×

Ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία από Καλαμάτα

ID Δραστηριότητας : 986
Εύκολο
6 ώρες
Ιαν - Δεκ
Για όλες τις ηλικίες
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

 Ο τόπος όπου η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων κτυπά!

 • Η συνολική διάρκεια της περιοδείας: 6 ώρες
 • Μεταφορά από την Καλαμάτα στην Αρχαία Ολυμπία (110 Km / ~ 2 ώρες)
 • Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στο μουσείο (~ 2 ώρες)
 • Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (Προαιρετικό)
 • Αναχώρηση πίσω στην Καλαμάτα. (~ 2 ώρες)

Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο σας και σε λιγότερο από δύο ώρες, μετά τη διέλευση της κοιλάδας του ποταμού Alpheus, θα είμαστε στη Δυτική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Ολυμπία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, θα μάθετε τα πάντα για την Αρχαία Ολυμπία, η οποία δεν ήταν μια απλή πόλη με μόνιμους κατοίκους, αλλά ένα ιερό κτιρίων που συνδέονται με τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ιστορία της ίδρυσής της άρχισε το 776 π.Χ., όταν τρεις Έλληνες βασιλιάδες, αποφάσισαν το ενδιαφέρον των στρατιωτών τους για κάτι διαφορετικό από τους πολέμους. Αθλητισμός! Αλλά το ήθος και τα ολυμπιακά ιδανικά των αρχαίων Ελλήνων, η άριστη προετοιμασία των διοργανωτών και η μαζική συμμετοχή των αθλητών, κατέστησαν αυτά τα παιχνίδια το πιο διάσημο και σημαντικό γεγονός του αρχαίου κόσμου.

Αφού γνωρίσετε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τα μνημεία που θα συναντήσετε στον αρχαιολογικό χώρο, θα σας μεταφέρουμε στην είσοδο και θα σας αφήσουμε να περιηγηθείτε στην ευκολία σας, όσο θέλετε.

Από τα πρώτα κτίρια που συναντάς, θα είσαι συγκλονισμένος από την ενέργεια των αθλητών που κάποτε τους χρησιμοποιούσαν. Το αρχαίο γυμνάσιο και η Παλαιστρά ήταν τα μέρη όπου οι αθλητές εξασκούσαν πριν από τα παιχνίδια.

Αμέσως μετά, θα βρείτε το εργαστήριο του Φειδία, το εργαστήριο στο οποίο δημιουργήθηκε ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, το χρυσό άγαλμα του Δία. Το Leonidaion ήταν το ξενοδοχείο της Ολυμπίας και φιλοξένησε διακεκριμένους επισκέπτες των Αγώνων από το 330 π.Χ.

Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το Βουλετέριο, το κτίριο στο οποίο βρισκόταν η Γερουσία της Ελεάν, των οποίων τα μέλη ήταν υπεύθυνα για την οργάνωση των αγώνων. Οι ναοί του Δία και της Ήρας θα σας αφήσουν άφωνους με τη μεγαλοπρέπεια της αρχιτεκτονικής τους.

Μπαίνοντας στο αρχαίο στάδιο μέσω της Κρύπτης, θα νιώσετε την αγωνία των αθλητών που συμμετείχαν στα παιχνίδια μπροστά σε χιλιάδες θεατές. Θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε στο σημείο όπου, ακόμα και σήμερα, λαμβάνει χώρα ο φωτισμός της Ολυμπιακής Φλόγας.

Αλλά η περιπέτεια σου δεν θα έχει τελειώσει ακόμα. Το μουσείο της Ολυμπίας, ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα μουσεία της Ελλάδας, θα σας κάνει να νιώσετε τον παλμό της εποχής, το μεγαλείο και τη μαγεία της ολυμπιακής ιδέας.

Θα σας περιμένουμε στην έξοδο του μουσείου και θα σας μεταφέρουμε στο κοντινότερο εστιατόριο για να χαλαρώσετε ή να δοκιμάσετε την εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα. Πριν επιστρέψουμε, μπορούμε να επισκεφτούμε τη σύγχρονη Ολυμπία με τα παραδοσιακά καταστήματα αναμνηστικών.

Αυτή η εμπειρία θα είναι αξέχαστη!

Τιμή ανά γκρουπ (1 εώς 8 άτομα): 300 €


Δεν περιλαμβάνεται

• Προσωπικά έξοδα / φαγητό ποτό στη διάρκεια της εκδρομής
• Εισιτήρια στους Αρχαιολογικούς Χώρους

Μην ξεχάσω

• Επικοινωνία με την επιχείρηση πριν τη δραστηριότητα
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 14 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
 • Ακύρωση μεταξύ 7 και 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 7 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Καλαμάτα, Μεσσηνία

Σημειώσεις: Pick up από ξενοδοχεία ή μέρος διαμονής τουριστών εντός Καλαμάτας.

Σημείο δραστηριότητας

Περιοχή: Αρχαία Ολυμπία, Ηλεία

Δείτε επίσης

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.