×

8ήμερη πεζοπορική εκδρομή στη Νοτιοδυτική Κρήτη από τα Χανιά

ID Δραστηριότητας : 3932
Μέτριο
8 ημέρες
Ιαν - Δεκ
Για όλες τις ηλικίες
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Προσκαλούμε όλους τους λάτρεις του canyoning, της πεζοπορίας και των απλά περιπατητικών διαδρομών σε μια συναρπαστική περιήγηση αφιερωμένη στα μοναδικά κρητικά φαράγγια και φαράγγια!

Μαζί με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή, θα εξερευνήσετε τα πιο ενδιαφέροντα και γραφικά φαράγγια της Κρήτης, θα επισκεφθείτε γραφικές πόλεις και χωριά και θα απολαύσετε χαλαρωτικές διακοπές στην παραλία. Τα Κρητικά Φαράγγια είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για canyoning.

Πρόγραμμα:

1η μέρα: Άφιξη στα Χανιά– διανυκτέρευση στην πόλη των Χανίων.

Η μέρα αυτή περνάει στην παραλιακή πόλη των Χανίων. Ανάλογα με την ώρα της άφιξής σας, ελεύθερος χρόνος για να εξερευνήσετε το παλιό μέρος των Χανίων. Βραδινό γεύμα με τον αρχηγό της περιοδείας σας και την υπόλοιπη ομάδα, διανυκτέρευση στα Χανιά.

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 3* στο κέντρο των Χανίων.

2η μέρα: Ίμβρος – Γλυκά Νερά – Λουτρό.

Η μέρα ξεκινά με μια μεταφορά στο μικρό ορεινό χωριό της Ίμβρου από όπου το εντυπωσιακό φαράγγι προσφέρει μια ήπια, σταθερή πεζοπορία προς τη νότια ακτή και το χωριό Κομιτάδες. Από εδώ, μια σύντομη μεταφορά μας οδηγεί στην αρχή του παραλιακού μονοπατιού που ακολουθούμε προς τα Γλυκά Νερά (παραλία Γλυκά Νερά) όπου οι τιρκουάζ αποχρώσεις της θάλασσας μας καλούν για μπάνιο. Χρόνος μεταφοράς: 1h30´ – Χρόνος πεζοπορίας (περίπου): 3 ώρες (7km) – Υψομετρική διαφορά (m): 800-200.

Οι πηγές γλυκού νερού στην παραλία και στη θάλασσα διατηρούν το νερό δροσερό ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες! Από εδώ συνεχίζουμε δίπλα στη θάλασσα για το μικρό παραθαλάσσιο χωριό Λουτρό που δεν έχει οδική πρόσβαση. Χρόνος μεταφοράς: 15 λεπτά – Χρόνος πεζοπορίας (περίπου): 3 ώρες (4,5 χλμ.) – Υψομετρική διαφορά (m): 200-100-0

Βραδινό γεύμα και διανυκτέρευση στο Λουτρό, στο μικρό, οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Λουτρό – Λιβανιανά – Αράδαινα – Λουτρό.

Μετά το πρωινό δίπλα στη θάλασσα, ακολουθούμε το μονοπάτι έξω από τον κόλπο και μέχρι το χωριό Λιβανιανά, με θέα στο φαράγγι της Αράδαινας. Από εδώ έχουμε υπέροχη θέα στο φαράγγι καθώς ακολουθούμε το παλιό μονοπάτι των μουλαριών στο ίδιο το φαράγγι. Χρόνος μεταφοράς: 0 – Χρόνος πεζοπορίας (περίπου): 3 ώρες 30′ (4,5+2km) – Υψομετρική διαφορά (m): 0-270-350

Στη συνέχεια περπατάμε κατά μήκος της ξερής κοίτης του ποταμού μέχρι την τιρκουάζ θάλασσα στη μαρμάρινη παραλία του Μαρμαρά για ένα δροσιστικό μπάνιο! Χρόνος μεταφοράς: 0 – Χρόνος πεζοπορίας (περίπου): 1hrs30′ (3km) – Υψομετρική διαφορά (m): 350-0

Η επιστροφή στο Λουτρό είναι κατά μήκος της ακτογραμμής και προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα σε όλη τη διαδρομή. Βραδινό γεύμα και διανυκτέρευση στο Λουτρό. Χρόνος μεταφοράς: 0 – Χρόνος πεζοπορίας (περίπου): 1hs30′ (3km) – Υψομετρική διαφορά (m): 0-70- 0

Διανυκτέρευση στο Λουτρό, στο μικρό, οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Μάρμαρα – Αγία Ρουμέλη.

Το πρωί, το ιδιωτικό μας ταξί μας μεταφέρει στα Μάρμαρα όπου ξεκινάμε την πεζοπορία μας ακολουθώντας μέρος του μονοπατιού Ε4 δυτικά κατά μήκος της ακτογραμμής. Το τοπίο αλλάζει στην πορεία που οδηγεί στο πανέμορφο πευκοδάσος πίσω από την παραλία του Αγίου Παύλου. Το γραφικό, μικροσκοπικό, βυζαντινό ξωκλήσι του Αγίου Παύλου ακριβώς πάνω στην παραλία μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο σε μια πολύ μακρινή εποχή. Το τελευταίο κομμάτι της πεζοπορίας μας είναι κατά μήκος του μονοπατιού στο πίσω μέρος της παραλίας που καταλήγει στο μικρό χωριό της Αγίας Ρουμέλης, πάλι χωρίς οδική πρόσβαση! Βραδινό γεύμα και διανυκτέρευση στην Αγία Ρουμέλη, στις εκβολές του μαγευτικού φαραγγιού της Σαμαριάς. Χρόνος μεταφοράς: 15 λεπτά – Χρόνος πεζοπορίας (περίπου): 5 ώρες (11,5 χλμ.) – Υψομετρική διαφορά (m): 0-150-110-0

Διανυκτέρευση στην Αγία Ρουμέλη, στις εκβολές του μαγευτικού φαραγγιού της Σαμαριάς.

5η μέρα: Φαράγγι Σαμαριάς – Ομαλός.

Η Σαμαριά είναι μόνο ένα από τα πολλά φαράγγια της Κρήτης, αλλά είναι σίγουρα το πιο γνωστό. Αυτός ο φυσικός θησαυρός βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου της Σαμαριάς (επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) που φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη φυτών και ζώων. Η εκπληκτική του κλίμακα και η εντυπωσιακή τοπογραφία του προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο και το μαγευτικό τοπίο δεν θα αφήσει ασυγκίνητο τον πεζοπόρο. Πεζοπορώντας προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους περισσότερους, έχουμε λιγότερους ανθρώπους γύρω μας για μεγάλο μέρος του χρόνου. Καθώς φτάνουμε στην κορυφή του φαραγγιού, ο ήχος από τις καμπάνες των προβάτων μας καλωσορίζει στην ηρεμία του κάμπου του Ομαλού, ψηλά στα βουνά. Βραδινό γεύμα και διανυκτέρευση στον Ομαλό. Χρόνος μεταφοράς: 10 λεπτά – Χρόνος πεζοπορίας (περίπου): 6 ώρες 30΄ (3+13 χλμ.) – Υψομετρική διαφορά (m): 0-1250. Σημείωση: εάν ο Εθνικός Δρυμός του Φαραγγιού της Σαμαριάς είναι κλειστός για οποιονδήποτε λόγο αυτήν την ημέρα, ακολουθείται εναλλακτικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση παραμένει στον Ομαλό.

Διανυκτέρευση στον Ομαλό, στο μικρό, οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο.

6η μέρα: Βοϊδόδεμα – Ομαλός

Η σημερινή πεζοπορία περιλαμβάνει ένα ξεχασμένο πετρόκτιστο μονοπάτι («Voidodema») με αιωνόβια κυπαρίσσια και πανοραμική θέα. Αυτό το μονοπάτι ήταν η μοναδική σύνδεση μεταξύ των ορεινών χωριών πριν κατασκευαστούν δρόμοι. Μετά από περίπου 5 ώρες πεζοπορίας, φτάνουμε στον κάμπο του Ομαλού και επισκεπτόμαστε μια τοπική φάρμα βοτάνων όπου ενημερωνόμαστε για άλλα βότανα που ευδοκιμούν στην περιοχή και τη χρήση τους. Μπορούμε να τα γευτούμε ακόμα και να τα μαζέψουμε στο αγρόκτημα! Βραδινό γεύμα και διανυκτέρευση στον Ομαλό. Χρόνος μεταφοράς: 15 λεπτά + 15 λεπτά – Χρόνος πεζοπορίας (περίπου): 5 ώρες (7χλμ) – Υψομετρική διαφορά (m): 800-650-900

Διανυκτέρευση στον Ομαλό, στο μικρό, οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο.

7η μέρα: Αζογείρες – Ανυδρί – Χανιά.

Η πρωινή μας μεταφορά μας οδηγεί δυτικά στο μικρό χωριό Αζογείρες από όπου ξεκινάμε την πεζοπορία μας μέσα από μια κοιλάδα πλούσια σε ιστορία. Περπατάμε δίπλα από έναν καταρράκτη που αναβλύζει, ένα ενετικό πέτρινο γεφύρι και ένα μοναστήρι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού. Χρόνος μεταφοράς: 45 λεπτά – Χρόνος πεζοπορίας (περίπου): 2 ώρες (4,5 χλμ.) – Υψομετρική διαφορά (m): 400-250

Το καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι οδηγεί απαλά στο χωριό Ανυδρί, προσφέροντας πανοραμική θέα στους ελαιώνες μέχρι την ακτή. Το παλιό σχολικό κτίριο στο Ανυδρί, που τώρα ανακαινίστηκε και χρησιμοποιείται ως τοπικό καφενείο, μας καλωσορίζει για το μεσημεριανό μας σταθμό στη σκιερή αυλή του κήπου. Από εδώ, μεταφορά πίσω στην πόλη των Χανίων, όπου έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο το απόγευμα. Βραδινό γεύμα και τελευταία διανυκτέρευση στα Χανιά. Χρόνος μεταφοράς: 1 ώρα 20'

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 3* στο κέντρο των Χανίων.

8η μέρα: Αρχηγείο Χανίων – αναχώρηση.

Το τελευταίο πρωί περνάτε στα Χανιά, με ελεύθερο χρόνο στην πόλη ανάλογα με την ώρα αναχώρησής σας. Τα καθήκοντα του αρχηγού της ξενάγησης τελειώνουν μετά το πρωινό. Ιδιωτική μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση. 


Περιλαμβάνεται

• Φαγητό & ποτά (Πρωινό και Βραδινό)
• Διαμονή: 7 διανυκτερεύσεις (δίκλινο δωμάτιο με 1 διπλό ή 2 μονά κρεβάτια σε BB)
• Τέλη εισόδου στο φαράγγι/εθνικό πάρκο, ημερήσια μεταφορά αποσκευών, μπαστούνια πεζοπορίας.
• Όλες οι μεταφορές στο δρομολόγιο και οι μεταφορές από το αεροδρόμιο.
• Συνοδεία από επαγγελματία τουριστικό αρχηγό/ξεναγό.

Δεν περιλαμβάνεται

• Αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/προς Χανιά Κρήτης.
• Πρωινό την 1η ημέρα, μεσημεριανό και βραδινό την 1η και την 8η ημέρα. Ποτά, προσωπικά έξοδα (μουσεία κ.λπ.).
• Φιλοδωρήματα (προαιρετικά)
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

  • Ακύρωση 14 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
  • Ακύρωση μεταξύ 7 και 14 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
  • Ακύρωση 7 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Χανιά

Διεύθυνση: Χανιά, Κρήτη

Σημειώσεις: Παραλαβή και επιστροφή στο ξενοδοχείο σας, ή οποιοδήποτε άλλο σημείο στην περιοχή των Χανίων. Ο χρόνος παραλαβής είναι ευέλικτος και μετά την τελική επιβεβαίωσή σας. Παραλαβή από Ρέθυμνο και Ηράκλειο ή άλλες πόλεις της Κρήτης κατόπιν αιτήματος.

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Δείτε επίσης

Εξερευνήστε τα Λευκά Όρη της Κρήτης (CHQ01)
Χανιά
6 ώρες 30 λεπτά
από 89.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.