×

Πεζοπορικό Μονοπάτι «Διαδρομή Άνδρου».

ID Δραστηριότητας : 3365
Δύσκολο
9 ημέρες
Μαρ - Νοε
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 15 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

ΖΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ. ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η European Ramblers Association ERA έχει πιστοποιήσει τη Διαδρομή της Άνδρου (μήκους 100 km) ως Κορυφαίο Μονοπάτι Ποιότητας/Καλύτερο της Ευρώπης. Το προτεινόμενο πρόγραμμα πεζοπορίας μας ακολουθεί όσο το δυνατόν περισσότερο τη γραμμή της Διαδρομής Άνδρου.

Το πρόγραμμα πεζοπορίας και οι βόλτες που προτείνουμε, ακολουθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τη γραμμή της Διαδρομής Άνδρου. Μερικές από τις πεζοπορικές εξόδους της Διαδρομής της Άνδρου δεν τελειώνουν σε πόλη ή χωριό με καταλύματα. Για να οργανώσουμε διακοπές με τα πόδια από πανδοχείο σε πανδοχείο, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να περπατάτε κάθε μέρα καταλήγοντας σε διαφορετική τοποθεσία, προσαρμόσαμε τις διαδρομές, ώστε να προσφέρουν μια πραγματική εμπειρία πεζοπορίας. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους καθώς περιλαμβάνει μερικές μεγάλες πεζοπορίες (20 χλμ.) και μερικά απότομα μέρη. Έχετε πάντα στο νου σας την εποχή του χρόνου που θα επιλέξετε την περιπέτεια σας! Αυτές οι διαδρομές πεζοπορίας περιλαμβάνουν καλντερίμια ή χαλίκια, χώμα ή τσιμέντο, που κυμαίνονται από ήπια έως ανώμαλα βραχώδη εδάφη, τα οποία σας μεταφέρουν συχνά μέσα από ρυάκια ή πυκνή βλάστηση. Φροντίζουμε για τη μεταφορά των αποσκευών σας και κατά την άφιξή σας θα λάβετε το Walker’s Pack (βαλίτσα πεζοπόρου) με όλες τις τεχνικές περιγραφές και τις απαραίτητες συμβουλές για την πεζοπορία και τη διαμονή σας στην Άνδρο.

1η ημέρα: Ημέρα άφιξης

Ημέρα της άφιξής σας στην Άνδρο. Συνάντηση στο λιμάνι με μέλος της ομάδας μας και μεταφορά σας στο κατάλυμά σας.

Παρουσίαση στο νησί και τα μονοπάτια του. Θα μιλήσουμε για το πρόγραμμα. Παραλαβή του «Walker’s pack» Διανυκτέρευση στο Γαύριο.

2η μέρα: Βόρεια Άνδρος

Μεταφορά στην κοιλάδα των Φρουσσαιών με το αυτοκίνητο το πρωί - μετά το πρωινό σας- όπου θα ξεκινήσει η ημερήσια εκδρομή σας για πεζοπορία. Από εκεί ξεκινά η πεζοπορική μας περιπέτεια, εξερευνώντας τα βόρεια μέρη του δικτύου μονοπατιών της πεζοπορίας. Θα περπατήσετε απέναντι από την κοίτη του ποταμού, τους παλιούς νερόμυλους και τα σπίτια θαυμάζοντας αυτές τις πέτρινες κατασκευές σε ένα καταπράσινο τοπίο. Στη συνέχεια το μονοπάτι της ανηφόρας θα σας οδηγήσει στο χωριό Αμμόλοχος και όσο συνεχίζετε να ανεβαίνετε η θέα προς τη θάλασσα θα σας ανταμείψει. Από την κορυφή στρίβετε προς τα δυτικά και θα αρχίσετε να κατηφορίζετε προς την κοιλάδα του Γαυρίου καταλήγοντας στο λιμάνι.

 • Διανυκτέρευση στο Γαύριο.
 • Απόσταση 15,5 km
 • Χρόνος πεζοπορίας: περίπου 5,5-6 ώρες.

3η μέρα: Βορειοδυτική Άνδρος

Το ταξίδι ξεκινά από το ξενοδοχείο σας. Πάρτε μόνο τα απαραίτητα και αφήστε τα υπόλοιπα στη ρεσεψιόν. Θα βρείτε τις αποσκευές σας στο επόμενο κατάλυμα σας. Σήμερα θα επισκεφθείτε, περπατώντας, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία του νησιού, τον Ελληνιστικό Πύργο του Αγίου Πέτρου. Αφού διασχίσουμε το γραφικό χωριό, το μονοπάτι συνεχίζει δυτικά και προς το Μοναστήρι της «Αγίας» που πραγματικά αξίζει να το επισκεφτείτε. Από εκεί μια ωραία κατάβαση με θέα στη θάλασσα θα σας οδηγήσει στο παραθαλάσσιο όμορφο Μπατσί.

 • Διανυκτέρευση στο Μπατσί.
 • Απόσταση 10km
 • Χρόνος πεζοπορίας: περίπου 3-3,5 ώρες.

4η μέρα: Δυτική προς Βορειοανατολική Άνδρος

Πάρτε ένα καλό πρωινό και ετοιμαστείτε για μια απαιτητική μέρα με τα πόδια. Το ταξίδι σας ξεκινά από το ξενοδοχείο σας ακολουθώντας μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες διαδρομές του νησιού. Ονομάζεται «Fardia Strada» από την εποχή της Ενετοκρατίας, το μονοπάτι θα σας οδηγήσει στο χωριό Πιτροφός, με υπέροχη θέα στη θάλασσα ενώ διασχίζετε το βουνό. Το Μουσείο Ελιάς αξίζει μια επίσκεψη. Από εκεί και μετά, θα συναντείσετε το χωριό Στραβογιές, ένα πολύ διαφορετικό τοπίο διασχίζοντας αυτή τη φορά την κοιλάδα των Ευρουσσιών για να καταλήξετε στο χωριό Αποίκια, όπου πηγάζει η περίφημη πηγή νερού Σάριζα.

 • Διανυκτέρευση στο χωριό Αποίκια.
 • Πεζοπορία 20 χλμ.
 • Διάρκεια πεζοπορίας: περίπου 6-6,30 ώρες.

5η μέρα: Νοτιοανατολική Άνδρος

Ξεκινάτε την πεζοπορική σας μέρα παράλληλα με τη χαράδρα της Πυθάρας. Ένα ποικιλόμορφο τοπίο με πολλά μνημεία. γραφικά χωριά με πηγές νερού, σημαντικές εκκλησίες, το γεφύρι του Λέοντος, τα κάστρα Αγαδάκι & Μπίστη, τον νερόμυλο Εμπειρίκου (Φάμπρικα) και την παραλία Γυάλια. Θα διασχίσετε την πρωτεύουσα για να συνεχίσετε νότια προς το Σινέτι και την κοιλάδα των Διποταμάτων. Το μονοπάτι κινείται στην οικολογικά πλούσια περιοχή του νότου, όπου η φύση είναι σε τέλεια αρμονία με την ανθρωπότητα και το παρελθόν εξακολουθεί να είναι εκπληκτικά παρόν. Θα περπατήσετε σε μια πολύ ποικιλόμορφη ύπαιθρο, θα δείτε τους νερόμυλους στα Διποτάματα, το τοξωτό πέτρινο γεφύρι, το κάστρο της Φανερωμένης πριν φτάσετε ξανά στο επίπεδο της θάλασσας. Η πεζοπορική μέρα τελειώνει στο χωριό Κόρθι όπου διανυκτερεύετε. Θα βρείτε τις αποσκευές σας στο δωμάτιό σας!

 • Διανυκτέρευση στο Κόρθι.
 • Απόσταση 19 χλμ.
 • Χρόνος πεζοπορίας: περίπου 5 – 5,5 ώρες

6η μέρα: Κεντρική Άνδρος

Ξεκινώντας από το Κόρθι και το καλοδιατηρημένο, με πολλά σκαλοπάτια, μονοπάτι, θα φτάσετε στο γραφικό χωριό Γιαννισσαίο με υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο βουνό Ράξη στην απέναντι πλευρά. Το μονοπάτι σας θα σας φέρει μετά από μερικά χιλιόμετρα στο ζωντανό μνημείο της Μονής Παναχράδου. Η θέα από τη μεγάλη αυλή προς την πρωτεύουσα κόβει την ανάσα! Ακόμη! Η διαδρομή είναι μεγάλη και αυτή τη φορά θα αρχίσετε να κατηφορίζετε προς την κοιλάδα για να συναντήσετε τα γραφικά χωριουδάκια μέσα στην πλούσια βλάστηση των Μενητών. Το μονοπάτι σας οδηγεί στις περίφημες πηγές. Επωφεληθείτε για το γλυκό νερό! Το μονοπάτι πεζοπορίας περνά μέσα από όμορφους πλούσιους οικισμούς, πολλές πηγές και μικρά ξωκλήσια καθώς πλησιάζει στη Χώρα. Εδώ που περνάς τη νύχτα.

 • Διαδρομή πεζοπορίας: Απόσταση 17km
 • Χρόνος πεζοπορίας: περίπου 5,5-6 ώρες

7η μέρα: Ελεύθερη μέρα

Αυτή η μέρα είναι χωρίς προγραμματισμένες δραστηριότητες. Περπατήστε, κολυμπήστε, κάντε ηλιοθεραπεία, χαλαρώστε, πηγαίνετε για ψώνια ή κανονίστε τη δική σας περιήγηση σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα μέρη του νησιού. Η ομάδα των ξεναγών μας είναι διαθέσιμη και έτοιμη να σας βοηθήσει. Ένα εργαστήριο μαγειρικής, ένα μάθημα Tai-chi ή Qigong, ένα μάθημα γιόγκα, ένα πρόγραμμα γυμναστικής ή ίσως μια ξενάγηση με ποδήλατο, ένα μάθημα καταδύσεων ή δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ μπορούν εύκολα να οργανωθούν στο site, μόνο κατόπιν αιτήματος. Θα μπορούσατε επίσης να αφήσετε τον εαυτό σας να σας περιποιηθεί από τα έμπειρα χέρια των θεραπευτών μασάζ μας.

Αν θέλετε να παραλείψετε την ελεύθερη μέρα και αντ' αυτού να συνεχίσετε την πεζοπορία, σίγουρα υπάρχει συμπληρωματική διαδρομή για να σας προτείνουμε.

Ημέρα 8: Κεντρική προς Δυτική Άνδρο

ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Σήμερα θα πάρετε μια μεταφορά στο χωριό Αποίκια όπου θα ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Μια από τις πιο όμορφες διαδρομές του δικτύου λόγω της ποικιλομορφίας της και της συνεχούς αλλαγής του τοπίου. Από την αρχή αρχίζεις να νιώθεις την ορεινή ποιότητα του νησιού και αφού περάσεις από μια μικρή βελανιδιά και πλατάνια μικρά δάση, από το χωριό Βουρκοτέι θα ξεκινήσεις να περπατάς μέχρι την κορυφή. Μαγευτική θέα από την κορυφογραμμή του βουνού, εντυπωσιακά πλούσια βλάστηση και άφθονα νερά καθώς ξεκινάτε να φτάσετε στην πιο δασωμένη περιοχή της Άνδρου, την Άρνη. Γεμίστε ξανά τα μπουκάλια σας από τις πηγές και ξεκινήστε την κατηφόρα σας προς την άλλη πλευρά του λόφου για να φτάσετε στην ακτογραμμή και την παραθαλάσσια πόλη Μπατσί. Διανυκτέρευση.

 • Απόσταση 19 km
 • Xρόνος πεζοπορίας: περίπου 6-6,5 ώρες.

9η μέρα: Αναχώρηση

Ανάλογα με την ώρα αναχώρησής σας θα έχετε μεταφορά στο λιμάνι. Μπορείτε να παρατείνετε τις διακοπές σας στην Τήνο ή γιατί όχι με ένα Athens City Break.

Level: Difficult (10-20 km, 4-6 hours walking per day)

Λεπτομέρειες ταξιδιού:

 • Μεταφορά αποσκευών: Μεταφέρουμε τις αποσκευές σας στο ξενοδοχείο.
 • Μεταφορά: Όταν απαιτείται μεταφορά, ταξιδεύουμε με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ταξί ή minivan.
 • Διαμονή: Μένουμε σε οικογενειακά ξενοδοχεία ή στούντιο/διαμερίσματα στις κύριες πόλεις (όλα με ιδιωτικές εγκαταστάσεις).
 • Φαγητό: Κάθε πρωί παίρνουμε πρωινό. * Ζητήστε μεσημεριανό γεύμα σε κουτί με καλάθι. (Χορτοφάγοι ή vegan είναι ευπρόσδεκτοι. Ζητήστε το μενού ειδικής διατροφής)

Τύπος ταξιδιού:

 • Διακοπές από πανδοχείο σε πανδοχείο με πεζοπορία
 • Διαμονή B&B κοινόχρηστο σε δίκλινο δωμάτιο με 1 διπλό ή 2 μονά κρεβάτια.

Πώς δουλεύουμε

 • Συνάντηση και γνωριμία στο λιμάνι με ένα μέλος της ομάδα μας, την ώρα της άφιξής σας.
 • Μεταφορά στο κατάλυμα και λίγη συζήτηση για το πρόγραμμα, το νησί και τα μονοπάτια.
 • Θα σας παραδοθεί ένα μικρό πακέτο τεκμηρίωσης με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πεζοπορία σας.

Το Walker's pack περιλαμβάνει:

 • Αναλυτικές πληροφορίες για την περιοχή, τα μονοπάτια πεζοπορίας, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γεωλογία, τη χλωρίδα και την πανίδα.
 • Ένα πακέτο πληροφοριών με προσεκτικά σχεδιασμένες διαδρομές και τις τεχνικές περιγραφές τους
 • Αρχεία GPX για χρήση στο GPX σας
 • Εφαρμογή για κινητά με αναλυτικές διαδρομές, δεν χρειάζεται σύνδεση στο internet.
 • Αναλυτικά αρχεία KML με σημεία διαδρομής και περιγραφές στους Χάρτες της Google, προσβάσιμα μέσω του κινητού σας.
 • Οι συστάσεις μας για φαγητό, ποτό, απομονομένες παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους και άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε
 • Πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες που θα σας εγγυηθούν ότι θα απολαύσετε στο έπακρο κάθε βόλτα
 • Ένας πεζοπορικός χάρτης της Άνδρου και το βιβλίο “Hiking on Andros” (Πεζοπορία στην Άνδρο) ένας περιπατητικός οδηγός με αναλυτικές περιγραφές 20 διαδρομών

Καλύτερες στιγμές

 • Περπάτημα από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο με αυτοκαθοδήγηση με μεταφορά αποσκευών
 • Ζήστε γραφικές πεζοπορίες
 • Πλούσια ποικιλία από τοπία και παραδοσιακά ελληνικά χωριά
 • Περπατήστε ένα τεράστιο διατηρημένο δίκτυο πεζοπορίας στα αρχαία μονοπάτια του πιο διαφορετικού ελληνικού νησιού των Κυκλάδων

Μάθετε πριν πάτε:

Τα μονοπάτια προσφέρουν μέτριο/δύσκολο βαθμό με τουλάχιστον 3,5 ώρες και μέγιστο 6,5 ώρες περπάτημα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση με κάποια εμπειρία.

Ασφάλιση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύπτονται από τη δική τους προσωπική ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας πριν από το ταξίδι. Η προσωπική ασφάλιση πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τα ιατρικά έξοδα καθώς και την αεροπορική διάσωση και το κόστος επαναπατρισμού. Δεν ευθυνόμαστε για τυχόν ατυχήματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την περιοδεία.


Περιλαμβάνεται

• Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Ραφήνα – Άνδρος – Ραφήνα
• Διαμονή 8 διανυκτερεύσεων με κοινόχρηστο πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο με 1 διπλό ή 2 μονά κρεβάτια.
• Μεταφορά αποσκευών από ξενοδοχείο στο ξενοδοχείο
• Όλες οι απαραίτητες τοπικές μεταφορές
• 24ωρη υποστήριξη στο νησί για οποιαδήποτε αντιμετώπιση προβλημάτων ή συμβουλή.
• Όλες οι απαραίτητες τεχνικές λεπτομέρειες για έξι (6) αυτοκαθοδηγούμενες διαδρομές πεζοπορίας.* Walker’s Pack (Βαλιτσάκι πεζοπόρου): Ένας πλήρης οδηγός του νησιού με χρήσιμες συμβουλές, αρχεία kmz/gpx για ανέβασμα, χάρτες και βιβλία.

Δεν περιλαμβάνεται

• Αεροπορικά εισιτήρια
• Μεταφορά από το αεροδρόμιο στο λιμάνι της Ραφήνας (κατόπιν αιτήματος)
• Βαλιτσάκι για τα γεύματα - το μεσημεριανό (κατόπιν αιτήματος)
• Ταξιδιωτική ασφάλιση και ατομικός εξοπλισμός

Μην ξεχάσω

• Επικοινωνία με την επιχείρηση πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας
• Σακίδιο (περίπου 20 lt.)
• Παπούτσια πεζοπορίας
• Αδιάβροχο
• Μπουφάν fleece
• Μπουκάλι Νερό
• Καπέλο
• Αντηλιακό
• Γυαλιά Ηλίου
• Μαγιό
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 7 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
 • Ακύρωση μεταξύ 3 και 7 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 3 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Αηδόνια, Άνδρος

Διεύθυνση: Αηδόνια, Άνδρος

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Πεζοπορία με οδηγό στην Άνδρο (small group)
Αποικία, Άνδρος
3 ώρες
από 30.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

Γύρος του Εξωμβούργου, Τήνος
Εξώμβουργο, Τήνος
3 ώρες
από 18.60 € / άτομο
Αναρρίχηση στην Τήνο
Εξώμβουργο, Τήνος
3 ώρες
από 37.20 € / άτομο
Canyoning στα Διπόταμα (Νότια Εύβοια)
Ευαγγελισμός, Εύβοια
6 ώρες
από 60.00 € / άτομο
Πεζοπορία στο Κάστρο Ωριάς, Κύθνος
Λουτρά, Κέα Κύθνος
3 ώρες
από 25.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.