×

Rafting στον Λούσιο και στον Αλφειό

ID Δραστηριότητας : 818
Εύκολο
4 ώρες
Μαρ - Οκτ
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 10 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
5 / 5

Περιγραφή Δραστηριότητας

Ο Λούσιος είναι ο ποταμός όπου ο Δίας έκανε το πρώτο του μπάνιο αμέσως μετά τη γέννησή του. Ο Άλφειός είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Πελοποννήσου και ο ίδιος θεός σύμφωνα με τη μυθολογία. Και τα δύο ποτάμια ρέουν μέσα από ένα εντυπωσιακό φαράγγι, με λευκούς ασβεστολιθικούς βράχους που υψώνονται πάνω από πυκνή βλάστηση. Μέχρι πρόσφατα η δύναμη του ποταμού είχε αξιοποιηθεί από τους κάτοικους της γύρω περιοχής με νερόμυλους χτισμένους στο πλάι του. Οι απότομοι γκρεμοί που υψώνονταν πάνω από τις όχθες παρείχαν καταφύγιο σε ερημίτες και μοναχούς οι οποίοι ζούσαν σε σπηλιές και μοναστήρια χτισμένα στους βράχους. Σε αυτό το μέρος, πραγματοποιείται μια από τις καλύτερες καταβάσεις ποταμού ράφτινγκ σε δύο από τα πιο όμορφα ποτάμια της Ελλάδας.

H κατάβαση ξεκινά από τη γέφυρα του Ατσιχόλου κοντά στην Καρύταινα της Αρκαδίας. Στην αρχή, θα παρακολουθήσουμε μια σύντομη εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί από τον οδηγό μας, θα πάρουμε τις στολές μας, τα σωσίβια, τα κράνη, τις βάρκες και τα κουπιά και θα μεταφερθούμε στο σημείο εκκίνησης. Είμαστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα θαύματα του ποταμού, να διασκεδάσουμε ενώ κωπηλατούμε και να κολυμπήσουμε στα κρυστάλλινα νερά. Η δυσκολία των περασμάτων που συναντάμε κατά τη διάρκεια της κατάβασης είναι εύκολη με μερικά μέτρια σημεία επιπέδου 2-3 βάσει της διεθνούς βαθμονόμησης δυσκολίας ποταμών.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο όγκος νερού μειώνεται κάνοντας τη δραστηριότητα ευκολότερη και κατάλληλη για όλους, αρχάριους και οικογένειες με παιδιά. Την άνοιξη και το φθινόπωρο, ανάλογα με τις βροχοπτώσεις και τον όγκο νερού, η δραστηριότητα γίνεται πιο δύσκολη και ιδανική για όσους αναζητούν περισσότερη δράση και αδρεναλίνη. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

  • Ώρα έναρξης: 11:00
  • Σημείο Συνάντησης: Μάραθα Αρκαδίας
  • Χρόνος δραστηριότητας με διαλείμματα: 4 ώρες
  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
  • Καταλληλότητα: Κατάλληλο για όλους / Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία

 

  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Διαθέσιμες επιλογές

Αξιολογήσεις

CYRIL C

Δείτε επίσης

Ράφτινγκ στον Λούσιο Ποταμό, Πελοπόνησσος
Γόρτυνα, Αρκαδία
10 ώρες
από 90.00 € / άτομο
Rafting στον Λούσιο και Αλφειό ποταμό
Γόρτυνα, Αρκαδία
3 ώρες 30 λεπτά
από 50.00 € / άτομο
Rafting στο Λάδωνα Ποταμό, Πελοπόννησος
Φιλία, Μεσσηνία
4 ώρες
από 75.00 € / άτομο
Rafting στην Αρχαία Ολυμπία (Αλφειό ποταμό)
Λιναριά, Ηλεία
4 ώρες
από 35.00 € / άτομο
Rafting στον Λάδωνα
Πάος, Αχαΐα
3 ώρες
από 35.00 € / άτομο
5ήμερη εκδρομή με Θαλάσσιο Καγιάκ και Camping στην Πελοπόννησο
Βόρεια Κυνουρία, Αρκαδία
5 ημέρες
από 700.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.