×

Κρυμμένα διαμάντια στη Λίμνη Πλαστήρα

ID Δραστηριότητας : 3298
Μέτριο
3 ημέρες
Απρ - Νοε
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 12 ετών
Αγγλικά, Γερμανικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Ανακαλύψτε τον φυσικό πλούτο της Λίμνης Πλαστήρα και τα συγκλονιστικά της τοπία που κόβουν την ανάσα! Στο κέντρο της Ελλάδας βρίσκεται η Λίμνη Πλαστήρα και το τοπίο που την περικλείει είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία της χώρας. Η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα ή λίμνη Ταυρωπού, δημιουργήθηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος του ποταμού Ταυρωπού. Έχει σημαντικό ρόλο ως ενδιάμεση ημιορεινή ζώνη, ανάμεσα στο Θεσσαλικό κάμπο και στα Ανατολικά Άγραφα. Εξερευνούμε τους κρυμμένους θησαυρούς της στον υδρόβιο και παραλίμνιο κόσμο της, στα βουνά και στα σπήλαιά της.

1η ημέρα:

Φτάνοντας στη λίμνη έξω από το χωριό Καστανιές βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα φιόρδ της. Από εκεί θα ξεκινήσουμε μια πανέμορφη υδάτινη διαδρομή καγιάκ στα τιρκουάζ και ήρεμα νερά της. Σε μια παράκτια διαδρομή στα φιόρδ της έχουμε την ευκαιρία να αγναντέψουμε τα επιβλητικά βουνά των Αγράφων πάνω από τη λίμνη και να δούμε Κορμοράνους, Ερωδιούς, νερόκοτες, ποταμοσφυρικτές και αρκετά είδη πάπιας, στις όχθες σταχτοσουσουράδες και νεροκότσυφες. Στη λίμνη ζουν επίσης αρκετά είδη ψαριών, όπως το ηλιόψαρο,  το σαρκούνι, κυπρίνοι, πέρκες, πλατίτσες, πέστροφες, τσιρόνια κ.α. Θα κάνουμε μια στάση στο νησί Νιάγκα και θα διασχίσουμε τη λίμνη μέχρι τον Βοτανικό κήπο. Έπειτα, θα ασχοληθούμε με την τοξοβολία όπου εξασκείται η προσοχή, η εστίαση στο στόχο, η αποφασιστικότητα και η λήψη απόφασης. Θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο Nevros Hotel Resort & Spa και θα γίνει τακτοποίηση. Το βράδυ έχει δείπνο και ξεκούραση.

2η ημέρα:

Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Φυλακτή, από εκεί ξεκινάμε τη πεζοπορία για τη κορυφή Τέμπλα 1809μ. Αρχικά πεζοπορούμε σε ένα καταπράσινο δασωμένο μονοπάτι από έλατα και δρυς. Μετά το καταφύγιο συνεχίζουμε σε αλπικό τοπίο μέχρι την κορυφή. Η πανοραμική θέα θα ανταμείψει τον κόπο μας. Βρισκόμαστε ακριβώς πάνω από το χωριό Νεράιδα. Κάτω από τα πόδια μας, τα γαλάζια νερά της λίμνης και τριγύρω μας όλες οι κορυφές των Αγράφων. Από την Καράβα, την Καζάρμα, το Μπορλέρο, τους Πέντε Πύργους, τη Σβώνη και το Παπαδημήτρη μέχρι το Ντελιδήμι, τη Φτέρη και τη Λιάκουρα. Πιο πίσω η Οίτη, η Γκιώνα και τα Βαρδούσια. Και δίπλα μας το Βουτσικάκι. Από εκεί θα κατηφορίσουμε στο σπήλαιο του Καϊμακιά, η οποία και αποτελεί το μεγαλύτερο σπήλαιο του νομού Καρδίτσας. Η σπηλιά εκτείνεται σε δύο επίπεδα με συνολικό μήκος διαδρόμων 470μ. και εντυπωσιακό διάκοσμο, ενώ στο εσωτερικό της ρέει υπόγειο ποτάμι. Όλοι όσοι συμμετέχουν θα μπουν σε ένα μαγικό κόσμο που έχει καταπληκτικά χρώματα, σχήματα, ησυχία και επιβλητικότητα.  Έπειτα, θα γυρίσουμε στο καταφύγιο όπου θα γευματίσουμε. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ξεκούραση. Λίγο μετά τη δύση του ηλίου, θα φωτογραφίσουμε και θα απολαύσουμε την ζώνη της Αφροδίτης και την σκιά της γης που σχηματίζονται ανατολικά με πορφυρά ροζ και μπλε χρώματα καθώς και την αλπική λάμψη με φόντο τη λίμνη Πλαστήρα. Μετά το βραδινό Θα τοποθετήσουμε τον εξοπλισμό μας  λίγο πιο πάνω από το καταφύγιο και θα χαθούμε στον μαγικό κόσμο της νύχτας. Θα απολαύσουμε τα νεφελώματα του Γαλαξία, θα παρατηρήσουμε τους αστερισμούς, θα δούμε τον Κρόνο και τον Δία με τους δορυφόρους τους. Θα φτιάξουμε τσάι του βουνού να πιούμε, καθώς θα έχουμε καθίσει κάτω από τα αστέρια και θα μοιραζόμαστε ιστορίες από τη ζωή μας στο χωριό και τις αναβάσεις μας στα βουνά με στόχο να σας κάνουμε να τα λατρέψετε. Αργότερα, μπορούμε να βγούμε φωτογραφίες με τον γαλαξία. Όσοι τολμήσουν, θα πάρουν μαζί τους καρέ και ιστορίες από αυτά που αξίζει να λέμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τα μεσάνυχτα θα επιστρέψουμε στο καταφύγιο.

3η ημέρα:

Πρωινό και αναχώρηση για πεζοπορία σε δάσος ελάτης και βελανιδιάς με σημεία θέας τη λίμνη καταλήγοντας στο όμορφο γραφικό χωριό Μπελοκομίτη. Έπειτα, θα πιούμε καφέ σε ένα όμορφο μπαλκόνι και θα συνεχίσουμε την περιπέτειά μας εξερευνώντας τη Σπηλιά του Γάκη. Μετά τα Ζυγογιανναίικα θα κατηφορίσουμε πρώτα σε ένα μικρό πανέμορφο φαράγγι και θα ακολουθήσουμε το ποτάμι  για να φτάσουμε στη σπηλιά. Πράγματι, ένα από τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα της φύσης είναι τα σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Τα συναισθήματα ανάμεικτα, Θαυμασμός, άγχος για το άγνωστο, περιέργεια, ευφορία, χαρά και έκπληξη. Tην πιο γοητευτική εικόνα της λίμνης θα απολαύσουμε αναμφισβήτητα από το Παρατηρητήριο στο γυρισμό. Σε υψόμετρο 1.350 μ. όπου βρίσκεται, αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, η θέα φτάνει μέχρι τον Όλυμπο. Μπορούμε να θαυμάσουμε τη λίμνη σε όλο το μήκος και το πλάτος της, το αλπικό δάσος και τις γυμνές κορυφές των ψηλών βουνών να ζωγραφίζονται στο βάθος. Έπειτα, θα κάνουμε  μια μικρή στάση στο φράγμα, ένα κομψό τόξο που μοιάζει να αγκαλιάζει τον τεράστιο όγκο του νερού της λίμνης, είναι ένα όμορφο σημείο για να αγναντέψει κανείς τη λίμνη, αλλά και την πίσω πλευρά του φράγματος που βουτά σε βάθος 83μ., κάθετα ανάμεσα στα βράχια. Ακολουθεί γεύμα και επιστροφή στην Αθήνα.

Επιπλέον πληροφορίες

 • Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια  (Οι μέτριας δυσκολίας πεζοπορίες σχεδιάζονται για τους πεζοπόρους που θέλουν μια πιο απαιτητική πεζοπορία. Πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση και να μπορούν να πεζοπορούν για 3-5 ώρες την ημέρα)
 • Ελάχιστη συμμετοχή: 4 άτομα (εάν είστε λιγότεροι, μπορείτε να κάνετε ένα αίτημα κράτησης ή να επικοινωνήσετε μαζί μας)
 • Ώρα συνάντησης: κατόπιν συννενόησης
 • Μπορεί να γίνει και μεταφορά (επικοινωνήστε μαζί μας) 

Περιλαμβάνεται

• Επαγγελματίες συνοδοί
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Σνακ στο καγιάκ
• Ειδικό μενού για όσους τρώνε χωρίς γλουτένη, για βέγκαν, βίγκαν και πεσκεταριους
• Νερό
• Μπατόν
• Απαραίτητος εξοπλισμός σε όλες δραστηριότητες
• Τηλεσκόπιο, SkyWatcher 90/900 AZ3
• Φωτογραφίες-Aστροφωτογραφίες
• Ενημέρωση και οδηγίες
• Φαρμακείο

Δεν περιλαμβάνεται

• Διαμονή

Μην ξεχάσω

• Καπέλο
• Αντιηλιακό
• Μαγιό και πετσέτα
• Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
• Παντελόνι Πεζοπορίας
• Παπούτσια για Πεζοπορία
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

 • Ακύρωση 72 ώρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Επιστροφή του ποσού της κράτησης σας στο ακέραιο.
 • Ακύρωση μεταξύ 24 με 72 ώρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 24 ωρών ή αργότερα είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Πλαστήρας, Καρδίτσα

Διεύθυνση: Λίμνη Πλαστήρα

Σημειώσεις: Ώρα και σημείο συνάντησης κατόπιν συνεννόησης

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Πεζοπορία Δροσάτο-Ματζιουρέικα, Άγραφα
Ανατολική Αργιθέα, Καρδίτσα
4 ώρες
από 35.00 € / άτομο
Πεζοπορία Αυλάκι Φουντωτού, Άγραφα
Ανατολική Αργιθέα, Καρδίτσα
5 ώρες
από 35.00 € / άτομο
Αστροκάμπινγκ στο Βουνό Τσμι, Άγραφα
Χαλκιόπουλο, Καρδίτσα
16 ώρες
από 150.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

Private Photo Tour στη Λίμνη Πλαστήρα
Λίμνη Πλαστήρα
8 ώρες
από 249.00 €
Mountain Bike στη Λίμνη Πλαστήρα
Νεβρόπολη Αγράφων, Καρδίτσα
2 ώρες
από 30.00 € / άτομο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
2ήμερο με River Trekking & Πεζοπορία στα Άγραφα
Άγραφα, Ευρυτανία
1 ημ 12 ώρες 30 λεπτά
από 120.00 € / άτομο
Βόλτα στο δάσος Περτουλίου με άλογα
Αίθηκες, Τρίκαλα
15 λεπτά
από 15.00 € / άτομο
Ενοικίαση ATV στο Περτούλι
Αίθηκες, Τρίκαλα
15 λεπτά
από 20.00 €
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.