×

Πεζοπορία στο φαραγγι του Λούσιου, Μαίναλο

ID Δραστηριότητας : 2131
Μέτριο
6 ώρες
Μαρ - Νοε
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 12 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Το ''Mainalon Trail'' βρίσκεται στο όρος Μαίναλο στην Αρκαδία της κεντρικής Πελοποννήσου και είναι το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Πεζοπόρων (ERA). Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ένα τραχύ ανάγλυφο που αποτελείται από κοιλάδες, βαθιά φαράγγια, μεγάλα οροπέδια και γυμνές κορυφές. Μέρος του Menalon Trail είναι η διάσημη και πολύ δημοφιλής πεζοπορική διαδρομή από τη Στεμνίτσα προς τη Δημητσάνα που περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα στοιχεία που προσφέρει η περιοχή.

Η πεζοπορική μας διαδρομή ξεκινάει από τη Στεμνίτσα, το χωριό χρυσοχόων και καταλήγει στη Δημητσάνα, το χωριό των μπαρουτόμυλων. Πρόκειται για δύο από τους σημαντικότερους οικισμούς της Πελοποννήσου και δύο από τους πιο γραφικούς της Ελλάδας. Και οι δύο εξαιρετικά παραδείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής η οποία κυριαρχεί σε κάθε δημόσιο κτίριο, κατοικίες και εκκλησίες και στα καλντερίμια του χωριού. Περπατάμε σε ένα περιβάλλον με συχνές εναλλαγές, επισκεπτόμαστε τα Βυζαντινά Μοναστήρια του Προδρόμου και του Φιλοσόφου χτισμένα από το 963 μ.χ. να κρέμονται κυριολεκτικά από τα βράχια. Ανακαλύπτουμε παλιά ασκηταριά, νερόμυλους και πηγές καθώς διασχίζουμε το επιβλητικό φαράγγι του Λούσιου, του ποταμού όπου ο μυθικός θεός Δίας είχε το πρώτο του μπάνιο. Τελειώνουμε την πεζοπορία μας στο υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης στην Δημητσάνα, ένα μουσείο που αναδεικνύει τη σημασία της ενέργειας του νερού στην παραδοσιακή κοινωνία.


 

  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Διαθέσιμες επιλογές

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Πεζοπορία στο φαράγγι Ρίντομο, Ταΰγετος
Καλαμάτα, Μεσσηνία
5 ώρες
από 50.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

Πεζοπορία σε μονοπάτι του Μαινάλου
Δημητσάνα, Αρκαδία
4 ώρες
από 40.00 € / άτομο
Πεζοπορία Βυτίνα - Κοκκινόβρυση
Βυτίνα, Αρκαδία
3 ώρες
από 25.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.