×

8ήμερη Εκδρομή στην Κρήτη με Ορειβασία, Πεζοπορία, Θαλάσσιο Καγιάκ

ID Δραστηριότητας : 1919
Μέτριο
8 ημέρες
Ιαν - Δεκ
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 16 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Εάν έχετε μόλις 8 ημέρες για να περάσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα και σας αρέσει η ύπαιθρος, μην κοιτάξετε περισσότερο από αυτό το ταξίδι. Είναι οργανωμένο για να αξιοποιήσετε τα μέγιστα από την επίσκεψή σας. Θα κάνουμε πεζοπορία στην ψηλότερη κορυφή της Κρήτης (2456 μέτρα), θαλάσσιο καγιάκ στα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου και θα απολαύσουμε μια κορυφαία αναρρίχηση σε βράχο σε ασβεστόλιθο. Θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές ή μικρά διαμερίσματα. Το αναγραφόμενο κόστος (990€) αφορά διανυκτέρευση σε σκηνές. Για διαμονή σε μικρά διαμερίσματα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε το καλύτερο δυνατό σενάριο.

Απαιτήσεις εκδρομής

 • Το ταξίδι περιλαμβάνει πολλές ημέρες υπαίθριων δραστηριοτήτων και επομένως είναι φρόνιμο να έχετε προηγούμενη εμπειρία στα περισσότερα από τα αθλήματα που εμπλέκονται.
 • Για αναρρίχηση βράχου δεν είναι απαραίτητο να έχετε εμπειρία, αλλά για θαλάσσιο καγιάκ, καλό θα είναι να έχετε κάποια εμπειρία.
 • Ανάλογα με τις ικανότητες της ομάδας, ενδέχεται να μπορούμε να αποκλείσουμε ένα από τα αναφερόμενα αθλήματα από το πρόγραμμα. Επικοινωνήστε μαζί μας εάν αυτό ισχύει για εσάς.
 • Όσον αφορά την πεζοπορία, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε πεζοπορία έως και 5 ώρες σε βραχώδες έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, μην απογοητεύεστε, τις περισσότερες φορές είμαστε σε θέση να προσφέρουμε συμβουλές και ίσως ένα εναλλακτικό σχέδιο.
 • Για μια ομάδα 4 ή περισσότερων, μπορούμε να προσαρμόσουμε πλήρως το ταξίδι για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη επισκόπηση του προγράμματος της εβδομάδας. Το πλάνο πολλές φορές αλλάζει λόγω καιρού (ειδικά για τις εκδρομές με θαλάσσιο καγιάκ) αλλά λίγο πολύ θα πάρετε μια ιδέα για το τι να περιμένετε.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Το ταξίδι μας ξεκινά επίσημα το πρωί στην πόλη του Ηρακλείου όπου το προσωπικό μας θα σας συναντήσει. Η ακριβής ώρα συνάντησης θα καθοριστεί ανάλογα με τις πτήσεις των συμμετεχόντων. Μπορούμε να σας παραλάβουμε από οποιοδήποτε μέρος στο Ηράκλειο ή αλλού στην Κρήτη κατόπιν αιτήματος. Θα περάσουμε ένα χαλαρό πρωινό συζητώντας τις προτιμήσεις της ομάδας και σχεδιάζοντας την εβδομάδα δραστηριότητας σύμφωνα με τον καιρό, τις ικανότητες και τις σκέψεις όλων στην ομάδα. Μόλις όλοι είναι έτοιμοι για αναχώρηση, θα απολαύσουμε μια υπέροχη διαδρομή στο νομό Ηρακλείου μέχρι να φτάσουμε στο βουνό του Ψηλορείτη. Αυτό είναι μιάμιση, το πολύ δύο ώρες οδήγησης. Στόχος μας για την πρώτη μέρα θα είναι η ψηλότερη κορυφή της Κρήτης, η κορυφή του Τιμίου Σταυρού στα 2456 μέτρα. Η θέα από την κορυφή είναι εξαιρετική. Σε μια καθαρή μέρα μπορείτε να δείτε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Η όλη πεζοπορία διαρκεί περίπου 5 ώρες.

2η μέρα: Ώρα για θαλάσσιο καγιάκ. Θα επιλέξουμε την τοποθεσία με βάση την πρόγνωση του καιρού και τις ικανότητες της ομάδας. Θα προσπαθήσω να επισκεφτώ έναν από τους κορυφαίους προορισμούς κωπηλασίας στην Κρήτη. Σπήλαια, απομακρυσμένες παραλίες, κάθετοι βράχοι θα είναι παντού γύρω από το ταξίδι. Οι κωπηλάτες χωρίς εμπειρία μπορούν να πάρουν ένα tandem (διπλό καγιάκ) που είναι πιο σταθερό και ευκολότερο να κωπηλατεί στον αέρα. Οι έμπειροι κωπηλάτες μπορούν να απολαύσουν οποιοδήποτε από τα κορυφαία θαλάσσια καγιάκ μας από το Nigel Dennis, το Valley/Northshore ή το P&H.

Ημέρα 3: Ώρα για λίγη αναρρίχηση σήμερα! Θα περάσουμε τη μέρα στα 800 μέτρα στα Αστερούσια όρη κάνοντας διάφορες αναρριχητικές διαδρομές σε εξαιρετικό ασβεστόλιθο. Υπάρχουν δρομολόγια για όλα τα επίπεδα (από 4α έως 7α). Οι οδηγοί μας θα οδηγήσουν τις διαδρομές, ώστε να μην ανησυχείτε για τίποτα. Να είστε βέβαιοι ότι θα είναι πολύ απίθανο να βρείτε κάποιον άλλο με γνώση του νησιού και των βουνών όπως εμείς.

4η μέρα: Η 4η μέρα είναι για πεζοπορία στο περίφημο οροπέδιο Λασιθίου. Το οροπέδιο Λασιθίου είχε πάνω από 10000 ανεμόμυλους πριν από μερικά χρόνια, που χρησιμοποιούσαν για την άντληση νερού για να ποτίζουν οι ντόπιοι τα χωράφια τους (κυρίως για την καλλιέργεια πατάτας). Θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε ένα μικρό ταξίδι στη μυθολογία επισκεπτόμενοι το Δικταίο Άνδρο, το σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Δίας! Θα έχετε επίσης χρόνο για μια μικρή βόλτα στο οροπέδιο για να δείτε τους ανεμόμυλους. Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στο όρος Καρφί για να δείτε τον αρχαίο οικισμό (Διανυκτέρευση στο Λασίθι). Θα κάνουμε πεζοπορία περίπου 3 ώρες αυτή τη μέρα. Η οδήγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες για να φτάσετε στο οροπέδιο Λασιθίου.

5η μέρα: Από το οροπέδιο Λασιθίου, θα ανηφορίσετε την ψηλότερη κορυφή του όρους Δίκτη (2148μ). Κατά την ανάβαση, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μερικά ζευγάρια Αετών να πετούν πάνω από τα βράχια της εντυπωσιακής δυτικής όψης του βουνού. Η κορυφή προσφέρει απίστευτη θέα στο οροπέδιο Λασιθίου και την ανατολική περιοχή της Κρήτης. Αυτό εξαρτάται από τον καιρό καθώς την επόμενη μέρα θα κάνουμε κουπί στην ανατολική Κρήτη.

6η μέρα: Η κωπηλασία από την Ελούντα στη Σπιναλόγκα θα είναι το ταξίδι μας για 6η μέρα. Το νησί χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια ως αποικία λεπρών από το 1903 έως το 1957. Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι μια από τις τελευταίες ενεργές λεπροκομικές αποικίες στην Ευρώπη. Ο τελευταίος κάτοικος, ένας ιερέας, έφυγε από το νησί το 1962. Αυτό έγινε για να διατηρηθεί η θρησκευτική παράδοση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, στην οποία πρέπει να τιμάται η μνήμη ενός θαμμένου σε διαστήματα των 40 ημερών. 6 μήνες; 1 χρόνος; 3 χρόνια; και 5 χρόνια μετά τον θάνατό τους. Άλλες αποικίες λεπρών που έχουν επιβιώσει από τη Σπιναλόγκα περιλαμβάνουν το Tichilesti στην Ανατολική Ρουμανία, το Fontilles στην Ισπανία και το Talsi στη Λετονία. Από το 2002, λίγα lazaretto παραμένουν στην Ευρώπη. Η απόσταση κωπηλασίας είναι περίπου 15 χιλιόμετρα και μπορεί να επεκταθεί εάν το επιθυμεί η ομάδα.

Ημέρα 7: Μία από τις καλύτερες αναρριχητικές περιοχές της Κρήτης θα είναι ο σημερινός προορισμός. Το Αγιοφάραγγο είναι ένα φαράγγι που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της περιοχής του Ηρακλείου (κεντρική Κρήτη) και έχει ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 διαδρομές. Υπέροχος ασβεστόλιθος (αιχμηρός σε ορισμένα σημεία) με υπέροχη παραλία για κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Υπάρχουν επιλογές για αναρρίχηση, πεζοπορία και κολύμπι, αν θέλετε.

Ημέρα 8: Θα αναχωρήσουμε για Ηράκλειο το πρωί δίνοντας χρόνο για μια επίσκεψη στο φημισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στην Κνωσό. Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού περιέχει ερείπια μινωικής πόλης που άκμασε πριν από 3500 χρόνια και το περίφημο παλάτι του 1700-1450 π.Χ., που ανασκάφηκε από τον Sir Arthur Evans στις αρχές αυτού του αιώνα.


Περιλαμβάνεται

• Έμπειρος οδηγός
• Μεταφορά από το Ηράκλειο
• Μεταφορά στους πολλαπλούς προορισμούς κατά τη διάρκεια της εκδρομής
• Σκηνή
• Τεχνικός Εξοπλισμός για τη δραστηριότητα

Δεν περιλαμβάνεται

• Φαγητά και ποτά
• Εισιτήρια εισόδου για μουσεία

Μην ξεχάσω

• Πετσέτα
• Γυαλιά ηλίου
• Καπέλο
• Αντηλιακό
• Μαγιό
• Παπούτσια ορειβασίας
• Μπουφάν ανάλογα την εποχή
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 14 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
 • Ακύρωση μεταξύ 7 και 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 7 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Ηράκλειο, Ηράκλειο

Διεύθυνση: Ηράκλειο, Κρήτη

Σημειώσεις: Το ταξίδι μας ξεκινά επίσημα το πρωί της πρώτης ημέρας στην πόλη του Ηρακλείου όπου το προσωπικό μας θα σας συναντήσει. Ο ακριβής χρόνος συνάντησης θα καθοριστεί ανάλογα με τις πτήσεις των συμμετεχόντων. Μπορούμε να σας παραλάβουμε από οποιοδήποτε μέρος στο Ηράκλειο ή αλλού στην Κρήτη κατόπιν αιτήματος. Η μεταφορά παρέχεται δωρεάν.

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Πεζοπορία στα Μάταλα στην Κρήτη
Γοργολαΐνη, Ηράκλειο
5 ώρες
από 60.00 € / άτομο
Θαλάσσιο Καγιάκ στο Νησί Ψείρα, Κρήτη
Ιεράπετρα, Λασίθι
7 ώρες
από 80.00 € / άτομο
Εκδρομή με Καγιάκ στην Αγία Γαλήνη, Κρήτη
Αγία Γαλήνη, Ρέθυμνο
7 ώρες
από 80.00 € / άτομο
Θαλάσσιο Καγιάκ στο Μπαλί, Κρήτη
Μπαλί, Ρέθυμνο
7 ώρες
από 80.00 € / άτομο
Θαλάσσιο Καγιάκ στο Ίστρο, Κρήτη
Άγιος Νικόλαος, Λασίθι
6 ώρες
από 80.00 € / άτομο
Πεζοπορία στην Κρήτη, Μίλατος - Φάρος του Αφορεσμένου
Παραλία Μιλάτου, Λασίθι
6 ώρες
από 60.00 € / άτομο
Via Ferrata στα Καπετανιανά, Crete
Καπετανιανά, Ηράκλειο
5 ώρες
από 100.00 € / άτομο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δείτε επίσης

V.I.P. Jeep Safari στο Λασίθι, Κρήτη
Ηράκλειο, Ηράκλειο
7 ώρες
από 169.50 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.