×

Πεζοπορία στο φαράγγι Ρίντομο, Ταΰγετος

ID Δραστηριότητας : 2129
Δύσκολο
5 ώρες
Ιαν - Δεκ
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 10 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Πεζοπορία στο μεγαλύτερο φαρράγγι του Ταυγέτου

Μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμάτα, όμως πολύ κοντά στον πυρήνα του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου βρίσκεται το φαράγγι του Ριντόμου. Ένα γεωλογικό φαινόμενο που δημιουργήθηκε από την επίδραση του νερού στη γή. Το φαράγγι ξεκινάει από τις κορυφές του Ταϋγέτου μέχρι την παραλία της Σάντοβα λίγο έξω από την Καλαμάτα. Στο στενότερο του σημείο γίνεται δύο μέτρα στενό με 60 μέτρα ύψος. Η πεζοπορία μέσα σε αυτό το μέρος είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από το χωριό Βόρειο, ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγεί στον βραχώδη πυθμένα του φαραγγιού. Η πεζοπορία μας είναι αρχικά ανηφορική και δυσκολεύει στη αρχή της καθώς σκαρφαλωνούμε στους τεράστιους ογκόλιθους, γρήγορα όμως μας ανταμείβει καθώς η θέα γύρω μας είναι πραγματικά μαγευτική. Κάνουμε μερικές στάσεις για να ξεκουραστούμε, να απολαύσουμε ένα υγιεινό πικνίκ και να θαυμάσουμε τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Ίσως εντοπίσουμε μερικά αγριοκάτσικα να ισορροπούν δεξιοτεχνικά στους σχεδόν κάθετους βράχους. Μικροί καταρράκτες στάζουν από ψηλά και τα βράχια γύρω τους διακοσμούνται από κισσούς. Μετά από περίπου 5 χιλιόμετρα το φαράγγι γίνεται στενότερο. Σύντομα θα βρεθούμε σε ένα στενό διάδρομο ανάμεσα σε δύο κατακόρυφους τοίχους όπου μπορούμε να ακούσουμε την ηχώ των βημάτων μας και να αγγίξουμε και τους δύο τοίχους ταυτόχρονα. Αυτό είναι και το πιο εντυπωσιακό μέρος του φαραγγιού.

  • Ώρα συνάντησης: 9:30 π.μ.
  • Σημέιο συνάντησης: Βόρειο
  • Διάρκεια: 5 ώρες με διαλλείματα
  • Βαθμός δυσκολίας: Aπαιτητικό
  • Καταλληλότητα: Μικρά και μεγάλα γκρουπ, ζευγάρια, νέοι, ηλικιωμένοι, οικογένειες, παιδιά άνω των 12 ετών

 

  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Διαθέσιμες επιλογές

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Πεζοπορία στο φαραγγι του Λούσιου, Μαίναλο
Στεμνίτσα, Αρκαδία
6 ώρες
από 60.00 € / άτομο

Δείτε επίσης

Ανάβαση στην κορυφή του Ταΰγετου,Πελοπόννησος
Καλαμάτα, Μεσσηνία
7 ώρες
από 130.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.