×

6ήμερη πεζοπορική εκδρομή στη Ρόδο (Self-Guided)

ID Δραστηριότητας : 2295
Μέτριο
5 ημέρες 10 ώρες
Απρ - Οκτ
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 5 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Η πεζοπορία στη Ρόδο (Αυτοκαθοδηγούμενη) περιλαμβάνει τη μοναδική και σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Μοναδικό γιατί στο πέρασμα των αιώνων προσέλκυσε την προσοχή των Μινωιτών, των Φοινίκων, των Αρχαίων Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Αιγυπτίων, των Βυζαντινών, των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, των Εβραίων, των Οθωμανών, των Λεβαντίνων και των Ιταλών. Όλοι τους έχουν συμβάλει στην πλούσια πολιτιστική του σύνθεση. Σήμερα, η Ρόδος είναι ένας δημοφιλής κοσμοπολίτικος προορισμός λόγω των μεταγενέστερων υπέροχων κτιρίων και μνημείων που διαθέτει, της φυσικής ομορφιάς, του ήπιου κλίματος και της ηλιοφάνειας σχεδόν όλο το χρόνο.

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν μια πεζοπορία στη Λίνδο, ένα όμορφο χωριό με την εμβληματική Ακρόπολη και τον Ναό της Λίνδιας Αθηνάς. Απολαμβάνετε επίσης υπέροχη θέα 360 μοιρών από τον Ακραμίτη και εξερευνάτε τις διαφορετικές, πράσινες πλευρές του νησιού στη Δύση. Η Πεζοπορία στη Ρόδο (Αυτοκαθοδηγούμενη) συνδυάζει μια πλούσια πολιτιστική εμπειρία και εξερευνά υπανάπτυκτες, φυσικά όμορφες περιοχές και το μαγευτικό τους τοπίο – το απέραντο γαλάζιο του ελληνικού ουρανού πάνω από τις γοητευτικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά.

Δραστηριότητες / Πρόγραμμα

1η μέρα: Άφιξη στη Ρόδο

Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου και μεταφορά στο χωριό που θα είναι η βάση σας για τρεις νύχτες (περίπου 30 λεπτά), τον Έμπωνα. Συνάντηση με τον τοπικό διευθυντή για πακέτο καλωσορίσματος και ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της Περιήγησης Πεζοπορίας. Διανυκτέρευση στο χωριό Έμπωνας (γνωστό για την οινική του παράδοση).

2η μέρα: Πεζοπορία Προφήτης Ηλίας 798μ

Η πρώτη πεζοπορία της Ρόδου (Αυτοκαθοδηγούμενη) βρίσκεται στο κέντρο της Ρόδου και είναι ένας ιδανικός συνδυασμός του ορεινού τοπίου, της υπέροχης θέας και μιας εύκολης πεζοπορίας για να ξεκινήσετε την Πεζοπορία σας! Ο Σάλακος, η αφετηρία της πεζοπορίας, είναι ένα γραφικό αγροτικό χωριό, που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Προφήτης Ηλίας. Το τρίτο μεγαλύτερο βουνό του νησιού σας περιμένει να το εξερευνήσετε! Το μονοπάτι ανηφορίζει σταδιακά σε ήπιες πλαγιές, είναι καλά συντηρημένο και επομένως κατάλληλο και για αρχάριους λόγω της καλής του ποιότητας. Το μεγαλύτερο μέρος της πεζοπορίας είναι κάτω από τη σκιά των δέντρων ilex, τα πεύκα και μερικές ελιές. Κατά την ανηφόρα, απολαμβάνετε τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο, την ακτογραμμή της Τουρκίας και μερικά από τα κοντινά νησιά. Μόλις φτάσετε στην κορυφή, μπορείτε να θαυμάσετε τα περίφημα ξενοδοχεία «Elafos and Elafina» (αρσενικό και θηλυκό ελάφι στα ελληνικά), πρώην ιταλικά κτίρια που κατασκευάστηκαν από τους Ιταλούς το 1929 και το 1932 κατά τη διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής του νησιού. Τα ξενοδοχεία διαθέτουν αλπικό στιλ αρχιτεκτονικής, μοναδική για ένα ελληνικό νησί. Μετά από ένα καλό διάλειμμα στην περιοχή των ξενοδοχείων, μπορείτε να ξεκινήσετε την κατάβαση πίσω στη Σαλάκο. Διανυκτέρευση στο χωριό Έμπωνας.

 • Συνολική απόσταση πεζοπορίας: 5,52 km / 3,42 μίλια
 • Διαφορά καλυμμένου υψομέτρου: 395 m / 1295 πόδια
 • Περιγραφή διαδρομής: Μία διαδρομή και προς τις δύο κατευθύνσεις (Αφετηρία και τερματισμός στο ίδιο σημείο).
 • Ορεινό αλπικό μονοπάτι, μαλακό έδαφος αλλά μερικές φορές και βραχώδες. Ανετα.

3η μέρα: Πεζοπορία Αττάβυρος 1216μ

Ο Αττάβυρος, το ψηλότερο βουνό των Δωδεκανήσων, είναι ο στόχος σας για σήμερα! Αφού περάσετε δύο νύχτες στους πρόποδές του, θαυμάζοντας το επιβλητικό του μεγαλείο από το χωριό Έμπωνας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη 2η μέρα της Πεζοπορίας στη Ρόδο (Αυτοκαθοδηγούμενο). Αυτή η περιήγηση πεζοπορίας αποτελείται από μια αλπική πεζοπορία μέχρι την κορυφή. Αν και υπάρχει και μια πεζοπορία που ανεβαίνει στο βουνό από την πλευρά του Έμπωνα όπου βρίσκεστε, είναι πολύ επίπονη και ανασφαλής, επομένως, η σημερινή πεζοπορία ξεκινά από τον Άγιο Ισίδωρο, ένα όμορφο χωριό στην ανατολική πλευρά του βουνού. Ο Άγιος Ισίδωρος κάποτε ήταν γεμάτος ζωή, αλλά σήμερα κατοικείται από λίγους ηλικιωμένους ντόπιους. Η πεζοπορία θα ανέβει σταδιακά μέχρι να φτάσετε στο οροπέδιο του Ατταβύρου και στη συνέχεια ακολουθεί η τελική ανάβαση στην κορυφή. Η ανηφόρα μπορεί να διαρκέσει έως και 3,5 – 4 ώρες ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση. Η θέα από την κορυφή είναι απίστευτη, καθώς μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα σε όλο το νησί, συμπεριλαμβανομένων τόσο του Αιγαίου όσο και της Μεσογείου, στις ανατολικές και δυτικές ακτές της Ρόδου, ακόμη και σε μερικά κοντινά νησιά. Στην κορυφή, υπάρχουν επίσης μερικά ερείπια αρχαίου ελληνικού ναού αφιερωμένου στον Ατταβύριο Δία. Μετά από ένα προτεινόμενο πικνίκ κοντά στην κορυφή, ξεκινάτε την κατάβαση πίσω στον Άγιο Ισίδωρο. Εδώ οι ταβέρνες, όπως ονομάζονται τα τοπικά εστιατόρια, έχουν μερικά από τα πιο νόστιμα φαγητά που μπορείτε να βρείτε στη Ρόδο – όλα σπιτικά. Διανυκτέρευση στο χωριό Έμπωνας.

 • Συνολική απόσταση πεζοπορίας: 16,6 km /10,3 μίλια
 • Διαφορά υψομέτρου που καλύπτεται: 658 m /2.158 πόδια
 • Περιγραφή διαδρομής: Μία διαδρομή και προς τις δύο κατευθύνσεις (Αφετηρία και τερματισμός στο ίδιο σημείο). Ορεινό αλπικό μονοπάτι, βραχώδες έδαφος και χωματόδρομος. Δύσκολος.
 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: 6 ώρες

4η μέρα: Πεζοπορία Ακράμητης 823μ

Αυτή η μέρα είναι η πιο εκπληκτική της Πεζοπορίας σας λόγω του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή του Ακραμίτη. Η 4η μέρα της Πεζοπορίας στη Ρόδο (Αυτοκαθοδηγούμενη) ξεκινάει σε ένα μονοπάτι από τον Μονόλιθο, ένα όμορφο αγροτικό χωριό στην ανεκμετάλλευτη και παρθένα ακόμα δυτική πλευρά του νησιού. Η κορυφή του όρους Ακραμίτης, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ρόδου, είναι ο στόχος σας για σήμερα! Η πεζοπορία ανεβαίνει σταδιακά σε καταπράσινες πλαγιές κάτω από κυπαρίσσια που βλέπουν τον κόλπο της Απολακιάς παρέχοντας πολλαπλές εκπληκτικές ευκαιρίες φωτογραφίας. Μετά το επίπονο πρώτο μέρος, βρίσκεστε να κάνετε πεζοπορία σε μια περιοχή γεμάτη πολύχρωμους και αρωματικούς θάμνους και βότανα και σύντομα φτάνετε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη. Εδώ είναι ώρα για μια στάση που αξίζει πριν ξεκινήσετε την τελική ανάβαση στην κορυφή. Μόλις φτάσετε στην κορυφή θα χαθείτε για λόγια καθώς η θέα είναι μαγευτική. Μπορείτε να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα στα κοντινά νησιά της Χάλκης, της Αλιμιάς, της Τήλου, ακόμη και της Κάρπαθου, της ενδοχώρας της Ρόδου και της λίμνης Απολακίων. Αυτή η περιήγηση πεζοπορίας σας αφήνει να νιώθετε σαν ένας πραγματικός τρελός εξερευνητής. Στο δρόμο προς τα κάτω, ακολουθείτε ένα διαφορετικό μονοπάτι ανάμεσα σε ψηλά πεύκα. Εδώ η Πεζοπορία στη Ρόδο (Αυτοκαθοδηγούμενη) σας προσφέρει την ευκαιρία να εξερευνήσετε μια ελάχιστα γνωστή περιοχή του νησιού και σίγουρα θα σας πείσει ότι η Ρόδος είναι κάτι παραπάνω από μοναδική. Διανυκτέρευση στη Βλυχά ή τη Λίνδο.

 • Συνολική απόσταση πεζοπορίας: 9,82km / 6,10 μίλια
 • Διαφορά καλυμμένου υψομέτρου: 442 m / 1450 ft
 • Περιγραφή διαδρομής: Κυκλική διαδρομή (Ξεκινώντας από λίγο έξω από τον Μονόλιθο και τερματίζοντας λίγο πιο κοντά στο χωριό). Ορεινό αλπικό μονοπάτι, μαλακό έδαφος αλλά μερικές φορές και βραχώδες. Μέτριος.
 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: 3,5 ώρες

5η μέρα: Πεζοπορία στη Λίνδο

Η 5η μέρα της Πεζοπορίας στη Ρόδο (Αυτοκαθοδηγούμενη) είναι αφιερωμένη στην Ανατολική ακτή της Ρόδου. Μια Πεζοπορία που είναι τελείως διαφορετική από ό,τι έχετε ζήσει μέχρι τώρα. Το μονοπάτι ξεκινά από την περιοχή Βλυχά, μια παραλία που βρίσκεται κοντά στη Λίνδο. Στην αρχή του μονοπατιού, αφήνετε γρήγορα πίσω το βουητό του πολυσύχναστου κεντρικού δρόμου, ακολουθώντας έναν χωματόδρομο και προχωρώντας προς τα δυτικά. Σύντομα θα βρεθείτε να περπατάτε στη σκιά των ώριμων πεύκων, η ύπαρξη των οποίων προκαλεί μεγάλη έκπληξη στην ξηρά βραχώδη γη γύρω από τη Λίνδο. Στη συνέχεια ακολουθείτε ένα μονοπάτι που πηγαίνει στους πρόποδες των επιβλητικών απότομων ασβεστολιθικών πλαγιών – πραγματικά συναρπαστικό. Στη συνέχεια, επισκέπτεστε ένα εντυπωσιακό σπήλαιο και θαυμάζετε τα ελάχιστα στοιχεία που απομένουν για μια κάποτε αγροτική ύπαρξη – κάπως ξεχασμένη εκεί στις μέρες μας μετά την έναρξη του τουρισμού. Τέλος, η Περιήγηση Πεζοπορίας φτάνει στο υψηλότερο σημείο της και είναι ώρα για εκπληκτική θέα στον κόλπο του Ναβαρόνε με τα γαλαζοπράσινα νερά του. Εδώ μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες από ένα μοναδικό πλεονέκτημα, να κάνετε ένα διάλειμμα ή ακόμα και να διαλογιστείτε πόσο όμορφη είναι η φαινομενικά απέραντη θάλασσα. Μετά από μια σύντομη κατάβαση, μπορείτε να δείτε την πρώτη ματιά στον λόφο στον οποίο στέκεται περήφανα η Ακρόπολη της Λίνδου. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την ομορφιά αυτού του ιστορικού μνημείου που έχει αγγίξει όλες οι εποχές της ιστορίας. Γι' αυτό η Πεζοπορία στη Ρόδο (Αυτοκαθοδηγούμενη) σας οδηγεί πιο κοντά, δίνοντάς σας την ευκαιρία να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια του ασβεστωμένου χωριού της Λίνδου. Μετά από λίγη ώρα περιήγησης στα αξιοθέατα και χαλάρωσης, ήρθε η ώρα να βρείτε ένα άλλο μονοπάτι, δίπλα στην ακτή και να σας μεταφέρει πίσω στη Βλυχά. Διανυκτέρευση στη Βλυχά ή τη Λίνδο.

 • Συνολική απόσταση πεζοπορίας: 10,27km / 6,38 Miles
 • Περιγραφή διαδρομής: Κυκλική Διαδρομή (Εκκίνηση από Βλυχά και τερματισμός Βλυχά). Εύκολο μονοπάτι, μαλακό έδαφος αλλά μερικές φορές και βραχώδες. Εύκολο προς μέτριο.
 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: 4 ώρες

6η μέρα: Αναχώρηση

Αφού απολαύσετε ένα χειροποίητο νόστιμο πρωινό στο ξενοδοχείο και ίσως μια δροσιστική βουτιά, ώρα να οδηγηθείτε στο αεροδρόμιο ή να παρατείνετε τη διαμονή και την εξερεύνηση σας!

Προσφέρουμε μια ποικιλία δραστηριοτήτων στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα που μπορείτε να συνδυάσετε με το ταξίδι σας.

Καλύτερες στιγμές

 • Περπατήστε στα τρία ψηλότερα όρη της Ρόδου
 • Απολαύστε φανταστική θέα στο Αιγαίο & τη Μεσόγειο Θάλασσα
 • Περπατήστε με τον δικό σας ρυθμό
 • Εξερευνήστε τη δυτική ακτή της Ρόδου - τη λιγότερο πολυσύχναστη και πολύ πράσινη πλευρά
 • Επισκεφθείτε τη Λίνδο, το πιο πολύτιμο στολίδι του νησιού

Γενικές πληροφορίες

Αυτή η Περιήγηση Πεζοπορίας, Πεζοπορία στη Ρόδο (Αυτοκαθοδηγούμενη) σας δίνει μια γεύση από όλα αυτά καθώς και σας απομακρύνει από τη φασαρία των τυπικών τουριστικών περιοχών. Μπορείτε να εξερευνήσετε τόσο τον πολιτισμό όσο και την ομορφιά καθώς ακολουθείτε δρόμους λιγότερο ταξιδιωμένους, μονοπάτια που χρησιμοποιούνται για γεωργία και κτηνοτροφία και παλιά μονοπάτια που οδηγούν σε προσκυνηματικούς χώρους και χώρους θρησκευτικής λατρείας. Εξερευνάτε την πραγματική καρδιά του νησιού και τη φυσική ομορφιά του που λίγοι τουρίστες έχουν δει ή γνωρίζουν.


Περιλαμβάνεται

• Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 * με πρωινό (5 διανυκτερεύσεις)
• καλωσόρισμα και αναλυτική ενημέρωση από τον οδηγό
• Λεπτομερείς χάρτες / διαδρομές GPS
• Δραστηριότητα θαλάσσιου καγιάκ συν μεσημεριανό (Ημέρα 6)
• Είσοδοι για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Λίνδου
• Όλες οι τοπικές μεταφορές (Αεροδρόμιο προς Έμπωνας, Έμπωνας προς Σάλακο, Έμπωνας προς Άγιο Ισίδωρο, Έμπωνας προς Μονόλιθο, Μονόλιθος προς Βλίχα, Μεταφορές για θαλάσσια καγιάκ)

Μην ξεχάσω

• Επικοινωνία με την επιχείρηση πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας
• Καπέλο, Αντηλιακό, Γυαλιά ηλίου
• Πεζοπορικά / Ορειβατικά παπούτσια (βασική προϋπόθεση)
• Μακρύ παντελόνι πεζοπορίας
• Μαγιό
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 14 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
 • Ακύρωση μεταξύ 7 και 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 7 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Ρόδος

Διεύθυνση: Ρόδος

Σημειώσεις: Δυνατότητα παραλαβής από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι χωρίς χρέωση

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

2 ημέρο Sea Kayaking στη Σύμη
Σύμη, Ρόδος
1 ημ 8 ώρες
από 250.00 € / άτομο
Sunset Hike στον Προφήτης Ηλία, Ρόδος
Σαλάκος, Ρόδος
3 ώρες 30 λεπτά
από 50.00 € / άτομο
Πεζοπορία στο βουνό Ακραμίτης, Ρόδος
Μονόλιθος, Ρόδος
4 ώρες 30 λεπτά
από 65.00 € / άτομο
3ήμερη απόδραση στη Ρόδο
Ρόδος, Ρόδος
3 ημέρες
από 320.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.