×

Τριήμερη ανάβαση στον Όλυμπο - Οροπέδιο των Μουσών - Μύτικας 2918m

Δύσκολο
2 ημέρες 10 ώρες
18/09/2020
από 12 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Όσοι το έχουν δοκιμάσει, θεωρούν ότι είναι εμπειρία ζωής...

Όσοι είναι έμπειροι ορειβάτες, κάθε φορά που βρίσκονται εκεί απολαμβάνουν την κάθε στιγμή, σαν να είναι η πρώτη τους φορά...

Ειδικά η τριήμερη ανάβαση στον Όλυμπο, αποτελεί μοναδική εμπειρία για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά το βουνό των Θεών, χωρίς να φτάσει στα άκρα του, καθώς οι τρεις μέρες δίνουν την δυνατότητα να χαρείς τις διαδρομές, να μοιράσεις τις ώρες πεζοπορίας και να μαγευτείς από τις μυρωδιές και τις εικόνες που χαρίζει απλόχερα αυτό το βουνό!

Ένα τριήμερο που σου δίνει τη δυνατότητα να δεις το βουνό και από τις δύο πλευρές, να κάνεις ένα "μικρό κύκλο", να κοιμηθείς σε δύο διαφορετικά καταφύγια και να επιστρέψεις σπίτι γεμάτος συναισθήματα, κουρασμένος μεν, όχι όμως εξουθενωμένος!

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της χώρας με υψόμετρο 2918 μέτρα (κορυφή Μύτικας) και το δεύτερο ψηλότερο των Βαλκανίων. Ψηλές, βραχώδεις κορφές απλώνονται στον ορίζοντα και μονοπάτια προς όλες τις κατευθύνσεις για να διαλέξεις!

Ο Όλυμπος είναι ένα δύσκολο βουνό, με μεγάλες υψομετρικές διαφορές (κλίση ανάβασης) και απαιτεί προσοχή και σεβασμό από όλους, έμπειρους και αρχάριους. Ειδικά το τελευταίο κομμάτι του βουνού προς τις κορυφές, απαιτεί προσοχή και εμπειρία.

Συνδυάστε την καλή διάθεση σας και μια καλή φυσική κατάσταση (από μέτρια και άνω), με την εμπειρία των στελεχών της Happy Mountain και θα βρείτε τον τρόπο να ανεβείτε στο πιο επιβλητικό βουνό της Ελλάδας! Θέλει και κόπο και τρόπο!

Άλλωστε, η απόλυτη ικανοποίηση που νιώθουμε κάθε φορά που επιστρέφουμε από εκεί πάνω, είναι ότι καταφέραμε να ανεβάσουμε στην κορυφή παιδιά και ενήλικες - κατά βάση αρχάριους και νέους στο βουνό! Καταφέραμε να δώσουμε την ικανοποίηση σε όλα αυτά τα άτομα που μας εμπιστεύονται κάθε φορά! Καταφέραμε να φέρουμε κοντά στη φύση ανθρώπους, που κάποια στιγμή θα επιστρέψουν, μόνοι ή με παρέα!

Αν λοιπόν επιθυμείτε να ζήσετε μία από τις πιο δυνατές ορειβατικές εμπειρίες εντός συνόρων, διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου...

Παρασκευή μεσημέρι 12:00:

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη. Άφιξη στα Πριόνια και αφετηρία για το Μονοπάτι της Σιωπής περίπου στις 14:30-15:00, με προορισμό το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός (2,100μ – Ζολώτα). Διάρκεια διαδρομής: περίπου 3,5 - 4,0 ώρες (για τους πιο αρχάριους). Διανυκτέρευση στο καταφύγιο, ξεκούραση με καλό φαγητό και καλή παρέα.

Σάββατο πρωί 07:00:

Αναχώρηση από το καταφύγιο με προορισμό τις κορφές (Μύτικα για όσους είναι ικανοί και Σκάλα – Σκολιό ή Οροπέδιο των Μουσών για τους υπόλοιπους). Διάρκεια διαδρομής: περίπου 3-4 ώρες. Αργά το μεσημέρι άφιξη στο καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης (2,697μ). Συνολική διάρκεια πεζοπορίας: 5-6 ώρες. Ξεκούραση και κοντινές απογευματινές βόλτες στις γύρω κορφές (Προφήτης Ηλίας ή καταφύγιο Κάκκαλος, στην άλλη άκρη του Οροπεδίου - μία ζεστή σοκολάτα ή ένα τσιπουράκι στο ζεστό αυτό καταφύγιο είναι ότι πρέπει!). Ανάλογα τον καιρό, μπορεί να επιχειρήσουμε για την κορυφή το μεσημέρι, με αφετηρία από το καταφύγιο στο οροπέδιο των Μουσών. Αν ο καιρός δεν το επιτρέπει (βροχή, ομίχλη, κτλ), μπορούμε να πεζοπορήσουμε μέχρι την κοντινή κορυφή του Προφήτη Ηλία.

Κυριακή πρωί:

Χαλαρό πρωινό ξύπνημα, γεύμα στο καταφύγιο και επιστροφή προς καταφύγιο Πετρόστρουγκα και θέση Γκορτσιά. Η επιστροφή μας θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες.

Επαναλαμβάνουμε ότι το τριήμερο αποτελεί ιδανική επιλογή για μία πιο ξεκούραστη ανάβαση, όπως επίσης, σε περίπτωση κακοκαιρίας και "κλειστού" καιρού, έχουμε τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε τις ψηλές κορυφές είτε το Σάββατο το πρωί, είτε το Σάββατο το μεσημέρι, είτε ακόμα και την Κυριακή το πρωί! 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1... Η κορυφή δεν είναι αυτοσκοπός! Θα προσεγγίσουμε την κορυφή Μύτικας μόνο σε περίπτωση που το επιτρέπει ο καιρός και μόνο αυτοί που είναι σε θέση να το επιχειρήσουν. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να μην επιτρέψει την ανάβαση προς την κορυφή σε άτομο που είτε δεν ακολουθεί τις οδηγίες, είτε κρίνει ότι δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει την προσπάθεια προς την κορυφή. Η ασφάλεια όλων είναι το παν!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2... Δεκτές συμμετοχές παιδιών από 12-13 ετών και άνω, με συνοδεία γονέα! Εξαιρούνται παιδιά της ακαδημίας σκι της Happy Mountain, που ήδη τα γνωρίζουμε (και έχουμε γνώση των δυνατοτήτων τους) και μπορούμε να τα συνοδέψουμε χωρίς τους γονείς!

*Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

 • Κόστος:110 ευρώ ανά άτομο (χωρίς μεταφορά) ή 150 ευρώ ανά άτομο (με μεταφορά από Θεσσαλονίκη)
 • Minimum συμμετοχής: 8 άτομα (1-2 συνοδοί, ανάλογα τη σύνθεση της ομάδας)
 • Maximum συμμετοχής: 22 άτομα (3-4 συνοδοί)

Δηλώσεις συμμετοχής (με προτεραιότητα και επιβεβαίωση διαθεσιμότητας) μέχρι 15 μέρες πριν την ανάβαση (εξόφληση του συνολικού ποσού)


Ημερομηνίες εκδήλωσης

Έναρξη 18/09/2020 10:00
Έναρξη 02/10/2020 10:00

Περιλαμβάνεται

• Δύο διανυκτερεύσεις στα καταφύγια με πρωινό
• Συνοδεία έμπειρων στελεχών της Happy Mountain (1 συνοδός ανά 6-8 άτομα)
• Χρήση ορειβατικού εξοπλισμού (κράνη, μποντριέ, σχοινιά, κτλ. όπου και αν χρειαστεί)
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
• ΦΠΑ 24%

Δεν περιλαμβάνεται

• Μεσημεριανό και βραδινό γεύμα στα καταφύγια
• Μεταφορά στα Πριόνια (προαιρετικό, με έξτρα χρέωση 40 ευρώ))
• Ποτά
• Ό,τι δεν αναφέρεται

Μην ξεχάσω

• Tηλεφωνική επικοινωνία πριν την δραστηριότητα
• Δήλωση ενδιαφέροντος για μεταφορά από Θεσσαλονίκη προς Πριόνια ή όχι
• Σακίδιο πλάτης (40-50lt), ορειβατικά ή αθλητικά παπούτσια, παγούρι για νερό
• Υπνόσακο ή σεντόνια (τα καταφύγια διαθέτουν κουβέρτες, αλλά όχι σεντόνια)
• Ζεστά ρούχα (fleece, 2 μακριά παντελόνια, αντιανεμικό μπουφάν, σκουφάκι, αδιάβροχο τζάκετ, αδιάβροχο παντελόνι)
• Προσωπικά είδη υγιεινής, δύο αλλαξιές ρούχα και εσώρουχα, πετσέτα (όλα τα είδη θα πρέπει να είναι τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες για να μην βραχούν σε περίπτωση δυνατής βροχής)
• Φακό
• Καπέλο ηλίου, γυαλιά ηλίου, φωτογραφική μηχανή
• Διάφορα σνακ για τις πεζοπορικές διαδρομές (σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, ξηρούς καρπούς, κτλ)
• Αντηλιακή κρέμα

 • Ακύρωση 14 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας
  Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα
 • Ακύρωση μεταξύ 7 και 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας
  Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%
 • Ακύρωση 7 ημερών ή αργότερα είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής
  Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Καλαμαριά

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 173-175, 55134

Σημειώσεις: Το ραντεβού είναι στα γραφεία μας, στην Εθνικής Αντιστάσεως 173-175, Γ' κτήριο, 1ος όροφος (Happy Mountain Activities)

Σημείο δραστηριότητας

Περιοχή: Λιτόχωρο

Διαθεσιμότητα

από 110.00 € / άτομο
Ελάχιστος αριθμός ατόμων: 8
Κουπόνι Δώρου

Δείτε επίσης

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Εγγραφή Χρήστη

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Ξέχασα τον κωδικό μου

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.