×

15 Μέρες πεζοπορική εκδρομή Πήλιο - Όλυμπος - Μετέωρα

ID Δραστηριότητας : 3439
Μέτριο
10 ημέρες
Απρ - Οκτ
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 14 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Δρομολόγιο

 • 1η μέρα: Αεροδρόμιο – Καλά Νερά

Συνάντηση με τον ξεναγό στο αεροδρόμιο. Σας συνοδεύει στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στο χωριό Καλά Νερά, 30 χλμ. από τον Βόλο. Αφού κάνετε check in, μπορείτε να περπατήσετε, να απολαύσετε τη θάλασσα και να επισκεφθείτε τα τοπικά καταστήματα στα Καλά Νερά. Διανυκτέρευση στα Καλά Νερά.

 • 2η μέρα: Καλά Νερά – Μηλιές – Ξουρίχτι – Τσαγγαράδα – Νταμούχαρη

Στη σημερινή πεζοπορία διασχίζουμε το Πήλιο από Δυτικά προς Ανατολά και από τον Παγασητικό κόλπο μέχρι το Αιγαίο. Μετά από 5 λεπτά περπάτημα, φτάνουμε στο παραδοσιακό μονοπάτι με κατεύθυνση το χωριό Μηλιές, όπου μπορούμε να επισκεφτούμε τον σιδηροδρομικό σταθμό, την παλιά βιβλιοθήκη και την εκκλησία με τις υπέροχες αγιογραφίες, στην πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Ξουρίχτι μέσω του δασικού δρόμου (στην αρχή του μονοπατιού) περνώντας μέσα από τις καστανιές. Πριν συνεχίσουμε την πεζοπορία μας στο χωριό Τσαγγαράδα και μάθουμε τις ιστορίες για τον γηραιότερο πλάτανο της Ελλάδας (πάνω από 1200 ετών), θα γευματίσουμε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα, σε μια από τις τρεις πλατείες του χωριού. Αργότερα, θα κατηφορίσουμε στην κατάλευκη παραλία της Νταμούχαρης, ακολουθώντας ένα από τα πιο όμορφα παλιά πέτρινα μονοπάτια. Διανυκτέρευση σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στη Νταμούχαρη.

 • 3η μέρα: Νταμούχαρη – Άγιος Ιωάννης – Κισσός – Χανιά

Ξεκινάμε από τη Νταμούχαρη, στην αντίθετη κατεύθυνση, προς το χωριό Άγιος Ιωάννης, ακολουθώντας το μονοπάτι κατά μήκος της ακτής. Η διάσημη παραλία του Αγίου Ιωάννη, το Παπά Νερό, είναι καθ' οδόν. Στη διαδρομή μας περνάμε το χωριό Μούρεσι και εκεί θα απολαύσουμε έναν καφέ. Επόμενη στάση: Κισσός, όπου θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα. Ανανεωμένοι και γεμάτοι εμπειρίες, ανεβαίνουμε στα Χάνια, όπου η δύσκολη, αλλά ανταποδοτική μέρα μας φτάνει στο τέλος της. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα Χάνια.

 • 4η μέρα: Χάνια – Μακρινίτσα

Σήμερα θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Κένταυροι σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι οποίοι ήταν μισοί άντρες μισά άλογα. Αυτό μας οδηγεί στο χωριό Πορταριά και μετά συνεχίζουμε κατά μήκος του δρόμου προς τη γραφική Μακρινίτσα, όπου οι ντόπιοι αποκαλούν το Μπαλκόνι του Πηλίου. Εδώ θα δούμε τα παλιά παραδοσιακά σπίτια και την καλύτερη θέα στον Παγασητικό κόλπο που βρίσκεται μπροστά από την πόλη του Βόλου. Διανυκτέρευση σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στη Μακρινίτσα.

 • 5η μέρα: Μακρινίτσα- Λιτόχωρο

Μεταφορά από Μακρινίτσα στο Λιτόχωρο (2 ώρες). Μόλις κάνουμε check in, περπατάμε και απολαμβάνουμε το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, τον Όλυμπο (2918μ). Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Λιτόχωρο.

 • 6η μέρα: Περπάτημα από τα Πριόνια (1100μ) στο Καταφύγιο – Σπήλιος Αγαπητός (2.100μ.)

Μεταφορά στα Πριόνια όπου ξεκινά η πεζοπορία μας, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Η διαδρομή από τα Πριόνια προς το Καταφύγιο Σπήλιου Αγαπητού είναι το πιο διάσημο μονοπάτι πεζοπορίας στον Όλυμπο (μέρος του Ε4). Τα Πριόνια είναι το υψηλότερο σημείο, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο. Το μεγαλύτερο μέρος της πεζοπορικής διαδρομής είναι μέσα από ένα πυκνό δάσος από πεύκα, οξιές και έλατα καθώς σπίσηςτο μονοπάτι διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Φτάνουμε στο καταφύγιο (υψόμετρο 2.100μ). Διανυκτέρευση στο καταφύγιο.

 • 7η μέρα: Αναβάσεις κορυφής Σκάλα (2.882 μ.) Σκολιό (2.911 μ.) Μύτικας (2.917 μ.)

Από το καταφύγιο, ένα μονοπάτι ζιγκ-ζαγκ θα μας φέρει ακριβώς κάτω από τις κύριες κορυφές του βουνού. Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση της ομάδας και τις καιρικές συνθήκες, αν θα ανεβούμε πρώτα τη Σκάλα στα 2.882 μέτρα και μετά θα διασχίσουμε μια στενή κορυφογραμμή μέχρι την κορυφή του Σκολιού στα 2.911 μέτρα ή, αν ο καιρός το επιτρέπει και δεν έχει χιόνι, να ανέβουμε στην κύρια κορυφή – τον ​​Μύτικα (2.917 μέτρα), την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, ακολουθώντας ένα στενό φαράγγι (περιλαμβάνει περίπου 150 μ. σκάψιμο) (4-5 ώρες περπάτημα σε στενά μονοπάτια – λίγο σκαρφάλωμα – υψομετρική αύξηση 800μ). Αφού φτάσουμε στην κορυφή κατηφορίζουμε με τον ίδιο τρόπο στο καταφύγιό μας. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο.

 • 8η μέρα: Καταφύγιο Α – Σπήλιος Αγαπητός, (2.100 μ.)- Πριόνια (1.100μ)-Λιτόχωρο-Καστράκι

Μια πιο εύκολη μέρα ξεκινά. Ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι που περπατήσαμε πριν από δύο μέρες, τελειώνουμε τη βόλτα μας στην αφετηρία μας στα Πριόνια. Μεταφορά στο Λιτόχωρο με mini bus ή ταξί. Ωρα για μεσημεριανό. Τέλος, συνεχίζουμε τη μεταφορά στο Καστράκι, το μικρό χωριό κάτω από τους τεράστιους βράχους των Μετεώρων. Διανυκτέρευση σε ξενώνα στο Καστράκι.

 • 9η μέρα: (Καστράκι) Περίπατος και επίσκεψη στο μοναστήρι:

Περπατήστε στα δυτικά Μετέωρα, ακολουθώντας τα ίδια παλιά μονοπάτια που ακολουθούσαν οι μοναχοί. Αυτά τα μονοπάτια ανηφορίζουν στους βράχους των Μετεώρων και μας οδηγούν στα μοναστήρια στην κορυφή του βράχου, στα ψηλά σημεία της ελληνορθόδοξης πνευματικότητας. Θα έχουμε αρκετό χρόνο για να επισκεφτούμε δύο από τα πιο σημαντικά: το Μεγάλο Μετέωρο και το Βαρλαάμ. Διανυκτέρευση σε παραδοσιακά δωμάτια στο Καστράκι. (4 ώρες).

 • 10η μέρα: Καστράκι -Τσεπέλοβο

Μεταφορά στο Τσεπέλοβο, όπου διανυκτερεύουμε.

 • 11η μέρα: Τσεπέλοβο-Κήποι-Κούκουλη-Βίτσα

Κατηφορίζουμε στο μονοπάτι του φαραγγιού του Βίκου, που σηματοδοτείται από ένα πέτρινο γεφύρι που χτίστηκε το έτος 980 μ.Χ., που ονομάζεται «Παλιογέφυρα». Συνεχίζουμε μέσα από ένα δάσος από οξιές και πεύκα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε ίχνη αρκούδων να περνούν στο μονοπάτι μας. Θα τελειώσουμε τη βόλτα μας στο χωριό Κήποι και θα γευματίσουμε στην ταβέρνα της περιοχής. Από τους Κήπους θα ανέβουμε τις σκάλες του Κουκούλι (πέτρινα σκαλοπάτια όπως στο Βραδέτο) και θα επισκεφτούμε το κέντρο αυτού του γραφικού χωριού. Κατεβαίνουμε στο φαράγγι του Βίκου, διασχίζοντας τη γέφυρα Μίσιου και ανεβαίνουμε τα σκαλιά της παλιάς Βίτσας, για να φτάσουμε στα χωριά Βίτσα και Μονοδένδρι, χτισμένα ακριβώς στην άκρη του τείχους του φαραγγιού. Διανυκτέρευση σε παραδοσιακή πανσιόν στη Βίτσα. (5 ώρες)

 • 12η μέρα: Βίτσα - χωριό Βίκος

Νωρίς το πρωί, κατεβαίνουμε την παλιά σκάλα της Βίτσας στο φαράγγι του Βίκου. Περπατώντας στην κοίτη του ποταμού θα θαυμάσουμε τις σπάνιες ποικιλίες άγριων πτηνών και λουλουδιών, που έχουν βρει καταφύγιο στο φαράγγι. Ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας στέκονται τα εντυπωσιακά τείχη του φαραγγιού, που υψώνονται απότομα και επιβλητικά σε 1.000 ή περισσότερα κατακόρυφα μέτρα. Μετά από περίπου 4 ώρες περπάτημα, θα φτάσουμε στις πηγές του ποταμού Βοϊδομάτη. Νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στον Βίκο όπου θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο. (7 ώρες)

 • 13η μέρα: Βίκος - Πάπιγκο

Ακολουθώντας το παλιό ανηφορικό μονοπάτι, θα μπορέσουμε να δούμε τις πανέμορφες χαράδρες γύρω από το Πάπιγκο, στο βάθος. Από πάνω μας οι «Πύργοι του Πάπιγκου» υψώνονται απότομα σε απατηλά ύψη. Στη φυσική ''πισίνα'' του χωριού θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε και μετά να ξεκουραστούμε. Διανυκτέρευση σε παραδοσιακή πανσιόν. (4 ώρες)

 • 14η μέρα: Πάπιγκο-Καταφύγιο-Λίμνη Δράκου-Πάπιγκο

Ακολουθούμε το μονοπάτι, μέσα από θαμνώνες αρκεύθου, πάνω από τη γραμμή των δέντρων, σε κάποια επίπεδη ύπαιθρο, συνεχίζοντας από εκεί μέχρι την καλύβα στην Ασρτάκα μια απο τις κορυφές της Τύμφης (3 ώρες). Βορειότερα βρίσκονται τα αλβανικά βουνά. Αφού γευματίσουμε στο καταφύγιο, θα πραγματοποιηθεί προαιρετικός περίπατος στις στάνη και βοσκοτόπια Τσουμάνη (Σαρακατσάνη) μέχρι τη γραφική Δρακολίμνη (2100μ), σκαρφαλωμένη στην άκρη του βόρειου γκρεμού του όρους Γκαμήλα (2497 μ.), ένα από τα τις μεγάλες κορυφές της οροσειράς της Πίνδου (στενά, τραχιά, ανηφορικά πέτρινα μονοπάτια) ή/και επιστροφή πίσω στο Πάπιγκο. Δείπνο σε τοπική ταβέρνα. Διανυκτέρευση σε παραδοσιακή πανσιόν.

 • 15η μέρα: Πάπιγκο-Ιωάννινα

Μεταφορά από Πάπιγκο στα Ιωάννινα. Ελεύθερη μέρα στην πόλη των Ιωαννίνων για επίσκεψη στο μοναδικό νησί, που «επιπλέει» στη λίμνη της Παμβώτιδας. Η λίμνη διαθέτει μικρά λιμανάκια για ψάρεμα και λιμάνι για βαρκάδα. Υπάρχει τακτικό δρομολόγιο με πλοίο για τα Ιωάννινα. Μην ξεχάσετε να κάνετε μια επίσκεψη στα μουσεία. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα Ιωάννινα.

Το τέλος του Trekking Πήλιο – Όλυμπος – Μετέωρα

Ασφάλιση

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύπτονται από τη δική τους προσωπική ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας πριν από το ταξίδι. Η προσωπική ασφάλιση πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τα ιατρικά έξοδα καθώς και την αεροπορική διάσωση και το κόστος επαναπατρισμού. Δεν φέρουμε ευθύνη για τυχόν ατυχήματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την περιοδεία.


Περιλαμβάνεται

• Όλα τα καταλύματα
• Όλα τα γεύματα (πρωινό τη 2η ημέρα – πρωινό την 6η ημέρα)
• Όλα τα πικνίκ και τα γεύματα
• Ομαδικές μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
• Όλες οι μετακινήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
• Μεταφορές αποσκευών
• Υπηρεσίες οδηγού – ξεναγού
• Όλοι οι φόροι και ο ΦΠΑ

Μην ξεχάσω

• Επικοινωνία με την επιχείρηση πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας
• Καπέλο
• Μπουκάλι με Νερό
• Ρούχα πεζοπορίας (παντελόνια και μπλουζάκια)
• Παπούτσια για πεζοπορία, ιδανικά μπότες πεζοπορίας ή καλά αθλητικά παπούτσια (δεν επιτρέπονται τα σανδάλια)
• Σακίδιο πλάτης
• Μαγιό
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 7 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
 • Ακύρωση μεταξύ 3 και 7 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 3 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Αλμυρός, Μαγνησία

Διεύθυνση: Αεροδρόμιο Αγχίαλος

Σημειώσεις: Παρέχεται μεταφορά στο σημείο δραστηριότητας.

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Πεζοπορία στο βουνό του Πηλίου, Βόλος
Βόλος, Μαγνησία
4 ώρες
από 25.00 € / άτομο
Πεζοπορία στο φαράγγι του Ενιπέα, Όλυμπος
Λιτόχωρο, Πιερία
6 ώρες
από 60.00 € / άτομο
Πεζοπορία και αναρρίχηση στα Μετέωρα
Καλαμπάκα, Τρίκαλα
6 ώρες
από 70.00 € / άτομο
Πεζοπορία και αναρρίχηση στον Όλυμπο 2918μ
Λιτόχωρο, Πιερία
1 ημ 12 ώρες
από 185.00 € / άτομο
Πεζοπορία στα μονοπάτια των Μετεώρων
Καλαμπάκα, Τρίκαλα
6 ώρες
από 60.00 € / άτομο
7 μέρες Πεζοπορία στο πανέμορφο Πήλιο, Βόλος
Βόλος, Μαγνησία
7 ημέρες
από 990.00 € / άτομο
7ήμερο πεζοπορικό πακέτο στο Ζαγόρι Ιωαννίνων
Έξοχη, Ιωάννινα
7 ημέρες
από 980.00 € / άτομο
6ήμερη Πεζοπορία στον Όλυμπο
Θέρμη, Θεσσαλονίκη
6 ημέρες
από 685.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

Canyoning στο Φαράγγι Τιτάνων
Κωφοί, Μαγνησία
4 ώρες
από 65.00 € / άτομο
Παραθαλάσσια βόλτα στο Πήλιο με e-MTB
Βόλος, Μαγνησία
3 ώρες 30 λεπτά
από 60.00 € / άτομο
Multi - Activity Πήλιο
Πορταριά
4 ώρες
από 25.00 € / άτομο
Canyoning στο Φαράγγι Γαλανόρεμα - Μεγάλη Διαδρομή
Καράβωμα, Μαγνησία
6 ώρες
από 95.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.