×

Ξενάγηση στα αρχαία μονοπάτια της Κύθνου

ID Δραστηριότητας : 2675
Μέτριο
4 ώρες
Ιαν - Δεκ
Για όλες τις ηλικίες
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Τα Αρχαία Μονοπάτια της Κύθνου σας ταξιδεύουν στο χρόνο και την Ιστορία του νησιού και προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στις διακοπές σας. Περπατώντας στο μονοπάτι από την παραλία της Επισκοπής μέχρι την παραλία της Απόκρουσης, συναντάμε τον σημαντικότερο χώρο των ιστορικών χρόνων, το Βρυόκαστρο ή Ρηγόκαστρο. Το Βρυόκαστρο ονομάζεται σήμερα η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού, η Κύθνος σύμφωνα με τις ομώνυμες αρχαίες πηγές.

Το μονοπάτι είναι βατό και αρκετά δημοφιλές για περιηγήσεις και πεζοπορία στην Κύθνο. Διασχίζοντας το βουνό έχετε μοναδική θέα στο Αιγαίο και την ομορφότερη παραλία των Κυκλάδων, την Κολώνα. Επίσης, το μπουνό έχει πλούσια χλωρίδα και ποικιλία βοτάνων.

Διαδρομή Ξενάγησης

Το μονοπάτι ξεκινά από μια περιοχή ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Κύθνο, όπου ξεκινούσε το αρχαίο υδραγωγείο που είχαν φτιάξει οι κάτοικοι του νησιού.

Συνεχίζουμε την πεζοπορία μας ανηφορίζοντας προς την κορυφή του λόφου και διασχίζουμε μια περιοχή πλούσια σε φασκόμηλο και θυμάρι. Στη συνέχεια φτάνουμε στην κορυφή του λόφου όπου βρίσκεται η θέση της αρχαίας ακρόπολης όπου διακρίνονται ξεκάθαρα τα σημάδια των αρχαίων κτισμάτων της Κύθνου που συνυπάρχουν αρμονικά με τα πέτρινα σπίτια των αγροτών του περασμένου αιώνα.

Το μονοπάτι συνεχίζει νότια όπου φτάνει στο αρχαίο λιμάνι κυκλώνοντας ουσιαστικά το ακρωτήρι που καταλήγει στην παραλία Απόκρουση. Η Απόκρουση είναι η μεγαλύτερη, από τις πιο όμορφες και πιο προστατευμένες από την αιολική παραλία της Κύθνου με τα μεγαλύτερα και γηραιότερα αρμυρίκια της Κύθνου.

Στην παραλία της Απόκρουσης υπάρχει η δυνατότητα για κολύμπι και κάποιες επιπλέον δραστηριότητες κατόπιν συνεννόησης. Στο δρόμο μας, ακολουθούμε ένα σύντομο και όμορφο μονοπάτι όπου μπορούμε να δούμε και να μυρίσουμε τα περισσότερα βότανα του νησιού.

Σημαντικές πληροφορίες

 • Περίοδος υλοποίησης: Όλο το χρόνο (κατόπιν συνεννόησης)
 • Ώρα έναρξης: 09:00πμ
 • Μήκος διαδρομής: 8 χλμ
 • Τύπος διαδρομής: Κυκλική
 • Χρόνος δραστηριότητας με διαλείμματα: περίπου 4 ώρες
 • Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
 • Καταλληλότητα: Κατάλληλο για όλους / Απαιτείται σχετικά καλή φυσική κατάσταση 

Σημαντικές Πληροφορίες

 • Η υψομετρική διαφορά την οποία καλύπτουμε είναι σχετικά μικρή και μόνο τα τελευταία 50 μέτρα είναι ανοδικά.
 • Για την υλοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ο ελάχιστος αριθμός των 4 συμμετεχόντων. Στην περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων ή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών δυσκολιών, έχουμε το δικαίωμα να αναβάλουμε ή να ακυρώσουμε την δραστηριότητα.

*Υπάρχει η δυνατότητα η πεζοπορία να πραγματοποιηθεί είτε ημι-ιδιωτικά είτε ιδιωτικά.


 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Διαθέσιμες επιλογές

Δείτε επίσης

Εμπειρία SUP Yoga στην Κύθνο
Επισκοπή, Κέα Κύθνος
1 ώρα 30 λεπτά
από 25.00 € / άτομο
Πεζοπορία στο Κάστρο Ωριάς, Κύθνος
Λουτρά, Κέα Κύθνος
3 ώρες
από 25.00 € / άτομο
Εκδρομή με MTB στο ναό του Ποσειδώνα - Σούνιο
Σούνιο, Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής
5 ώρες
από 120.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.