×

Γευσιγνωσία λαδιού στην Καλαμάτα

ID Δραστηριότητας : 713
Εύκολο
3 ώρες
Ιαν - Δεκ
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 1 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που φύτεψαν και καλλιέργησαν τα ελαιόδεντρα στη Μεσόγειο.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες χώρες που παράγουν ελαιόλαδο για την παγκόσμια αγορά. Πώς συλλέγουν τους καρπούς;Ποια είναι η διαδικασία κατασκευής αυτού του χρυσού χυμού όπως το έλεγαν οι Έλληνες;Θα μάθετε, θα γευτείτε, θα δοκιμάσετε το ελαιόλαδο που θα σας προσφέρουμε. Υπάρχουν πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις που σας προσφέρουν αυτήν την εμπειρία. Επιλέξαμε τα καλύτερα από αυτά, όχι μόνο με το κριτήριο του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού που μπορεί να έχουν κάποια από αυτά, αλλά και για την ποιότητα του ελαιολάδου που έχουν και την εμπειρία και την γνώση των παραγωγών.

Μετά από 35 λεπτά οδήγησης στα προάστια της πόλης της Καλαμάτας θα έχετε πρώτα μια στάση στο σύγχρονο συνεταιριστικό ελαιοτριβείο του χωριού. Εκεί θα μπορείτε να μάθετε πώς παράγεται το ελαιόλαδο και να μάθετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με την σωστή αποθήκευση του ελαιολάδου και πώς γίνεται η τυποποίηση του. Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο ελαιοκομικό αγρόκτημα. Ένα αστικό αγρόκτημα αφιερωμένο στη μάθηση από τη φύση, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα όμορφα άλογα που βρίσκονται ξαπλωμένα στον ήλιο και ανάλογα με την περίοδο μπορείτε να δείτε τα διάφορα λουλούδια και πουλιά που υπάρχουν στην περιοχή. Θα πραγματοποιηθεί λεπτομερής περιγραφή της συγκομιδής των ελαιόδεντρων και μια συζήτηση για τις ποικιλίες ελιάς που υπάρχουν στην περιοχή. Επιστρέφοντας στο σπίτι των αγροκτημάτων θα γίνει μια δοκιμή ελαιολάδου. Μετά από αυτό μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε ένα καλό από ένα κακό ελαιόλαδο στην αγορά. Στο τέλος ένα μεγάλο πέτρινο τραπέζι κάτω από την καρυδιά θα είναι έτοιμο με τοπικά πιάτα και σπιτικές παραδοσιακές συνταγές.


Περιλαμβάνεται

• Ξενάγηση σε ελαιώνα
• Ξενάγηση σε ελαιοτριβείο
• Δοκιμή ελαιόλαδου
• Δώρο

Δεν περιλαμβάνεται

• Μεταφορά
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

  • Ακύρωση 72 ώρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή της δραστηριότητας.
  • Ακύρωση μεταξύ 24 με 72 ώρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
  • Ακύρωση 24 ωρών ή αργότερα είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Καλαμάτα

Διεύθυνση: καλαματα

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Δείτε επίσης

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.