×

Περιήγηση στη Λαυρωτική και το Σούνιο

ID Δραστηριότητας : 2564
Εύκολο
1 ημέρα
Ιαν - Δεκ
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 10 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Μια ολοήμερη περιήγηση και πεζοπορία στην περιοχή της Λαυρεωτικής,  στο νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής. Ανακαλύψτε μυστικά μέρη και κρυμμένους θησαυρούς μόλις 50 χλμ από το κέντρο της Αθήνας.

Η περιοχή κατοικήθηκε ήδη από τη Νεολιθική περίοδο, κυρίως λόγω του πλούσιου υπεδάφους της. Ήταν σημαντικό κέντρο εξόρυξης αργύρου τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και στη σύγχρονη Ελλάδα. Ήταν μάλιστα αυτό το ασήμι που έδωσε στους αρχαίους Αθηναίους τη δύναμη να κυριαρχούν κατά την κλασική εποχή. Μετά την Κλασική Αρχαιότητα η εξορυκτική δραστηριότητα σταμάτησε και μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, δεν υπάρχουν σημάδια ανθρώπινης παρουσίας εκεί.

Η Λαυρεωτική είναι μια λοφώδης περιοχή με εκτεταμένη ακτογραμμή που περιλαμβάνει την πόλη του Λαυρίου και το Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, ενώ διαθέτει πληθώρα σημαντικών αρχαιολογικών μνημείων και αλλά και μνημείων της σύγχρονης ιστορίας. Είναι μια περιοχή ιδανική για όμορφες ημερήσιες εξερευνήσεις και εξορμήσεις περιπέτειας.

Περιγραφή Δραστηριότητας

Ελάτε μαζί μας σε αυτήν την συναρπαστική πεζοπορία στο νοτιότερο άκρο της Αττικής!

Περιηγούμαστε σε αρχαία μονοπάτια μέσα σε ένα τυπικό μεσογειακό τοπίο που χαρακτηρίζεται από πεύκα και θαμνώδη βλάστηση, συναντώντας στοές, πηγάδια, αρχαία μεταλλουργικά εργαστήρια με τις στέρνες τους και τα πλυντήρια μεταλλεύματος. Περπατάμε μέχρι να φτάσουμε στα λατομεία μαρμάρου, από τα οποία προήλθε το μάρμαρο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του ναού του Ποσειδώνα, το φημισμένο αριστούργημα της Χρυσής Εποχής της πόλης των Αθηνών. Από την κορυφή του όρους Βίγλα απολαμβάνουμε την εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και στη συνέχεια, κάτω στο ακρωτήριο, ο υποβλητικός ναός μας περιμένει να τελειώσουμε την μέρα μας με το περίφημο ηλιοβασίλεμα.

Σημεία Ενδιαφέροντος

Ο ναός του Ποσειδώνα, χτισμένος στο υψηλότερο σημείο του Ακρωτηρίου Σούνιου από τους Αθηναίους, στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ., κατά τον «χρυσό αιώνα του Περικλέως», εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από λευκό μάρμαρο. Αυτό το ιερό του θεού της θάλασσας, ήταν από τότε και μέχρι σήμερα, τοπόσημο για τους ναυτικούς. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ήταν εκεί που ο βασιλιάς Αιγαίος με αγωνία περίμενε το πλοίο του Θησέα να επιστρέψει από την Κρήτη και από εκεί τελικά πήδηξε στη θάλασσα πιστεύοντας λανθασμένα ότι ο γιος του είχε σκοτωθεί από τον Μινώταυρο. Η θάλασσα πήρε το όνομά της από αυτόν τον καλό βασιλιά της Αθήνας κι από τότε ονομάζεται Αιγαίο Πέλαγος. Η θέα από αυτό το θρυλικό μέρος είναι εκπληκτική!

Ο Θορικός, ήταν ένας από τους πρώτους οικισμούς της Αττικής, με πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα όπως το μοναδικό αρχαίο θέατρο, τη μυκηναϊκή ακρόπολη στην κορυφή του λόφου Βελατούρι και άλλα ανεκτίμητης αξίας ευρήματα που αποδεικνύουν ότι η περιοχή αυτή κατοικήθηκε ήδη από τη Νεολιθική εποχή.

Πλυντήρια εμπλουτισμού μεταλλεύματος και εγκαταστάσεις ορυχείων, διάσπαρτα σε όλο το Εθνικό Πάρκο του Σουνίου. Χρονολογούνται από την αρχαιότητα, μάρτυρας της ευφυΐας και της υψηλής τεχνολογίας των αρχαίων Αθηναίων, στην προσπάθειά τους να εξορύξουν τα πολύτιμα μέταλλα (ασήμι, μόλυβδο) από αυτό το υπέδαφος.

Καμάριζα ή Άγιος Κωνσταντίνος, πρώην μεταλλευτικός οικισμός, ένα χωριό με πολύ καλό κλίμα και πλούσια χλωρίδα, που βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Πάρκο του Σουνίου.

«Χάος», ένα γεωλογικό φαινόμενο. Όμορφη θέα στην πόλη του Λαυρίου.

Το Λαύριο και το λιμάνι του, μια σύγχρονη πόλη που ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα. Ήταν μια βιομηχανική πόλη μέχρι πριν 20 χρόνια, με εξορυκτική δραστηριότητα, κάτι που είναι πολύ προφανές σχεδόν σε κάθε σημείο. Τα όμορφα νεοκλασικά κτίρια, οι ανέπαφες εγκαταστάσεις της Γαλλικής Μεταλλευτικής Εταιρείας που σήμερα αποτελούν ένα βιομηχανικό και πολιτιστικό πάρκο, το αρχαιολογικό και το ορυκτολογικό μουσείο.

Καλύτερες Στιγμές

 • Ο ναός του Ποσειδώνα, χτισμένος στο υψηλότερο σημείο του ακρωτηρίου Σούνιο
 • Ο Θορικός ήταν ένας από τους πρώτους οικισμούς της Αττικής
 • Πλυντήρια εμπλουτισμού μεταλλεύματος και εγκαταστάσεις ορυχείων, διάσπαρτα σε όλο το Εθνικό Πάρκο
 • Καμάριζα ή Άγιος Κωνσταντίνος, πρώην μεταλλευτικός οικισμός
 • «Χάος», ένα γεωλογικό φαινόμενο
 • Το Λαύριο και το λιμάνι του, μια σύγχρονη πόλη που ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα

Προαιρετικές υπηρεσίες:

Παραλαβή / αποβίβαση από/προς το κατάλυμά σας


Περιλαμβάνεται

• Μεταφορές με άνετο ιδιωτικό όχημα με οδηγό / τουριστικό αρχηγό
• Συνοδός για όλη την εκδρομή
• Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
• Όλοι οι φόροι

Δεν περιλαμβάνεται

• Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία ή χώρους ανασκαφών
• Ξεναγός για τους αρχαιολογικούς χώρους
• Γεύματα / σνακ / ποτά

Μην ξεχάσω

• Άνετα ρούχα
• Αθλητικά παπούτσια
• Γυαλιά ηλίου
• Αντηλιακό, καπέλο, μαγιό
• Πετσέτα
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 24 ωρών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Επιστροφή του ποσού της κράτησης σας στο ακέραιο.
 • Ακύρωση 24 ωρών ή αργότερα πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο. 


 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Αθήνα

Διεύθυνση: Αθήνα κέντρο

Σημειώσεις: Οι αναχωρήσεις γίνονται είτε από το γραφείο μας στο Κουκάκι είτε από έναν εκ των παρακάτω σταθμούς Μετρό: Ακρόπολη, Συγγρού - Φιξ, Ν. Κόσμος, Άγ. Ιωάννης. Διαφορετικό σημείο συνάντησης: κατόπιν ειδικής συνεννόησης

Σημείο δραστηριότητας

Περιοχή: Λαυρεωτική

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Δείτε επίσης

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.