×

3ήμερο Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Ροδόπη στις 19/6

Εύκολο
3 ημέρες
19/06/2021
Για όλες τις ηλικίες
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης περιλαμβάνει το μοναδικό Παρθένο Δάσος της Ελλάδας, ένα από τα σπουδαιότερα στο είδος του στην Ευρώπη με μεγάλη βιοποικιλότητα, αφού εδώ συναντάει κανείς όλες τις ζώνες βλάστησης της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο της φύσης, με πανύψηλα δέντρα αείφυλλων και φυλλοβόλων, κωνοφόρων και πλατύφυλλων, όπως οξυά, σημύδα, δασική πεύκη (κόκκινη πεύκη), μαύρη πεύκη και ερυθρελάτη, ένα σπάνιο είδος στην Ελλάδα που συναντούμε μόνο στη Ροδόπη και διάφορα άλλα είδη. Ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή είναι και το υδάτινο στοιχείο με διάφορους σχηματισμούς, μεταξύ αυτών οι καταρράκτες του Λεπίδα και του Λειβαδίτη, και οι υπέροχο μαίανδροι του ποταμού Νέστου, που όταν τους δει κανείς από ψηλά χαρίζουν ένα μοναδικό θέαμα. Η περιοχή του Παρθένου Δάσους παρέχει καταφύγιο σε μεγάλο αριθμό ζώων, όπως είναι η καφέ αρκούδα, το αγριόγιδο, ο αγριόκουρκος, η αγριόκοτα, ο λύκος, το ζαρκάδι, ο αγριόχοιρος, η αγριόγατα, ο σκίουρος κ.ά. Το τριήμερο φωτογραφικό road trip έχει ως στόχο την φωτογράφιση στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 19 Ιουνίου

 • 16:00: Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη. (Για όσους έρθουν απευθείας, η συνάντηση είναι στις 19.30 στο Παρανέστι).
 • Τακτοποίηση στα δωμάτια, έλεγχος και προετοιμασία του εξοπλισμού μας και ενημέρωση για το πρόγραμμα της εκδρομής.
 • 20:30: Δείπνο στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό.

Κυριακή 20 Ιουνίου

 • 07:00: Πρωινό στο ξενοδοχείο
 • 08:00: Αναχώρηση για το Δάσος του Φρακτού

Στόχος της ημέρας είναι να περάσουμε αρκετές ώρες φωτογραφίζοντας την πλούσια χλωρίδα και τα υπέροχα τοπία του δάσους. Από το Παρανέστι θα κατευθυνθούμε βόρεια με κατεύθυνση το Φρακτό. Η διαδρομή μέσα από το δάσος σύντομα μας δείχνει πόσο όμορφο είναι το περιβάλλον που πρόκειται να φωτογραφίσουμε. Πρώτη μας στάση το φράγμα του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πλατανόβρυσης. Η τεχνητή λίμνη δημιουργεί ένα ειδυλλιακό τοπίο, με αντανακλάσεις των πανύψηλων δέντρων στα ήρεμα νερά – το φωτογραφικό αποτέλεσμα πολλές φορές είναι εντυπωσιακό! Από εκεί, θα ακολουθήσουμε ανάποδα το Διαβολόρεμα, ένα από τα μεγαλύτερα ρέματα που τροφοδοτούν τη λίμνη. Μετά από 25 περίπου χιλιόμετρα θα συναντήσουμε μπροστά μας τα Θερμιά, μια «φαβέλα» με πρόχειρες παράγκες οι οποίες κρύβουν έναν φυσικό θησαυρό – τα ιαματικά λουτρά της περιοχής.

Από το σημείο αυτό, ακολουθούμε χωματόδρομο μέσα στο πυκνό δάσος, σταματώντας τακτικά για να φωτογραφίσουμε αρχικά το δρυοδάσος και στη συνέχεια τα μεγαλοπρεπή δέντρα μαύρης πεύκης που πλαισιώνουν τον δρόμο.

Φτάνοντας στο δασικό φυλάκιο, κάνουμε μια στάση για ξεκούραση με φόντο το υπέροχο τοπίο. Εδώ μπορούμε να πιούμε ένα «υπαίθριο» καφεδάκι και να προετοιμάσουμε τον εξοπλισμό μας για τη μικρή πεζοπορία που θα ακολουθήσει. Ένα ήπιο μονοπάτι θα μας οδηγήσει στους τρεις καταρράκτες του Αχλαδορέματος, μέσα από το πανέμορφο δάσος πεύκης και σημύδας. Επιστρέφοντας θα φάμε το πικνίκ που θα έχουμε φροντίσει να φέρουμε μαζί μας, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς το Παρανέστι.

Στην επιστροφή, όποιος θέλει να χαλαρώσει, μπορεί να κάνει και λουτρό στα Θερμιά!

 • 17:00: Επιστροφή στο Παρανέστι.

Η μέρα μας θα κλείσει φωτογραφικά στις όχθες του ποταμού Νέστου, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και φαγητό σε κάποια από τις ταβέρνες του χωριού.

Δευτέρα 21 Ιουνίου

 • 07:30: Πρωινό
 • 08:30: Check-out

Για το πρωινό κυριακάτικο ξύπνημα θα μας αποζημιώσει ένα μοναδικό θέαμα – οι μαίανδροι του Ποταμού Νέστου από ψηλά! Ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο προς Ξάνθη, παράλληλα με το ποτάμι, θα φτάσουμε στη Σταυρούπολη και από εκεί θα κατευθυνθούμε προς το παρατηρητήριο που βρίσκεται στη θέση Θέα, σε υψόμετρο 891 μέτρων ανάμεσα στους Τοξότες και τα Ίμερα. Μπροστά μας απλώνεται ο Νέστος σε όλο του το μεγαλείο, πλαισιωμένος από πυκνό δάσος. Η θέα των μαιάνδρων είναι καθηλωτική!

Πριν συνεχίσουμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε τον Νέστο από πιο κοντά, θα επισκεφτούμε τα ερειπωμένα χωριά Κρωμνικό και Λιβερά, στα οποία υπάρχει πιθανότητα να συναντήσουμε και να φωτογραφίσουμε κοπάδια αλόγων.

Επόμενη στάση, τα στενά του Νέστου, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αφήνουμε το αυτοκίνητό μας στη Γαλάνη και ξεκινάμε μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή δίπλα στο ποτάμι που θα μας δώσει τη δυνατότητα να φωτογραφίσουμε τα νερά, τις όχθες και τα νησάκια του Νέστου από κοντά, κινούμενοι και δίπλα στις παλιές γραμμές του τρένου με τις γραφικές πέτρινες σήραγγες. Στην επιστροφή, θα ξεκουραστούμε στην παραλία που βρίσκεται κοντά στον χώρο στάθμευσης – οι θαρραλέοι μπορούν να κάνουν μια βουτιά στα παγωμένα νερά ή να απολαύσουν flying fox πάνω από το ποτάμι!

Τελευταία μας στάση κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής, για να κλείσουμε γευστικά ένα σαββατοκύριακο γεμάτο φύση και εικόνες!


Ημερομηνίες εκδήλωσης

Έναρξη 19/06/2021 09:00

Περιλαμβάνεται

• Φωτογραφική κατάρτιση και καθοδήγηση από τον Canon Photographer Μπάμπη Γκιριτζιώτη
• Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τεχνικές και να πάρουμε χρήσιμες συμβουλές για φωτογράφιση στη φύση και για τη σωστή χρήση του εξοπλισμού
• Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό (σε δίκλινα δωμάτια, επιβάρυνση μονόκλινου: 35 ευρώ)
• Μικρό γεύμα για την εκδρομή του Σαββάτου

Δεν περιλαμβάνεται

• Γεύματα/ποτά, εκτός από όσα ορίζονται παραπάνω
• Προσωπικά έξοδα
• Οτιδήποτε δεν ορίζεται ρητά στις καλύψεις της φωτογραφικής εκδρομής

Μην ξεχάσω

• Ενδεικτικός Φωτογραφικός Εξοπλισμός:
• Φωτογραφική μηχανή DSLR ή mirrorless
• Τουλάχιστον έναν φωτογραφικό φακό 24mm
• Ένα ελαφρύ τρίποδο
• Τουλάχιστον 2 εξτρά μπαταρίες
• Κάρτες μνήμης (μία τουλάχιστον 16GB)
• Χρήσιμος Εξοπλισμός για τις σύντομες πεζοπορικές διαδρομές μας, συστήνουμε να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια πεζοπορίας. Προηγούμενη εμπειρία Απαιτείται μόνο πλήρως λειτουργικός φωτογραφικός εξοπλισμός και καλή διάθεση!

 

 • Ακύρωση 7 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Σας επιστρέφεται αυτόματα για την πλήρη τιμή δραστηριότητα.
 • Ακύρωση μεταξύ 3 και 7 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
 • Ακύρωση 3 ημερών ή αργότερα είναι αυτό που ονομάζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Δε θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


 

 • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
 • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης 30 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
 • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
 • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Παρανέστι, Δράμα

Διεύθυνση: Παρανέστι

Διαθεσιμότητα

από 185.00 € / άτομο
Κουπόνι Δώρου

Δείτε επίσης

4ήμερη εκδρομή με Enduro στην Καβάλα - Πακέτο All Inclusive
Καβάλα, Καβάλα
4 ημέρες
από 1290.00 € / άτομο
3ήμερη εκδρομή με Enduro στην Καβάλα - Πακέτο All Inclusive
Καβάλα, Καβάλα
3 ημέρες
από 1000.00 € / άτομο
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
2ήμερη εκδρομή με Enduro στην Καβάλα - Πακέτο All Inclusive
Καβάλα, Καβάλα
2 ημέρες
από 710.00 € / άτομο
4ήμερη εκδρομή με Enduro στην Καβάλα - Βασικό Πακέτο
Καβάλα, Καβάλα
4 ημέρες
από 740.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.