αυτό το πρόγραμμα είναι για όσους αγαπούν την ποδηλασία και τη φύση και θέλουν να εξερευνήσουν ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας που εξακολουθεί να αντιστέκεται στις καταστροφές του μαζικού τουρισμού και στον στόχο των περιηγήσεων. 

Περιλαμβάνεται

• Ποδήλατα βουνού και εξοπλισμός
• Πιστοποιημένος οδηγός ποδηλασίας βουνού
• Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο
• Διαμονή σε πολυτελή ξενώνες με πισίνα εφόσον υπάρχει δίκλινο δωμάτιο. Για μονόκλινο δωμάτιο επιπλέον χρέωση 120,00 ευρώ
• Πρωινά και δείπνα (εκτός ποτών)
• Εισιτήρια μουσείων όπου υπάρχουν
• Υποστήριξη αυτοκινήτου για όλες τις μέρες
• Βιολογικά σνακ, ενεργειακά ποτά και νερό κάθε μέρα
• Εισιτήριο για το πλοίο για το νησί Τρίκερι
• Εισιτήριο κρουαζιέρας από Τρίκερι προς Καλά Νερά
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 14 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Επιστροφή του ποσού της κράτησης σας στο ακέραιο.
 • Ακύρωση μεταξύ 7 και 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 7 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Βόλος, Μαγνησία

Διεύθυνση: Κωνσταντά 240Α, Βόλος

Σημειώσεις: Σημείο συνάντησης κατόπιν συνεννόησης

Δείτε επίσης

Πεζοπορία στο βουνό του Πηλίου, Βόλος
Βόλος, Μαγνησία
4 ώρες
από 25.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.