×

Πεζοπορία στο Φαράγγι Μέσωνα, Ιεράπετρα, Κρήτη

Μέτριο
6 ώρες
Ιαν - Δεκ
από 16 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή, κυκλική διαδρομή που περιλαμβάνει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος και υπέροχη θέα.

Η εκδρομή είναι ιδανική για όσους μένουν στην Ελούντα ή κοντά στον Άγιο Νικόλαο, το Ίστρο ή νοτιότερα στην Ιεράπετρα. Η συνολική απόσταση της πεζοπορίας είναι περίπου 14 χιλιόμετρα, ξεκινά από τα 130 μέτρα υψόμετρο και φτάνει τα 730 μέτρα. Είναι μια από τις καλύτερες πεζοπορίες στην Ανατολική Κρήτη μαζί με την πεζοπορία στην Θρυπτή. Θα επισκεφθούμε τον αρχαίο οικισμό του Αζοριά κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας. 

Σχετικά με τον Αρχαιολογικό Χώρο του Αζοριά

Ο υστερομινωϊκός οικισμός του Αζοριά ήταν κτισμένος σε λόφο με δύο κορυφές 1χλμ νοτιοδυτικά του σημερινού χωριού Καβούσι της επαρχίας Ιεράπετρας, σε μια περιοχή που έχει εντοπιστεί ο μεγαλύτερος αριθμός μινωικών πόλεων στην Κρήτη. Η πόλη ήκμασε την Αρχαϊκή Περίοδο (7ος – 5ος αιώνας πΧ). Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1900 από την Harriet Boyd, ενώ το 2002 έγιναν νέες μελέτες που διήρκησαν 5 χρόνια. Στο κέντρο του οικισμού βρέθηκαν δημόσια κτίρια, αποθήκες, χώροι εστίασης, ναός, ενώ είναι εμφανή τα μονοπάτια που οδηγούσαν στην αγορά της πόλης. Οι κάτοικοι καλλιεργούσαν τις τριγύρω πλαγιές και τις πεδιάδες με ελιές, αμπέλια, δημητριακά, ενώ ασχολούνταν και με την αλιεία, την κτηνοτροφία και την αγγειοπλαστική.

Ο Αζοριάς αποτελεί σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο, καθώς κατοικούνταν διαρκώς από την Νεολιθική Εποχή ως τον 5ο πΧ αιώνα, όταν καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά. Επανακατοικήθηκε προσωρινά τον 2ο αιώνα πΧ, όταν κτίστηκε πύργος που επέβλεπε τα παράλια. Σήμερα ο Αζοριάς είναι γνωστός για το αρχαιότερο καλλιεργήσιμο ελαιόδεντρο στον κόσμο, τη μνημειακή ελιά του Αζοριά.

Τι να φέρω

Θα χρειαστεί να φροντίσετε για το γεύμα σας. Εκτός από αυτό θα χρειαστείτε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερού, γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό. Συνιστώνται καλά παπούτσια πεζοπορίας καθώς το έδαφος είναι βραχώδες και αρκετά ολισθηρό σε ορισμένα σημεία. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα χρειαστείτε ζεστά και αδιάβροχα ρούχα.

Μεταφορά

Παραλαμβάνουμε πελάτες από το Ηράκλειο και την περιοχή του Αγίου Νικολάου. Πολλές φορές είμαστε σε θέση να παραλάβουμε πελάτες και από άλλες τοποθεσίες. Εάν χρειάζεστε μεταφορά επικοινωνήστε μαζί μας. Θυμηθείτε να μας στείλετε την ακριβή τοποθεσία του ξενοδοχείου σας, όχι μόνο το όνομα. Η μεταφορά παρέχεται δωρεάν.


Περιλαμβάνεται

• Έμπειρος οδηγός
• Μεταφορά από Ηράκλειο

Δεν περιλαμβάνεται

• Φαγητά και ποτά
• Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω

Μην ξεχάσω

• Φαγητό ή σνακ
• 1,5lt νερό
• Γυαλιά ηλίου
• Καπέλο
• Αντηλιακό
• Παπούτσια ορειβασίας
• Αδιάβροχο μπουφάν και παντελόνι
• Φλις ζακέτα
• Tηλεφωνική επικοινωνία πριν την δραστηριότητα

 

  • Ακύρωση 7 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
  • Ακύρωση μεταξύ 3 και 7 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
  • Ακύρωση 3 ημερών ή αργότερα είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Καβούσι, Λασίθι

Διεύθυνση: Καβούσι 722 00, Κρήτη

Σημειώσεις: Θα συναντηθούμε στο Καβούσι, δείτε τον χάρτη για το ακριβές σημείο. Ξεκινάμε στις 10 π.μ. Παραλαμβάνουμε πελάτες από το Ηράκλειο και κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Πολλές φορές είμαστε σε θέση να παραλάβουμε πελάτες και από άλλες τοποθεσίες. Εάν χρειάζεστε μεταφορά επικοινωνήστε μαζί μας. Θυμηθείτε να μας στείλετε την ακριβή τοποθεσία του ξενοδοχείου σας, όχι μόνο το όνομα. Η μεταφορά παρέχεται δωρεάν.

Διαθεσιμότητα

από 80.00 € / άτομο
Ελάχιστος αριθμός ατόμων: 4
Κουπόνι Δώρου

Παρόμοιες δραστηριότητες Enjoy Crete

Πεζοπορία στα Μάταλα στην Κρήτη
Γοργολαΐνη, Ηράκλειο
5 ώρες
από 60.00 € / άτομο
Πεζοπορία στην Κρήτη, Μίλατος - Φάρος του Αφορεσμένου
Παραλία Μιλάτου, Λασίθι
6 ώρες
από 60.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

8ήμερη Πεζοπορίας στην Κρήτη με Διαμονή
Κουρεμένος, Λασίθι
8 ημέρες
από 590.00 € / άτομο
Quad Safari στην Αγία Πελαγία,Ηρακλείου Κρήτης
Αγία Πελαγία, Ηράκλειο
3 ώρες 30 λεπτά
από 75.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.