×

Πεζοπορία στην Κρήτη, Μοναστήρι Οδηγήτριας - Αγιοφάραγγο

ID Δραστηριότητας : 1915
Εύκολο
5 ώρες
Μαρ - Νοε
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 8 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Αν μένετε στην περιοχή του Ηρακλείου, αυτή είναι η ιδανική εκδρομή για εσας. Συνδυάζει μια σύντομη και εύκολη πεζοπορία με κολύμπι και εξερεύνηση με μάσκα και αναπνευστήρα. Το φαράγγι οριοθετείται από τα τεράστια κατακόρυφα βράχια στη δεξιά και αριστερή πλευρά του, όπου υπάρχουν πολλές σπηλιές. Το Αγιοφάραγγο είναι πολύ εντυπωσιακό και γραφικό, ενώ είναι προσβάσιμο μόνο με τα πόδια.

Το μέρος είναι απομονωμένο και άγριο. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι απομακρυσμένο από κατοικημένες περιοχές, καθιστούν το Αγιοφάραγγο το πρώτο κέντρο ασκητικής ζωής όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, από τους τα πρώιμα Χριστιαννικά χρόνια. Κατεβαίνοντας το φαράγγι και περίπου 3 λεπτά πριν από την παραλία, φτάνουμε στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου (Άγιος Αντώνιος) που ήταν το κέντρο του ασκητισμού της περιοχής. Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου έχει ανακαινιστεί τρεις φορές για να πάρει την τρέχουσα μορφή της.

Σχετικά με το Μοναστήρι της Οδηγήτριας

Το μοναστήρι της Οδηγήτριας είναι ένα μοναστήρι μεγάλης σημασίας και ιστορικής αξίας και ένα από τα παλαιότερα της Κρήτης. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά των βουνών των Αστερουσίων σε υψόμετρο 250 μέτρων μόλις 2 χιλιόμετρα πριν από την αφετηρία για το Αγιοφάραγγο.

Το μοναστήρι χτίστηκε σαν φρούριο και τμήμα του τείχους του είναι ακόμα ορατό. Τα κτίρια του συγκροτήματος περιβάλλουν την κεντρική δίκλιτη εκκλησία του μοναστηριού, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Υπήρχε μία τρίτη εκκλησία, αφιερωμένη στον Άγιο Φανούριο, αλλά κατεδαφίστηκε.

Τι να έχω μαζί μου

Θα χρειαστεί να φροντίσετε για το γεύμα σας. Εκτός από αυτό θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2 λίτρα νερού, γυαλιά ηλίου, καπέλο, αντηλιακό και μαγιό αν θέλετε να κάνετε μπάνιο. Μπορείτε να κάνετε αυτή την πεζοπορία με κανονικά αθλητικά παπούτσια, αλλά τα παπούτσια πεζοπορίας συνιστώνται λόγω βραχώδους και απότομου εδάφους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα χρειαστείτε αδιάβροχο μπουφάν και παντελόνι και μία φλις ζακέτα.

Μεταφορά

Παραλαμβάνουμε πελάτες από το Ηράκλειο και τις κοντινές περιοχές. Πολλές φορές είμαστε σε θέση να παραλάβουμε πελάτες και από άλλες τοποθεσίες. Εάν χρειάζεστε μεταφορά και δεν είστε σίγουροι επικοινωνήστε μαζί μας. Θυμηθείτε να μας στείλετε την ακριβή τοποθεσία του ξενοδοχείου σας, όχι μόνο το όνομα. Η μεταφορά παρέχεται δωρεάν.


Περιλαμβάνεται

• Έμπειρος οδηγός
• Μεταφορά από Ηράκλειο

Δεν περιλαμβάνεται

• Φαγητά και ποτά

Μην ξεχάσω

• Φαγητό ή σνακ
• 2lt νερό
• Γυαλιά ηλίου
• Καπέλο
• Αντηλιακό
• Παπούτσια ορειβασίας (συνίσταται)
• Αδιάβροχο μπουφάν και παντελόνι
• Φλις ζακέτα
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

  • Ακύρωση 7 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
  • Ακύρωση μεταξύ 3 και 7 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
  • Ακύρωση 3 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Μοίρες, Ηράκλειο

Διεύθυνση: Μονή Οδηγήτριας, Φαιστός 704 00 Κρήτη

Σημειώσεις: Ξεκινάμε στις 10 π.μ. και τελειώνουμε γύρω στις 3-4 μμ. Αν η ώρα αλλάξει για οποιοδήποτε λόγο, θα ειδοποιηθείτε με email. Παραλαμβάνουμε πελάτες από το Ηράκλειο και τις κοντινές περιοχές. Πολλές φορές είμαστε σε θέση να παραλάβουμε πελάτες από άλλες τοποθεσίες. Εάν χρειάζεστε μεταφορά και δεν είστε σίγουροι επικοινωνήστε μαζί μας. Θυμηθείτε να μας στείλετε την ακριβή τοποθεσία του ξενοδοχείου σας, όχι μόνο το όνομα. Η μεταφορά παρέχεται δωρεάν.

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Πεζοπορία στα Μάταλα στην Κρήτη
Γοργολαΐνη, Ηράκλειο
5 ώρες
από 60.00 € / άτομο
Πεζοπορία στην Κρήτη, Μίλατος - Φάρος του Αφορεσμένου
Παραλία Μιλάτου, Λασίθι
6 ώρες
από 60.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.