×

Θαλάσσιο Kayak και ξενάγηση στη Βυθισμένη πόλη και το μικρό Θέατρο της Επιδαύρου

Μέτριο
4 ώρες 30 λεπτά
Μαι - Νοε
από 12 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Η απίστευτη εμπειρία μας ξεκινάει από την παραλία Γιαλάση, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Επιδαύρου. Θα φτάσουμε προς τα δυτικά προς τη διάσημη Βυθισμένη Πόλη, γνωστή και ως ''Χαμένη Ατλαντίδα'' της Αργολίδας, με υπέροχη θέα στο επιβλητικό ηφαίστειο των Μεθάνων.

Η πόλη χτίστηκε το 1200 π.Χ. μπορείτε να δείτε τα ερείπια της και σε μερικά σημεία ακόμη και ο αρχαίος κυματοθραύστης διατηρείται. Οι τοίχοι, τα θεμέλια κτιρίων, οι αμφορείς τεράστιων διαστάσεων και τα πλακόστρωτα τμήματα είναι βυθισμένα, λίγα μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας και λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ακτή. Με βάθος μόνο δύο μέτρων, το καθιστά μοναδική τοποθεσία για υποβρύχιες καταδύσεις, ψαροντούφεκο και υποβρύχιες εικόνες.

Μόλις φτάσουμε στην περιοχή, θα σας δώσουμε μάσκες για να κολυμπήσετε ανάμεσα στα αρχαία ερείπια, να τραβήξετε φωτογραφίες, να παρατηρήσετε τα μοναδικά πολύχρωμα ψάρια και να ζήσετε την αύρα και τη μοναδική θεραπευτική ενέργεια της Επιδαύρου (Επίδαυρος: ο τόπος όπου λειτουργεί η αύρα).

Όταν θα καταφέρουμε να σας πείσουμε να προχωρήσετε, ο επόμενος προορισμός μας είναι το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. Το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται σε μια περιοχή που ονομάζεται Νησί, κοντά στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου. Ήταν το θέατρο της αρχαίας πόλης-πολιτείας και εκτός από τις θεατρικές παραστάσεις, φιλοξένησε επίσης θρησκευτικούς και πολιτικούς εορτασμούς. Το θέατρο αυτό ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, κάτω από ένα πεδίο με ελαιόδεντρα και η διαδικασία αποκατάστασής του συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η κατασκευή του άρχισε τον 4ο αιώνα π.Χ. και κατασκευάστηκε αρχικά για να καλύψει τις ανάγκες αυτής της μικρής πόλης-κράτους, έτσι το μέγεθός της δεν ήταν μεγάλο. Είχε 9 σειρές και 18 σειρές καθισμάτων και μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 2.000 θεατές. Ορισμένες θέσεις έχουν επιγραφές που δείχνουν ότι το θέατρο ήταν αφιερωμένο στον θεό Διόνυσο και χτίστηκε σε τμήματα.

Αυτό το θέατρο μεταρρυθμίστηκε πλήρως στις ρωμαϊκές εποχές: η ορχήστρα έγινε ημικυκλική και οι θέσεις αναδιατάχθηκαν. Ωστόσο, πιστεύεται ότι το μικρό θέατρο της Επιδαύρου λειτουργούσε μόνο επτά αιώνες από την κατασκευή του, επειδή ο ιστορικός Παυσανίας, που επισκέφθηκε την περιοχή στα μέσα του 2ου αιώνα π.Χ., δεν ανέφερε τίποτα γι 'αυτό.

Μετά από αρκετές ανασκαφές και πολλές εργασίες αναστήλωσης τις τελευταίες δεκαετίες, το θέατρο της Επιδαύρου φιλοξενεί σήμερα το ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ, το οποίο γιορτάζεται το καλοκαίρι με μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις. Υπάρχουν θέσεις για 800 θεατές και η εργασία γίνεται για την αποκατάσταση περισσότερων από αυτούς. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κυρίως σε μοντέρνα ή αρχαία ελληνικά.

Στο τέλος του ταξιδιού μας, θα συνεχίσουμε μέσω της γαστρονομίας, με την επίσκεψη στο "Athina EcoFarm". Εκεί, θα χαλαρώσετε, θα ξεκουραστείτε και θα απολαύσετε ένα εκπληκτικό γεύμα από τοπικά βιολογικά προϊόντα, όλα καλλιεργημένα στην περιοχή σύμφωνα με τον αρχαίο τρόπο.

Αφού μάθουμε για την αρχαία ελληνική κληρονομιά στο μαγείρεμα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή, θα επιστρέψουμε στην αφετηρία μας, μετά από ένα αξέχαστο ταξίδι ανάμεσα στην ιστορία, τη γεύση και τον πολιτισμό.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Γνώση κολύμβησης
 • Ηλικία 12 και άνω
 • Χωρίς προβλήματα στην πλάτη
 • Οχι εγκυμονούσες μητέρες
 • Να μην υπάρχουν σοβαρά ιατρικά προβλήματα

Περιλαμβάνεται

• Μονά ή διπλά Kayak και όλος ο εξοπλισμός
• Ξεναγός
• Ενημέρωση για θέματα ασφαλείας και χειρισμού του Kayak
• Σπιτικά γεύματα και αναψυκτικά
• Εξοπλισμός για Snorkelling
• Μεγάλη αδιάβροχη τσάντα για τα προσωπικά αντικείμενα
• Φωτογραφίες και βίντεο που αποστέλλονται σε μεταγενέστερη ημερομηνία Η φωτογραφική μηχανή GoPro παρέχεται για τη χρήση σας
• Εξοπλισμός πρώτης βοήθειας και θαλάσσιου καγιάκ που μεταφέρονται από τους οδηγούς σας
• Προσωπική ασφάλιση

 • Ακύρωση 72 ώρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας
  Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή της δραστηριότητας.
 • Ακύρωση μεταξύ 24 με 72 ώρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας
  Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%
 • Ακύρωση 24 ωρών ή αργότερα είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής
  Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Επίδαυρος

Διεύθυνση: Παραλία Γιαλάση

Διαθεσιμότητα

από 60.00 € / άτομο
Ελάχιστος αριθμός ατόμων: 2
Κουπόνι Δώρου

Παρόμοιες δραστηριότητες Tribak Kayak

Θαλάσσιο Kayak στο Ναύπλιο
Ναύπλιο
4 ώρες 30 λεπτά
από 60.00 € / άτομο
Θαλάσσιο Kayak και ξενάγηση στο Πόρτο Χέλι
Κόστα
4 ώρες 30 λεπτά
από 60.00 € / άτομο
Θαλάσσιο Kayak και ξενάγηση στο κανάλι του Πόρου
Γαλατάς
4 ώρες 30 λεπτά
από 60.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

Snorkeling στην βυθισμένη πόλη της Επιδαύρου
Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα
4 ώρες
από 78.00 € / άτομο
Μάθημα Windsurfing στο Τολό (3 ώρες)
Τολό
3 ώρες
από 100.00 € / άτομο
Ενοικίαση εξοπλισμού Sup στο Τολό
Τολό
1 ώρα
από 12.00 € / άτομο
Μάθημα SUP στο Τολό 1 ώρα
Τολό
1 ώρα
από 22.00 € / άτομο
Μαθήματα WAKEBOARD στο Τολό
Τολό
3 ημέρες
από 120.00 € / άτομο
Μαθήματα Water Ski στο Τολό
Τολό
3 ημέρες
από 120.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.