×

Πεζοπορικό 2μερο στα Λευκά Όρη στις 14-15/10

ID Δραστηριότητας : 3983
Μέτριο
1 ημέρα 11 ώρες
14/10/2023
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 14 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Ο επιβλητικός ορεινός όγκος της Δυτικής Κρήτης με τις απόκοσμες Μαδάρες, όπως ονομάζονται τα ψηλότερα σημεία των Λευκών Ορέων, αποτελεί το μεγαλύτερο καταφύγιο ενδημικών φυτών της χώρας μας προσελκύοντας το ενδιαφέρον από δεκάδες βοτανολόγους ολόκληρου του πλανήτη. Τα Λευκά Όρη είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά βουνά της Ελλάδας, ένας γιγάντιος ορεινός όγκος που δεσπόζει στο μέσο της Μεσογείου. Η ονομασία Λευκά Όρη προέρχεται από το γεγονός ότι οι κορυφές φαίνονται λευκές σχεδόν όλο το χρόνο, τόσο από το χιόνι όσο και από τα γυμνά βράχια που γυαλίζουν στον ήλιο. Βρίσκονται στη δυτική Κρήτη, έχουν κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και καταλαμβάνουν μια έκταση μήκους 50 και πλάτους 25 χιλιομέτρων που αποτελεί σχεδόν το 40% του νομού Χανίων.

Περισσότερες από πενήντα κορυφές ψηλότερες από 2.000 μέτρα. Βαθιές χαράδρες, πολλά φαράγγια με γκρεμνούς ιλιγγιώδεις, κακοτράχαλες ράχες με επιβλητικούς βράχους, προσιτές, αλλά και δύσβατες διαδρομές, ο συνδυασμός όλων των παραπάνω είναι τα Λευκά Όρη.

Tα βουνά μας είναι ένα αληθινό μπαλκόνι απάνω από το Λιβυκό και το Κρητικό Πέλαγος, τέτοιο που ούτε η φαντασία μεγάλου καλλιτέχνη δε θα μπορούσε να συλλάβει.

Τα Λευκά Όρη είναι ένα συγκρότημα που έχει πιο πολλές ψηλές, απ’ ότι χαμηλές κορυφές. Είναι τα βουνά που κάθε κορυφή είναι ανεξάρτητη, αλλόσχημη και με ιδιομορφίες από τη διπλανή της. Τριάντα χλμ. μήκος και 25 χλμ. πλάτος, καταλαμβάνει η έκταση τους. Μαδάρες τα αποκαλούν οι ντόπιοι και πουθενά στα ψηλώματά τους δε θα βρεις στρωτό μονοπάτι σαν αυτά που ξέρομε στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Άδενδρα, άγρια με πέτρες κοφτερές και τεράστιες εκτάσεις με χαλίκι που δυσκολεύει τους περιπατητές στις εξορμήσεις τους προς αυτά.

Σωστά λοιπόν ορειβάτες Έλληνες και ξένοι θεωρούν τα Λευκά Όρη επίπονο βουνό. Ανεβαίνοντάς τα όμως βλέπεις ότι η αγριάδα είναι συνταιριασμένη με τη μεγαλοπρέπεια, η δυσκολία στην ανάβαση συνυφασμένη με τη μαγεία και την απόλαυση. Οι Πάχνες είναι η ψηλότερη κορυφή, 2.454 μέτρα, αλλά η θέα προς τις δύο γυαλιές (Κρητικό-Λυβικό Πέλαγος), είναι το ίδιο υπέροχη από πάμπολλες κορυφές λίγο χαμηλότερες.

Από πού να ξεκινήσει κανείς: από τα οροπέδια της, από τα επιβλητικά φαράγγια, από τις άγριες χαράδρες, από τα γεμάτα θρύλους σπήλαια, από τις δολίνες ή από την υπέροχη ανθρώπινη παρουσία, που με την φιλοξενία τους σε βάζουν σε μεγάλο δίλημμα ακόμη και να μείνεις εκεί μαζί τους.

Στα Λευκά Όρη συναντάμε φαράγγια με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους περιηγητές των φαραγγιών στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο φαράγγι και πιο γνωστό είναι το Φαράγγι της Σαμαριάς. Υπάρχουν και άλλοι «φαράγγες» σύμφωνα με την ντοπιολαλιά, όπως της Αράδαινας, της Τρυπητής κ.α. που θα πρέπει να αφεθείς στη φύση και να αφιερώσεις χρόνο για να ανακαλύψεις τις ομορφιές τους.

Στα οροπέδια του Ομαλού και του Ασκύφου μπορεί κανείς να γνωρίσει την κρητική φιλοξενία και να γευθεί το «απαύγασμα» της μεσογειακής κουζίνας και τις υπέροχες κρητικές νοστιμιές.

1η μέρα

Η συνάντηση μας θα γίνει στο Ηράκλειο και από εκεί θα συνεχίσουμε για την Ανώπολη Σφακίων με σκοπό την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων και τη δεύτερη ψηλότερη κορφή της Κρήτης, τις Πάχνες.

Αφού φτάσουμε και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα προωθηθούμε σε υψόμετρο 1900μ και στη θέση Ρουσιές από όπου θα ξεκινήσει και η πεζοπορία μας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το κλασικό μονοπάτι και θα φτάσουμε στις Πάχνες και στα 2453μ από όπου θα απολαύσουμε τη θέα στις μαγευτικές Μαδάρες, αλλά και στο κρητικό και το λυβικό πέλαγος.

Επιστρέφουμε στις Ρουσιές από το ίδιο μονοπάτι και μετά στην Ανώπολη όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6 ώρες πεζοπορίας

2η μέρα

Πρωινό με την δροσούλα και μετά θα μεταβούμε στο χωριό Αράδαινα με την μεγαλύτερη μεταλλική γέφυρα της Ελλάδος (138μ ύψος) από όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στο φαράγγι της Αράδαινας ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια στην Ελλάδα.

Η διαδρομή μέσα στο φαράγγι είναι μαγευτική αλλά συνάμα λίγο απαιτητική με τους μεγάλους βράχους να μας δυσκολεύουν την πεζοπορία μας μέχρι και την παραλία Μάρμαρα. Στην παραλία είναι ώρα για ξεκούραση και μπάνιο πριν συνεχίζουμε για Λουτρό και να καταλήξουμε στα Σφακιά γεμάτοι καινούργιες εμπειρίες.

Επιστροφή στο Ηράκλειο.

6 ώρες πεζοπορίας

Κόστος 225 ευρώ / άτομο


Ημερομηνίες εκδήλωσης

Έναρξη 14/10/2023 07:00

Περιλαμβάνεται

• Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Ανώπολη με πρωινό
• Συνοδό στις πεζοπορίες και σε όλη την διάρκεια του 2μερου
• Όλες οι μετακινήσεις του διημέρου
• Προσωπική ιδιωτική ασφάλεια ατυχήματος

Δεν περιλαμβάνεται

• Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω

Μην ξεχάσω

• Παπούτσια trail running ή trekking ή hiking
• Αθλητικά ρούχα ή ρούχα πεζοπορίας κατάλληλα για κάθε εποχή του χρόνου
• Αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν
• Fleece ή βαμβακερή ζακέτα
• Σκούφος – γάντια
• κολατσιό όπως σάντουιτς, μπάρες, παστέλια, ξηρούς καρπούς, φρούτα κλπ
• Μπαστούνια πεζοπορίας
• Σακίδιο 40 λίτρα
• Καπέλο – buff- γυαλιά ηλίου
• Πετσέτα – μαγιό – παντόφλες
• Αντηλιακή κρέμα
• Παγούρι ή ασκός για νερό
• Φακός κεφαλής
• Είδη ατομικής υγιεινής
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

  • Ακύρωση 7 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
  • Ακύρωση μεταξύ 3 και 7 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
  • Ακύρωση 3 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Ηράκλειο, Ηράκλειο

Διεύθυνση: Ηράκλειο

Σημείο δραστηριότητας

Περιοχή: Σφακιά, Χανιά

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Πεζοπορία στο βουνό του Πηλίου, Βόλος
Βόλος, Μαγνησία
4 ώρες
από 25.00 € / άτομο
Πεζοπορία στο φαράγγι του Ενιπέα, Όλυμπος
Λιτόχωρο, Πιερία
6 ώρες
από 60.00 € / άτομο
Πεζοπορία και αναρρίχηση στα Μετέωρα
Καλαμπάκα, Τρίκαλα
6 ώρες
από 70.00 € / άτομο
Πεζοπορία και αναρρίχηση στον Όλυμπο 2918μ
Λιτόχωρο, Πιερία
1 ημ 12 ώρες
από 185.00 € / άτομο
Πεζοπορία στα μονοπάτια των Μετεώρων
Καλαμπάκα, Τρίκαλα
6 ώρες
από 60.00 € / άτομο
7 μέρες Πεζοπορία στο πανέμορφο Πήλιο, Βόλος
Βόλος, Μαγνησία
7 ημέρες
από 990.00 € / άτομο
7ήμερο πεζοπορικό πακέτο στο Ζαγόρι Ιωαννίνων
Έξοχη, Ιωάννινα
7 ημέρες
από 980.00 € / άτομο
6ήμερη Πεζοπορία στον Όλυμπο
Θέρμη, Θεσσαλονίκη
6 ημέρες
από 685.00 € / άτομο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πεζοπορικό 2μερο στον Ψηλορείτη στις 7-8/10
Κουλούκωνας, Ρέθυμνο
1 ημ 9 ώρες
από 225.00 € / άτομο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πεζοπορικό 2μερο στον Σμόλικα στις 4-5/11
Κόνιτσα, Ιωάννινα
1 ημ 10 ώρες
από 165.00 € / άτομο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πεζοπορικό 2μερο στα Τζουμέρκα στις 18-19/11
Αθαμανία, Τρίκαλα
1 ημ 10 ώρες
από 165.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.