×

Θαλάσσιο Kayak και ξενάγηση στο Νησί της Αφροδίτης στην Αργολίδα

ID Δραστηριότητας : 822
Μέτριο
4 ώρες 30 λεπτά
Μαι - Νοε
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 12 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Από την αφετηρία μας στο λιμάνι του Τολού (όπως συνήθιζαν οι Βενετοί να την ονομάζουν Port-Aulon, λιμάνι όλων), θα κατευθυνθούμε ανατολικά προς το νησί της Αφροδίτης, γνωστό και ως "Ρόμβη", "Δασκαλειό" και "Κορωνήσι" . Το Ρόμβη είναι ένα ακατοίκητο νησί στον Αργολικό κόλπο, απέναντι από την παραλία του Τολού. Υπάρχουν δύο εκδοχές σχετικά με την προέλευση του ονόματός του. Σύμφωνα με το πρώτο, το όνομα "Ρόμβη" είναι σλαβικής προέλευσης, δηλαδή νησί, ενώ η δεύτερη εκδοχή υποστηρίζει ότι το όνομα προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη "orovion", μια ποικιλία φυτών.

Το νησί κατοικήθηκε στον Μεσαίωνα. πιο συγκεκριμένα, το χειρόγραφο "Χρονικά της Μονεμβασίας" (10-11ος αιώνας) αναφέρει ότι κατά την εισβολή των Σλάβων, οι Αρμένοι αναζητούσαν καταφύγιο στο νησί "Orovi", το οποίο οι επιστήμονες ταυτίζουν πιθανότατα με την ονομασία "Ρόμβη". Στην πραγματικότητα υπάρχουν ερείπια των οχυρώσεων, που χρονολογούνται στον 6ο αιώνα, καθώς και ερείπια ορθόδοξης βασιλικής εκκλησίας. Κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας ΙΙ, νησίδες όπως το Ρόμβη κατακτήθηκαν από τους Βενετούς ως στρατηγικά αμυντικές θέσεις. Μέχρι σήμερα υπάρχουν ακόμη ερείπια βενετσιάνικων οχυρώσεων. Το Ρόμβη και το Δασκαλειό ανήκουν στο σύμπλεγμα νησίδων που κατέκτησαν οι Βενετοί για να ελέγξουν τον Αργολικό κόλπο.

Η σύγχρονη ιστορία του νησιού ξεκίνησε το 1962 με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης που κήρυξε τον τόπο ως αρχαιολογικό χώρο. Οι άγριες κατσίκες και τα κουνέλια μεταφέρθηκαν, το χώμα καθαρίστηκε και έγιναν προσπάθειες αναδάσωσης για να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος. Σήμερα υπάρχει ένα πανέμορφο πευκοδάσος που δείχνει σημάδια φυσικής ανάπτυξης. Νότια, υπάρχει μια μεγάλη έκταση αγριολούλουδων, ένας μικρός βιότοπος που έχει δηλωθεί από το Τμήμα Δασών ως καταφύγιο για ζώα (κυρίως για την πέρδικα του βουνού) και ως χώρος αναδάσωσης. Οι προσπάθειες ιδιωτικών φορέων για την τουριστική εκμετάλλευση του νησιού αποτυγχάνουν καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων στο Τολό είναι αντίθετοι με αυτήν την ιδέα. Επιπλέον, πολλές κυβερνητικές αποφάσεις έχουν χαρακτηρίσει το νησί ως αρχαιολογικό χώρο και αναδάσωση.

Μετά από 20 λεπτά κωπηλασίας, θα μπαίνουμε στον κόλπο της Αφροδίτης και θα εκπλαγούμε από την ομορφιά του. Το δεύτερο νησί, κρυμμένο πίσω από το νησί Ρόμβη, που ονομάζεται "Δασκαλειό" βρίσκεται στον κόλπο της Αφροδίτης και από την κορυφή μπορούμε να δούμε ολόκληρο το ανατολικό πόδι της Πελοποννήσου. Λέγεται ότι κατά την περίοδο της τουρκικής κυριαρχίας υπήρχε στο νησί μια «μυστική σχολή» - «κρυφό σχολείο». Σε αυτό το "μυστικό σχολείο", οι ιερείς προσπάθησαν να διδάξουν στα παιδιά, μυστικά τη γλώσσα και την ιστορία τους, για να διατηρήσουν την ελληνική κληρονομιά. Σήμερα το Δασκαλειό παραμένει ανέγγιχτο από τους ανθρώπους, παρά τους πολλούς επισκέπτες που κάνουν προσκύνημα στο παρεκκλήσι ή απλώς πηγαίνουν στο νησί για κολύμπι. Είναι προστατευόμενο μέρος για τα φυτά και τα πουλιά που υπάρχουν εκεί. Από εκεί θα περιηγηθούμε στο νησί και θα κατευθυνθούμε βόρεια προς το τρίτο μικρό νησί «Κορωνήσι» και το εκκλησάκι «Άγιοι Απόστολοι», όπου γίνονται γάμοι και βαπτίσεις για τους ρομαντικούς.

Ζώντας το τελευταίο από τα τρία μικρά νησιά του κόλπου πίσω μας, θα φτάσουμε σε μια παραλία με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά για να χαλαρώσετε, να κολυμπήσετε και να δοκιμάσετε μερικά από τα σπιτικά βιολογικά προϊόντα που έχουμε φέρει.

Από εκεί θα επιστρέψουμε στην αφετηρία μας.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Γνώση κολύμβησης
 • Ηλικία 12 και άνω
 • Χωρίς προβλήματα στην πλάτη
 • Οχι εγκυμονούσες μητέρες
 • Να μην υπάρχουν σοβαρά ιατρικά προβλήματα

 


Περιλαμβάνεται

• Μονά ή διπλά Kayak και όλος ο εξοπλισμός
• Ξεναγός
• Ενημέρωση για θέματα ασφαλείας και χειρισμού του Kayak
• Σπιτικά γεύματα και αναψυκτικά
• Εξοπλισμός για Snorkelling
• Μεγάλη αδιάβροχη τσάντα για τα προσωπικά αντικείμενα
• Φωτογραφίες και βίντεο που αποστέλλονται σε μεταγενέστερη ημερομηνία Η φωτογραφική μηχανή GoPro παρέχεται για τη χρήση σας
• Εξοπλισμός πρώτης βοήθειας και θαλάσσιου καγιάκ που μεταφέρονται από τους οδηγούς σας
• Προσωπική ασφάλιση
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 72 ώρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή της δραστηριότητας.
 • Ακύρωση μεταξύ 24 με 72 ώρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 24 ωρών ή αργότερα είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Τολό

Διεύθυνση: Λημανι Τολό

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.