×

Ξενάγηση στα μεσαιωνικά μονοπάτια της Κύθνου

ID Δραστηριότητας : 2676
Μέτριο
5 ώρες
Ιαν - Δεκ
Για όλες τις ηλικίες
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Ο Μεσαίωνας είχε βαθιά επίδραση στο νησί της Κύθνου. Οι διακοπές στην Κύθνο σας δίνουν την ευκαιρία να ζήσετε τις σκοτεινές εποχές του νησιού πεζοπορώντας στα Μεσαιωνικά Μονοπάτια της Κύθνου. Μέσα από αυτή την ξενάγηση θα μάθετε για τις ένδοξες στιγμές του νησιού και παλιές ιστορίες που περνάνε από στόμα σε στόμα στις νέες γενιές.

Ένα από τα μεσαιωνικά ορόσημα της Κύθνου είναι το Κάστρο της Ωριάς (ή απλά Κάστρο), που βρίσκεται στη μεσαιωνική πρωτεύουσα, που βρίσκεται σε έναν απότομο βράχο στα βορειοδυτικά του νησιού. Μια περιοχή με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Αυτό το μέρος είναι το κέντρο μιας μοναδικής ιστορίας που χάνεται στα βάθη των αιώνων με πειρατές, βασιλιάδες και όμορφες πριγκίπισσες.

Πρόγραμμα:

Η πεζοπορική μας εμπειρία ξεκινά πάνω από τον οικισμό Λουτρά στην Κύθνο, δίνοντας μια μαγευτική θέα στις ανατολικές Κυκλάδες. Στη συνέχεια συνεχίζουμε ανηφορικά ακολουθώντας χωματόδρομο μέχρι να φτάσουμε στη διασταύρωση είτε βόρεια προς την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου είτε δυτικά προς το Κάστρο της Ωριάς.

Περαιτέρω στο μονοπάτι μας, μπορείτε να απολαύσετε μοναδική θέα στο δυτικό Αιγαίο και την άγρια ​​ομορφιά του τοπίου μέχρι να δείτε τους εντυπωσιακούς απότομους βράχους στους οποίους είναι χτισμένο το Κάστρο της Ωριάς. Το Κάστρο της Ωριάς ήταν η έδρα της ιταλικής φεουδαρχικής οικογένειας Gozzadini που κυριάρχησε στο νησί από το 1337 έως το 1617 ως υποτελείς του Ενετικού Δουκάτου της Νάξου. Το 1292 η Κύθνος λεηλατήθηκε από τους Καταλανούς ενώ σε όλη τη διάρκεια της Ενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας υπέφερε πολύ από πειρατικές επιδρομές. Σήμερα από το παλιό Κάστρο σώζονται μόνο ερείπια οχυρωματικών τειχών και μεσαιωνικών κατοικιών, ενώ από τις 100 εκκλησίες του σώζονται μόνο οι εκκλησίες της Κεραλάουσας και της Αγίας Τριάδας.

Μετά την ξενάγησή μας και την εκτενή αφήγηση στο Κάστρο της Ωριάς, το μονοπάτι πεζοπορίας συνεχίζεται μέσα από τις καλλιέργειες φρούτων των ντόπιων και η εμπειρία μας τελειώνει στο λιμάνι των Λουτρών.

Γενικά χαρακτηριστικά:

 • Ώρα έναρξης: 09:00πμ
 • Περίοδος υλοποίησης: Όλο το χρόνο (κατόπιν αιτήματος)
 • Απόσταση μονοπατιού: 12 χλμ.
 • Τύπος διαδρομής: Κυκλική
 • Διάρκεια δραστηριότητας με διαλείμματα: 5 ώρες (με διαλείμματα)
 • Δυσκολία: Μέτρια
 • Καταλληλότητα: Κατάλληλο για όλους / απαιτείται σχετικά καλή φυσική κατάσταση

Σημαντικές πληροφορίες:

 • Η υψομετρική διαφορά που καλύπτουμε είναι σχετικά μικρή και μόνο 4 χιλιόμετρα είναι ανηφορικά.
 • Για την υλοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ο ελάχιστος αριθμός των 4 συμμετεχόντων. Στην περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων ή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών δυσκολιών, έχουμε το δικαίωμα να αναβάλουμε ή να ακυρώσουμε την δραστηριότητα.

 

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Διαθέσιμες επιλογές

Δείτε επίσης

Πεζοπορία στο Κάστρο Ωριάς, Κύθνος
Λουτρά, Κέα Κύθνος
3 ώρες
από 25.00 € / άτομο
Εμπειρία SUP Yoga στην Κύθνο
Επισκοπή, Κέα Κύθνος
1 ώρα 30 λεπτά
από 25.00 € / άτομο
Εκδρομή με MTB στο ναό του Ποσειδώνα - Σούνιο
Σούνιο, Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής
5 ώρες
από 120.00 € / άτομο
Εκδρομή με MTB Αθήνα - Σούνιο
Άγιος Κωνσταντίνος, Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής
7 ώρες
από 180.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.