×

Ξενάγηση στο παλάτι Κνωσσού και στην πόλη Ηρακλείου, από το Ρέθυμνο

ID Δραστηριότητας : 3046
Εύκολο
10 ώρες
Μαι - Οκτ
Για όλες τις ηλικίες
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Αυτή η εκδρομή σας μεταφέρει κατευθείαν στην καρδιά της Μινωικής Κρήτης. Το ταξίδι ξεκινά με πρωινή παραλαβή από το πλησιέστερο σημείο στο κατάλυμά σας μεταξύ 08:00-09:00π.μ. 

Η Κνωσσός είναι το σημαντικότερο κέντρο του μινωικού πολιτισμού. Είναι το μέρος όπου συνδέονται ο μύθος του λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και ο μύθος του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Το ανάκτορο της Κνωσού του 2000 π.Χ. ήταν η ακμάζουσα μινωική πρωτεύουσα και η κατοικία του θρυλικού βασιλιά Μίνωα. Τα ερείπια ανασκάφηκαν και εν μέρει αποκαταστάθηκαν από τον Sir Arthur Evans στα τέλη του 19ου αιώνα, έφεραν στο φως ένα τεράστιο συγκρότημα με πάνω από 1000 αλληλένδετα δωμάτια που πιθανότατα είναι η πηγή του γνωστού θρύλου του λαβύρινθου. Ένας οδηγός θα παρουσιάσει όλα τα γεγονότα και τους θρύλους αυτής της απίστευτης ανακάλυψης.

Μετά από 2 ώρες ξενάγηση στο Ανάκτορο της Κνωσσού, θα κατευθυνθούμε προς την πόλη του Ηρακλείου και το Αρχαιολογικό Μουσείο που είναι ένα από τα πιο αξιόλογα μουσεία της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Το μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα από όλες τις εποχές της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας αλλά και συλλογές με μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης. Στο τέλος, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να επισκεφτούμε την πόλη του Ηρακλείου για ψώνια ή φαγητό.

Η Κνωσσός είναι η τοποθεσία του πιο σημαντικού και πιο γνωστού ανακτόρου του μινωικού πολιτισμού. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν η έδρα του θρυλικού βασιλιά Μίνωα. Το παλάτι συνδέεται επίσης με συναρπαστικούς θρύλους, όπως ο μύθος του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Η τοποθεσία κατοικούνταν συνεχώς από τη νεολιθική περίοδο (7000-3000 π.Χ.) μέχρι τους Ρωμαϊκούς χρόνους.

Μετά τη μερική καταστροφή της το 1450 π.Χ., η Κνωσσός εποικίστηκε από Μυκηναίους από την ηπειρωτική Ελλάδα. Η πόλη άκμασε ξανά κατά την ελληνιστική περίοδο το 67 π.Χ. Καταλήφθηκε από τον Ρωμαίο Quintus Caecilius Metelus Creticus. Η Κνωσσός ανακαλύφθηκε το 1878 από τον Μίνωα Καλοκαιρινό. Ο Άρθουρ Έβανς διεξήγαγε συστηματικές ανασκαφές στην τοποθεσία μεταξύ 1900 και 1931, φέρνοντας στο φως το παλάτι, ένα μεγάλο τμήμα της μινωικής πόλης και τα νεκροταφεία. Η αποκατάσταση του παλατιού στη σημερινή του μορφή έγινε από τον Άρθουρ Έβανς. Οι επεμβάσεις επιβλήθηκαν ως επί το πλείστο από την ανάγκη διατήρησης των ακάλυπτων μνημείων.

Γύρω στις 17:00-18:00μ.μ., θα έχουμε επιστρέψει στο Ρέθυμνο.


Περιλαμβάνεται

• Παραλαβή και επιστροφή στο ξενοδοχείο
• Πιστοποιημένος ξεναγός
• Κλιματιζόμενο Πολυτελές Λεωφορείο
• Πλήρης ασφάλιση αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνεται

• Εισιτήριο εισόδου σε μουσείο

Μην ξεχάσω

• Αντηλιακή κρέμα, γυαλιά ηλίου και καπέλο
• Μακρυμάνικο για ευαίσθητες επιδερμίδες
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

  • Ακύρωση 24 ωρών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή της δραστηριότητας.
  • Ακύρωση 24 ωρών ή αργότερα πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο. 


  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Ρέθυμνο, Ρέθυμνο

Διεύθυνση: Ρέθυμνο

Σημειώσεις: Σημείο συνάντησης/παραλαβής κατόπιν συννενόησης

Σημείο δραστηριότητας

Περιοχή: Ηράκλειο, Ηράκλειο

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗ
ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗ
ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

Δείτε επίσης

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.