×

2ήμερη εκδρομή στα Μετέωρα με μοτοσυκλέτα

ID Δραστηριότητας : 4187
Εύκολο
1 ημέρα 8 ώρες
Ιαν - Δεκ
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 21 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Πρώτη μέρα

Θερμοπύλες:

Εκκίνηση στις 8.00 π.μ. -  211 χλμ. από Αθήνα - 2.30 ώρες oδήγηση.

Οι Θερμοπύλες είναι παγκοσμίως γνωστές για τη μάχη που έλαβε χώρα μεταξύ των ελληνικών δυνάμεων (κυρίως των Σπαρτιατών) και των εισβολέων περσικών δυνάμεων. Οι Θερμοπύλες είναι η μόνη χερσαία διαδρομή αρκετά μεγάλη ώστε να αντέχει οποιαδήποτε σημαντική κίνηση μεταξύ Λοκρίδας και Θεσσαλίας. Αυτό το πέρασμα από βορρά προς νότο κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Βαλκανικής χερσονήσου απαιτεί χρήση του περάσματος και για το λόγο αυτό στις Θερμοπύλες έχουν γίνει πολλές μάχες.

Ιαματικές πηγές: 10 χλμ. από Θερμοπύλες - 10 λεπτά οδήγηση - 30 λεπτά στάση.

Οι Θερμοπύλες έλκουν το μισό όνομά τους από τις ιαματικές πηγές τους. Αυτό το ποτάμι σχηματίζεται από το αχνισμένο νερό που μυρίζει θειάφι. Στο βάθος διακρίνονται κτίρια των σύγχρονων λουτρών. Στην αρχαιότητα οι πηγές δημιουργούσαν ένα έλος.

Παύλιανη: 35 χλμ. από τις ιαματικές πηγές- 40 λεπτά οδήγηση - 2 ώρες στάση.

Με σεβασμό, αγάπη και μεράκι για τη διατήρηση, την προώθηση και την προστασία του περιβάλλοντος, η Παύλιανη εντάσσεται στο πιλοτικό πρόγραμμα HabitatAgenda για τη βιώσιμη ανάπτυξη των χωριών και την εκτέλεση πιλοτικών έργων για την αναβάθμισή τους.

Το πάρκο Παύλιανη είναι ένα μοναδικό φυσικό πάρκο στην Ελλάδα στις πηγές του Αισώπου, ο επισκέπτης εκστασιάζεται μέσα από ένα μαγικό μονοπάτι, που αντανακλά τα χρώματα των αιωνόβιων δέντρων και των νερών, που καταλήγει στην καρδιά του φυσικού πάρκου. 

Γεύμα στην Παύλιανη στάση 30 λεπτών για μεσημεριανό γεύμα.

Καλαμπάκα: 189 χλμ. από Παύλιανη - 2.30 ώρες οδήγηση - ελεύθερο πρόγραμμα - ξεκούραση.

Η Καλαμπάκα είναι κωμόπολη του Νομού Τρικάλων και είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Μετεώρων. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και εκτείνεται στο βορειοδυτικό τμήμα του θεσσαλικού κάμπου. Είναι χτισμένη δίπλα στο σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων, ενώ δίπλα της περνάει ο Πηνειός ποταμός.

Δεύτερη μέρα 

Επίσκεψη σε 4 Μοναστήρια στα Μετεώρα. 

Εκκίνηση στις 9.00π.μ. προς Μετέωρα - 6χλμ. - 10 λεπτά οδήγηση - 5 ώρες ξενάγηση σε 4 μοναστήρια.

Οι «θηριώδεις» βράχοι των ταπεινών ασκητών. Στη Θεσσαλία, το σύμπλεγμα των επιβλητικών βράχων υψώνεται πάνω από την Καλαμπάκα, ανάμεσα στην Πίνδο και την Αντιχασία. Ο μοναχισμός ξεκίνησε εδώ τον 11ο αιώνα, όταν μοναχοί των ασκητών εγκατέλειψαν το Άγιο Όρος και ήρθαν στη Θεσσαλία για να ασκηθούν στα σπήλαια των αχανών βράχων. Τον 14ο αιώνα ο Άγιος Αθανάσιος Μετεωρίτης οργάνωσε την πρώτη κοινοτική κοινότητα, ιδρύοντας το μοναστήρι των Μεγάλων Μετεώρων. Ακολούθησαν μοναχοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ίδρυσαν συνολικά 20 μοναστήρια. Τα 4 πιο δημοφιλή από αυτά θα τα επισκεφτούμε.

Καμένα Βούρλα: από Μετέωρα - 183χλμ. - 2 ώρες & 20 λεπτά  οδήγηση - 30 λεπτά στάση για μεσημεριανό.

Τα Καμένα Βούρλα είναι μια παραθαλάσσια πόλη της επαρχίας Φθιώτιδας. Βρίσκονται στη βόρεια ακτή του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, ενώ ακριβώς πίσω από την πόλη υψώνονται οι απότομες πλαγιές του όρους Καμένη. Η ευνοϊκή θέση των Καμένων Βούρλων κοντά στην Αθήνα, 175 χλμ., μέσω του αυτοκινητόδρομου Αθηνών-Θεσσαλονίκης και 40 χλμ. από τη Λαμία, καθώς και ο συνδυασμός θάλασσας και δασώδους βουνού, μετέτρεψαν την περιοχή σε ένα αξιόλογο θέρετρο, κυρίως κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970. Σήμερα εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό τουριστικό spa, προσελκύοντας κυρίως επισκέπτες από κοντινές περιοχές, ειδικά για τις θεραπευτικές του πηγές. 

Επιστροφή στην Αθήνα.

Σημαντικές πληροφορίες:

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:

 • Vstrom 650  
 • Τransalp 650
 • Transalp 700
 • Versys 650

Τιμή:

420€ / 2 Άτομα (για όλα τα παραπάνω μοντέλα μοτοσυκλετών / περιλαμβάνει 120€ βενζίνη).


Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 72 ώρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Επιστροφή του ποσού της κράτησης σας στο ακέραιο.
 • Ακύρωση μεταξύ 24 με 72 ώρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 24 ωρών ή αργότερα είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Αθήνα, Κεντρικός Τομέας Αθηνών

Διεύθυνση: Λ. Καλλιρόης 77Β, Νέος Κόσμος, Αθήνα 11745, Ελλάδα

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Δείτε επίσης

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.