×

Ημερήσια Εκδρομή Πεζοπορίας - Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 - Θρυπτή - Δυτική Κρήτη

Μέτριο
9 ώρες
Ιαν - Δεκ
από 16 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Η πεζοπορία ξεκινά από το χωριό Καβούσι, κοντά στην παραλία του Θόλου και περνά μέσα από το χωριό της Θρυπτής. Το χωριό βρίσκεται σε ένα απομονωμένο οροπέδιο σε υψόμετρο 850 μέτρων. Ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας, θα σταματήσουμε είτε για μεσημεριανό γεύμα είτε για καφέ (ή και τα δύο) σε μια παραδοσιακή ταβέρνα στο μικρό χωριό της Θρυπτής όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά υπέροχα τοπικά πιάτα. Έχει μήκος 21 χλμ., διαρκεί περίπου 8 ώρες και η διαφορά στο υψόμετρο είναι περίπου 1600 μέτρα. Η διαδρομή είναι κατά μήκος ενός χωματόδρομου και ενός καθαρού, καλά σημασμένου μονοπατιού. Μέχρι το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Άννας, η ανάβαση είναι πιο ομαλή, και έπειτα γίνεται πιο απότομη. Η διαδρομή δεν είναι δύσκολη και προσφέρει υπέροχη θέα στο Κρητικό πέλαγος. Η διαδρομή μπορεί να μειωθεί σε 6 ώρες αν δεν ανεβείτε στην κορυφή του Εσταυρωμένου στα 1476 μέτρα και αποφασίσετε να σταματήσετε στο μικρό χωριό της Θρυπτής, που βρίσκεται και η ταβέρνα.

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4

Το Ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων αποστάσεων Ε4 είναι διεθνές μονοπάτι που διαμορφώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ορεινής Πεζοπορίας (E.W.V.) στις παρακάτω χώρες: Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα και Κύπρο.

Μέρος του ελληνικού μονοπατιού βρίσκεται στην Κρήτη. Στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα το μονοπάτι Ε4 ιδρύθηκε και συντηρείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Ξεκινά από το Καστέλι Κισσάμου στα δυτικά της Κρήτης και διασχίζει όλο το νησί φτάνοντας στην Κάτω Ζάκρο στα ανατολικά όπου τελειώνει.

Στην Κρήτη, το μονοπάτι Ε4 επισημαίνεται με κίτρινους δείκτες και κίτρινα με μαύρα βέλη και έχει μήκος περίπου 320 χλμ.

Τι να φέρω

Θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας το γεύμα σας. Εκτός από αυτό θα χρειαστείτε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερού, γυαλιά ηλίου, καπέλο, αντηλιακό, ελαφρύ μπουφάν και καλά παπούτσια πεζοπορίας. Μπορείτε να κάνετε αυτήν την πεζοπορία με κανονικά αθλητικά παπούτσια, αλλά τα παπούτσια πεζοπορίας συνιστώνται λόγω του βραχώδους και αιχμηρού εδάφους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα χρειαστείτε ένα αδιάβροχο μπουφάν και παντελόνι και μία φλις ζακέτα.

Μεταφορά

Παραλαμβάνουμε πελάτες από το Ηράκλειο και κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Πολλές φορές είμαστε σε θέση να παραλάβουμε πελάτες και από άλλες τοποθεσίες. Εάν χρειάζεστε μεταφορά επικοινωνήστε μαζί μας. Θυμηθείτε να μας στείλετε την ακριβή τοποθεσία του ξενοδοχείου σας, όχι μόνο το όνομα. Η μεταφορά παρέχεται δωρεάν.


Περιλαμβάνεται

• Έμπειρος οδηγός

Δεν περιλαμβάνεται

• Φαγητά και ποτά
• Οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται παραπάνω

Μην ξεχάσω

• Tηλεφωνική επικοινωνία πριν την δραστηριότητα
• Φαγητό ή σνακ
• 1.5lt νερό
• Γυαλιά ηλίου
• Καπέλο
• Αντηλιακό
• Παπούτσια ορειβασίας
• Μπουφάν ανάλογα την εποχή

 

  • Ακύρωση 7 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
  • Ακύρωση μεταξύ 3 και 7 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
  • Ακύρωση 3 ημερών ή αργότερα είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Καβούσι, Λασίθι

Διεύθυνση: Καβούσι 722 00, Κρήτη

Σημειώσεις: Παραλαμβάνουμε πελάτες από το Ηράκλειο και κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Πολλές φορές είμαστε σε θέση να παραλάβουμε πελάτες και από άλλες τοποθεσίες. Εάν χρειάζεστε μεταφορά επικοινωνήστε μαζί μας. Θυμηθείτε να μας στείλετε την ακριβή τοποθεσία του ξενοδοχείου σας, όχι μόνο το όνομα. Η μεταφορά παρέχεται δωρεάν. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, αν καταλήξετε να έρθετε με το αυτοκίνητό σας, θα συναντηθούμε στο χωριό Καβούσι. Ελέγξτε το χάρτη για το ακριβές σημείο συνάντησης. Ξεκινάμε στις 10 π.μ. και ανάλογα με την διαδρομή που θα ακολουθήσουμε (6 ή 8 ώρες) θα τελειώσουμε αργά το απόγευμα.

Διαθεσιμότητα

από 80.00 € / άτομο
Ελάχιστος αριθμός ατόμων: 4
Κουπόνι Δώρου

Παρόμοιες δραστηριότητες Enjoy Crete

Πεζοπορία στα Μάταλα στην Κρήτη
Γοργολαΐνη, Ηράκλειο
5 ώρες
από 60.00 € / άτομο
Πεζοπορία στην Κρήτη, Μίλατος - Φάρος του Αφορεσμένου
Παραλία Μιλάτου, Λασίθι
6 ώρες
από 60.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

8ήμερη Πεζοπορίας στην Κρήτη με Διαμονή
Κουρεμένος, Λασίθι
8 ημέρες
από 590.00 € / άτομο
Quad Safari στην Αγία Πελαγία,Ηρακλείου Κρήτης
Αγία Πελαγία, Ηράκλειο
3 ώρες 30 λεπτά
από 75.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.