×

Ξενάγηση στη Σπάρτη

ID Δραστηριότητας : 985
Εύκολο
6 ώρες
Ιαν - Δεκ
Για όλες τις ηλικίες
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Μια πόλη που σας προσφέρει ένα «λακωνικό» ταξίδι πίσω στο χρόνο σε όλη την ελληνική ιστορία.

Πληροφορίες

 • Μεταφορά από το ξενοδοχείο σας στη Σπάρτη. (60 Km / ~ 2 ώρες).
 • Ξενάγηση στην αρχαία Σπάρτη (~ 1 ώρα).
 • Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα (Προαιρετικό).
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Ελαιολάδου (προαιρετικό) (~ 1 ώρα).
 • Αναχώρηση πίσω στο ξενοδοχείο σας (60 Km / ~ 2 ώρες).

Η περιπέτεια μας θα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο σας, κατά προτίμηση το πρωί και σε λιγότερο από δύο ώρες θα φτάσουμε στον προορισμό μας, τη διάσημη Σπάρτη. Η διαδρομή είναι εκπληκτική, καθώς θα διασχίσουμε το διάσημο βουνό του Ταϋγέτου, γεμάτο μύθους και παραδόσεις. Περνώντας μέσα από χαράδρες, σήραγγες, σπηλιές και πράσινα δάση, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας για να προσαρμόσουμε την περιοδεία μας στις ταξιδιωτικές σας ανάγκες. Η πρώτη μας στάση για φωτογραφίες θα είναι στο Κεάδας. Αυτό ήταν όπου οι αρχαίοι Σπαρτιάτες θα φέρνουν τα νεογέννητα άρρωστα παιδιά και θα τα ρίχνουν, για να αποφύγουν τη συνέχιση των ελαττωματικών γονιδίων, για να προστατεύσουν την υπερήφανη και τέλεια φυλή τους. Η σύγχρονη Σπάρτη χτίστηκε ακριβώς στην ίδια τοποθεσία με την αρχαία πόλη. Η προέλευσή του είναι από τις 20 Οκτωβρίου 1834, όταν ο βασιλιάς Όθωνα υπέγραψε το διάταγμα για την κατασκευή της νέας πόλης. Ο αρχαίος χώρος που θα επισκεφθούμε μετά θα σας εκπλήξει.

Η Ακρόπολη της Αρχαίας Σπάρτης και τα μνημεία της βρίσκονται ακόμα από τον 6ο αιώνα π.Χ., σε αντίθεση με όλους τους αιώνες που πέρασαν. Θα δούμε το Αρχαίο Θέατρο, το Ναό της Χαλκιδικής Αθηνάς, το κυκλικό κτίσμα, τα λείψανα των καταστημάτων της αρχαίας αγοράς, μια περσική Γκαλερί και πολλά άλλα. Θα έχετε πληροφορίες για κάθε μνημείο που θα δούμε και για όλα τα γεγονότα της καθημερινής ζωής των αρχαίων Σπαρτιατών και των βασιλιάδων τους. Αφήνοντας την Ακρόπολη, θα επισκεφθούμε τον «Τάφο του Λεωνίδα», τον πιο διάσημο βασιλιά της αρχαίας Σπάρτης. Θα νιώσουμε το σεβασμό που περιβάλλει τους Σπαρτιάτες στους βασιλιάδες τους και θα καταφέρουμε να κατανοήσουμε τον λιτό τρόπο ζωής τους. Η επόμενη στάση μας θα μας οδηγήσει στην ιστορία της σύγχρονης Σπάρτης. Το Μουσείο Ελαιολάδου θα μας κάνει να σκεφτούμε τη σημασία αυτού του δέντρου για την επιβίωση των τοπικών ανθρώπων κατά τη διάρκεια των αιώνων. Θα μάθουμε πώς οι πρόγονοί μας συνέλεξαν τους καρπούς της ελιάς και την τεχνολογική εξέλιξη που έχει συμβεί με τα χρόνια. Μετά από όλες αυτές τις πληροφορίες και γνώσεις, θα είστε εξαντλημένοι και πεινασμένοι.Μεσογειακά παραδοσιακά πιάτα σε τοπικά εστιατόρια θα μας περιμένουν. Αν προτιμάτε να κολυμπήσετε, μπορούμε αμέσως να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο σας για να απολαύσετε τη θάλασσα το απόγευμα! Πιστέψτε μας .... πρόκειται να είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!

Τιμή ανά γκρουπ (1 εώς 8 άτομα) : 300 ευρώ.


Δεν περιλαμβάνεται

• Προσωπικά έξοδα / φαγητό ποτό στη διάρκεια της εκδρομής
• Εισιτήρια στους Αρχαιολογικούς Χώρους

Μην ξεχάσω

• Επικοινωνία με την επιχείρηση πριν τη δραστηριότητα
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 14 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
 • Ακύρωση μεταξύ 7 και 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 7 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Καλαμάτα, Μεσσηνία

Διεύθυνση: Pick up services.

Σημειώσεις: Pick up services.

Σημείο δραστηριότητας

Περιοχή:

Δείτε επίσης

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.