×

8ημερη πεζοπορική εξόρμηση στη Β.Ελλάδα - Όλυμπος, Μετέωρα, Ζαγόρι

ID Δραστηριότητας : 4651
Μέτριο
7 ημέρες 12 ώρες
25/08/2024
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 12 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Βόρεια Ελλάδα: ένας ορεινός παράδεισος με εκπληκτικά όμορφα χωριά και μαγευτικά τοπία!

Υπάρχουν πολλά περισσότερα από τα διάσημα λευκά και μπλε νησιά, για να απολαύσετε στην Ελλάδα.

Γίνετε ένας από τους λίγους ευτυχισμένους που μπορούν να ανακαλύψουν την κρυμμένη ομορφιά μιας ποικιλόμορφης υπαίθρου στη βόρεια Ελλάδα. Εξερευνήστε σημαντικές ιστορικές τοποθεσίες και το μυθικό σπίτι των 12 αρχαίων Ελλήνων θεών. Ανακαλύψτε τον ορεινό παράδεισο του Ζαγορίου, με τα αυθεντικά χωριά και τα εντυπωσιακά τοπία. Απολαύστε εξαιρετικό φαγητό και το μοναδικό πνεύμα φιλοξενίας των ανθρώπων.

Αυτή η αντικλασική ελληνική εναλλακτική περιοδεία… θα είναι η καλύτερη κλασική περιπέτεια σας!

1η μέρα: Άφιξη στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου

Ξεκινάμε το ταξίδι μας στο χωριό Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Η μετάβαση στο Λιτόχωρο είναι πιο γρήγορη μέσω Θεσσαλονίκης (2 ώρες διαδρομή) ή μεγαλύτερη οδήγηση (6 ώρες) μέσω Αθήνας.

Διανυκτέρευση στο Λιτόχωρο.

2η μέρα: Λιτόχωρο & Περπάτημα στο Καταφύγιο Α - Σπήλιος Αγαπητός, υψ. 2.100 μ. - 23 χλμ

Μεταφορά στα Πριόνια, από όπου ξεκινάμε την πεζοπορία μας, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Η διαδρομή από τα Πριόνια προς το Καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός είναι το πιο πολυσύχναστο μονοπάτι πεζοπορίας στον Όλυμπο, μέρος του Ε4.

Τα Πριόνια είναι το υψηλότερο σημείο στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο. Το μεγαλύτερο μέρος της πεζοπορίας γίνεται μέσα από ένα πυκνό δάσος από πεύκα, οξιές και έλατα και το μονοπάτι είναι σε καλή κατάσταση. Ανεβαίνουμε σε υψόμετρο 2.100 μέτρων και φτάνουμε στο Καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: περίπου. 3-4 ώρες.
 • Βαθμός δυσκολίας: 3

Διανυκτέρευση στον Σπήλιο Αγαπητό.

3η μέρα: Ανάβαση κορυφής και επιστροφή στο Λιτόχωρο

Μετά από νωρίς ξύπνημα και πρωινό, έχουμε δύο επιλογές ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και τις καιρικές συνθήκες των συμμετεχόντων:

Είτε ανεβαίνουμε πρώτα τη Σκάλα στα 2.882 μέτρα και μετά διασχίζουμε μια στενή κορυφογραμμή ανεβαίνουμε στην κορυφή του Σκολιού στα 2.911 μέτρα (4-5 ώρες περπάτημα σε στενά μονοπάτια – μερικοί σκάλες – υψομετρική αύξηση 800 μέτρων).

Ή αν ο καιρός το επιτρέπει και δεν έχει χιόνι, ανεβαίνουμε στην κύρια κορυφή - τον Μύτικα (2.917 μέτρα), την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, ακολουθώντας ένα στενό φαράγγι (περιλαμβάνει περίπου 1 χλμ. πεζοπορία).

Αφού φτάσουμε στην κορυφή, κατηφορίζουμε με τον ίδιο τρόπο στο κεντρικό μονοπάτι και διασχίζουμε τον εντυπωσιακό γκρεμό κάτω από την κορυφή του Στεφανίου – τον θρόνο του Δία, βγαίνουμε στο οροπέδιο των Ποντικών. Επιστρέφουμε πίσω στα Πριόνια μέσω της ίδιας διαδρομής μέσω του καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός, από όπου μεταφερόμαστε πίσω στο Λιτόχωρο όπου διανυκτερεύουμε.

 • Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: περίπου. 8-9 ώρες.
 • Βαθμός δυσκολίας: 4

Διανυκτέρευση στο Λιτόχωρο.

4η μέρα: Οινοξενάγηση στους πρόποδες του Ολύμπου και ταξίδι στα Μετέωρα

Η μέρα μας θα είναι πιο ξεκούραστη εξερευνώντας τα χωριά στους πρόποδες του Ολύμπου. Μετά το πρωινό μας, συνεχίσαμε στο οινοποιείο της οικογένειας Κούρτη, στο χωριό Ράχες. Οι οικοδεσπότες θα μας ξεναγήσουν στους αμπελώνες και το κελάρι και η μέρα μας θα κλείσει με ένα υπέροχο γεύμα με τοπικά προϊόντα και γευσιγνωσία του οικογενειακού κρασιού.

 • Διάρκεια: 4 Ώρες
 • Ελάχιστη συμμετοχή: 3 συμμετέχοντες

Το ταξίδι μας συνεχίζεται στα Μετέωρα όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τα Μετέωρα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και εκπληκτικά τοπία που πρέπει να επισκεφτείτε όταν βρίσκεστε στην Ελλάδα. Οι δραματικές βραχώδεις κορυφές των Μετεώρων με τα μοναστήρια στην κορυφή, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε.

Διανυκτέρευση στα Μετέωρα.

5η μέρα: Πεζοπορία στα Μετέωρα και διαδρομή στο Ζαγόρι

Περπατήστε στα μοναστήρια στην κορυφή του βράχου ακολουθώντας ένα μονοπάτι που είναι γνωστό στους ντόπιους!

Ξεκινάμε από τη Μονή του Αγίου Νικολάου στο χωριό Καστράκι, ακολουθώντας τα ίδια παλιά μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί, τα οποία περνούν ανάμεσα στους ψηλούς βραχώδεις πύργους. Περνάμε κάτω από το ερειπωμένο μοναστήρι του Παντοκράτορα στη βόρεια πλευρά του βράχου του Dupiani. Στη συνέχεια το μονοπάτι μας οδηγεί στην καρδιά του καταπράσινου δάσους φτάνοντας στο εγκαταλελειμμένο και αναπαλαιωμένο μοναστήρι της «Υπαπαντής» και στα ερείπια του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια, το μονοπάτι μας ανηφορίζει. Ένας σύντομος περίπατος μας οδηγεί στα μοναστήρια Βαρλαάμ και Μεγάλο Μετεώρο στην κορυφή του βράχου όπου επισκεπτόμαστε ένα από αυτά. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς το Καστράκι μέσα από τα βράχια από το αρχαίο μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί, περνώντας δίπλα από το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου Μανδήλα, όπου κάθε χρόνο οι ορειβάτες κρεμούν τα κασκόλ τους. Απολαύστε τη μοναδική θέα από την κορυφή των βράχων και μάθετε από τους επαγγελματίες οδηγούς βουνού μας για την ιστορία και τη γεωλογική σημασία της περιοχής.

Μετά την ανταποδοτική βόλτα μας, θα επισκεφθούμε ένα από τα διάσημα μοναστήρια πριν αναχωρήσουμε για την περιοχή του Ζαγορίου και τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου Αώου.

Διανυκτέρευση Ζαγόρι (Μονοδένδρι ή Βίτσα).

6η μέρα: Πεζοπορία σε Γέφυρες και Χωριά

Αυτή η υπέροχη κυκλική πεζοπορία είναι ένας ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε τα κρυμμένα πετράδια του Κεντρικού Ζαγορίου!

Το Ζαγόρι είναι γνωστό για το παραδοσιακό του δίκτυο μονοπατιών, που χτίστηκαν για να συνδέουν τα 46 χωριά του μέχρι να ανοίξουν σύγχρονοι δρόμοι. Ξεκινώντας από το χωριό Κήποι, που κάποτε χρησίμευε ως τοπική αυτοδιοίκηση, θα περπατήσουμε σε πολλά εμβληματικά και εντυπωσιακά πέτρινα γεφύρια της περιοχής, που χτίστηκαν τον 17ο-18ο αιώνα και τα οποία συνήθως είναι γνωστά με το όνομα του ευεργέτη που πλήρωσε για την κατασκευή τους.

Κατά την πεζοπορία μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το μουσείο Λαζαρίδη που βρίσκεται στο γραφικό χωριό Κουκούλι. Το μουσείο στεγάζεται στο σπίτι του δημιουργού του, Κώστα Λαζαρίδη, ο οποίος με πολλή φροντίδα συγκέντρωσε όλη τη σπάνια χλωρίδα του φαραγγιού του Βίκου. Στο μουσείο θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε σπάνιες συλλογές φυτών που φύονται στα βράχια του φαραγγιού και να μάθουμε για τους «Γιατρούς του Βίκου».

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Κήποι, ακολουθώντας το πολύ παλιό πέτρινο μονοπάτι του Κουκούλι, γνωστό και ως «Σκαλιά Κουκούλι». Στους Κήπους η όμορφη πεζοπορία μας θα φτάσει στο τέλος της.

 • Διάρκεια: 3 ώρες
 • Βαθμός δυσκολίας: 2
 • Απόσταση: 7χλμ
 • Ανάβαση: 160μ
 • Κατάβαση: 160μ
 • Έδαφος: μονοπάτι, λιθόστρωτο μονοπάτι

Διανυκτέρευση Ζαγόρι (Μονοδένδρι ή Βίτσα).

7η ημέρα: Διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου (διάρκεια πεζοπορίας περίπου: 6 - 7 ώρες)

Απολαύστε μια συναρπαστική πεζοπορία σε ένα από τα πιο όμορφα φαράγγια της Ευρώπης.

Το φαράγγι του Βίκου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς πεζοπορίας στην Ελλάδα. Το φαράγγι αποτελείται από σχηματισμούς ασβεστόλιθου και δολομίτη, που χρονολογούνται πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια και κατακόρυφους τοίχους που εκτείνονται σε ύψος έως και 1700 μέτρα. Το φαράγγι είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Βίκου-Αώου έκτασης 12.600 στρεμμάτων και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως σε αναλογία με το πλάτος του.

Η πεζοπορία ξεκινά από το χωριό Μονοδένδρι με 45 λεπτά κατάβαση μέχρι να φτάσουμε στην κοίτη του ποταμού. Το μονοπάτι ανηφορίζει και κατηφορίζει περιτριγυρισμένο από απότομες βουνοκορφές και πυκνά δάση από φυλλοβόλα δέντρα και 1800 είδη φυτών. Πριν ανηφορίσουμε στο χωριό Βίκος, θα επισκεφτούμε τις πηγές του Βοϊδομάτη, τον καθαρότερο και πιο κρύο ποταμό της Ελλάδας, με μέση θερμοκρασία 8,5°C όλο το χρόνο. Αν είστε γενναίοι, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε την εμπειρία μιας πολύ αναζωογονητικής κατάδυσης στα κρυστάλλινα νερά τους καλοκαιρινούς μήνες! Η πεζοπορία τελειώνει στο χωριό Βίκος, μετά από ανάβαση 1 ώρας από τις πηγές Βοϊδομάτη.

 • Διάρκεια: 7 ώρες
 • Βαθμός δυσκολίας: 3
 • Απόσταση: 12,5 χλμ
 • Υψομετρικό κέρδος: 825 m ‎
 • Έδαφος: Πλακόστρωτο μονοπάτι, μονοπάτι

Διανυκτέρευση Ζαγόρι (Μονοδένδρι ή Βίτσα).

8η μέρα: Ράφτινγκ και ταξίδι στον επόμενο προορισμό.

Ολοκληρώνουμε την ανακάλυψή μας στο Ζαγόρι με μια χαλαρωτική κατάβαση ράφτινγκ στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Βοϊδομάτη, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου.

Ο ποταμός Βοϊδομάτης υψώνεται στο φαράγγι του Βίκου και ακολουθεί έναν εντυπωσιακό υδάτινο δρόμο στεφανωμένο με αιωνόβια πλατάνια που οριοθετούν την κοίτη του και παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια πάνω από τα νερά. Ο Βοϊδομάτης ενώνει τα κρυστάλλινα νερά του με αυτά του ποταμού Αώου, στον κάμπο της Κόνιτσας.

 • Διάρκεια: 3 ώρες
 • Βαθμός δυσκολίας: 2
 • Βαθμός: 2/6 WW
 • Απόσταση: 6,7 χλμ

Καλύτερες στιγμές

 • Οι μαγευτικές βραχώδεις κορυφές των Μετεώρων με τα μοναστήρια στην κορυφή, αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
 • Το φαράγγι του Βίκου με τα εκπληκτικά τείχη ύψους έως και 1 χλμ. και τη μαγευτική ομορφιά του μήκους 20 χιλιομέτρων.
 • Ο Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, είναι ένας τόπος θεϊκής ομορφιάς, ευλογημένος από τους αρχαίους Έλληνες θεούς και επιλεγμένος από τον Δία για να φιλοξενήσει το σπίτι τους.

Διαμονή:

 • Papanikolaou Guesthouse - Litochoro
 • Robolo - Litochoro
 • Spilios Agapitos - Olympos
 • Guesthouse Doupiani - Meteora
 • Grand Meteora Hotel - Meteora
 • Selini Guesthouse - Vitsa
 • Archontiko Zarkada - Monodendri
 • Kores Boutique Hotel & Spa - Vitsa

Ημερομηνίες εκδήλωσης

Έναρξη 25/08/2024 09:00
Έναρξη 22/09/2024 09:00
Έναρξη 13/10/2024 09:00

Περιλαμβάνεται

• 6 διανυκτερεύσεις σε ξενώνες ή boutique ξενοδοχεία με πρωινό και ένα βράδυ σε κουκέτες σε καταφύγιο.
• Αρχηγός εκδρομής παρόν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
• Όλες οι απαραίτητες συγκοινωνίες ξεκινούν από το Λιτόχωρο και καταλήγουν στην πόλη των Ιωαννίνων
• Δραστηριότητες όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με τοπικούς οδηγούς.
• Γεύματα: 2 δείπνα (1η ημέρα και 7η ημέρα) / μία ξενάγηση στο οινοποιείο με ένα γεύμα
• Διαμονή στο ξενοδοχείο πάνω από τον καταβλητέο φόρο

Δεν περιλαμβάνεται

• Γεύματα που δεν αναφέρονται παραπάνω
• Τιμή εισόδου μοναστηριού 3€/άτομο σε πεζοπορία στα Μετέωρα
• Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

Μην ξεχάσω

• Μικρό σακίδιο 30lt
• Παπούτσια για τρέξιμο ή πεζοπορία
• Ρούχα πεζοπορίας κατάλληλα για την εποχή (μακρύ και παντελόνι, μπλουζάκια, φλις κ.λπ.)
• Αδιάβροχο μπουφάν (για τις βροχερές μέρες)
• Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
• Σνακ (ξηροί/αποξηραμένα φρούτα/ενεργειακή μπάρα)
• Το δικό σας προσωπικό μπουκάλι νερό. Ως μέρος της περιβαλλοντικής μας πολιτικής και δράσεων, δεσμευόμαστε να εξαλείψουμε τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών νερού.
• Φακός (φακός κεφαλής αν έχετε)
• Σακούλα νιπτήρα και απλό κιτ πρώτων βοηθειών (σοβά ή κιτ blister, ασπιρίνη ή παρόμοια, αντισηπτικό)
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 30 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Επιστροφή του ποσού της κράτησης σας στο ακέραιο.
 • Ακύρωση μεταξύ 14 και 30 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 14 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας, σας επιστρέφεται στο ακέραιο.


 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Λιτόχωρο, Πιερία

Διεύθυνση: Λιτόχωρο, Πιερία

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Διήμερη ανάβαση στον Όλυμπο - Μύτικας (2918μ)
Λιτόχωρο, Πιερία
1 ημ 7 ώρες
από 220.00 € / άτομο
Πεζοπορία με τους 12 Θεούς, Όλυμπος
Λιτόχωρο, Πιερία
2 ώρες 30 λεπτά
από 30.00 € / άτομο
Canyoning στον Ορλιά, Όλυμπος
Δίον, Πιερία
6 ώρες
από 65.00 € / άτομο
3ήμερη πεζοπορία στον Όλυμπο
Όλυμπος, Λάρισα
3 ημέρες
από 330.00 € / άτομο
4ήμερη πεζοπορία στον Όλυμπο
Όλυμπος, Λάρισα
4 ημέρες
από 400.00 € / άτομο
Semi-guided Διήμερη Ανάβαση στο Μύτικα
Λιτόχωρο, Πιερία
1 ημ 8 ώρες
από 130.00 € / άτομο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Αλπικό διήμερο στο Οροπέδιο Μουσών – Μύτικας 2918μ.
Λιτόχωρο, Πιερία
1 ημ 7 ώρες 30 λεπτά
από 220.00 € / άτομο
Πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου
Λιτόχωρο, Πιερία
3 ώρες
από 45.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

Τριήμερη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου - Μύτικας
Λιτόχωρο, Πιερία
2 ημ 10 ώρες
από 210.00 € / άτομο
Πεζοπορία και αναρρίχηση στον Όλυμπο 2918μ
Λιτόχωρο, Πιερία
1 ημ 12 ώρες
από 185.00 € / άτομο
Πεζοπορία στο φαράγγι του Ενιπέα, Όλυμπος
Λιτόχωρο, Πιερία
6 ώρες
από 60.00 € / άτομο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗ
3ήμερη Ανάβαση στον Όλυμπο
Λιτόχωρο, Πιερία
3 ημέρες
από 185.00 € / άτομο
Πεζοπορία μικρής διάρκειας στον Όλυμπο
Λιτόχωρο, Πιερία
2 ώρες 30 λεπτά
από 40.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.