×

EscapeWay

Η Escapeway

Η EscapeWay ιδρύθηκε το 2000 από τον Γιάννη Βαΐτση, οδηγό ποταμού, συνοδό βουνού και ιστιοπλόο. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η ενασχόληση με τον χώρο των εναλλακτικών υπαίθριων δραστηριοτήτων και την ιστιοπλοΐα.

Οι δύο τομείς στους οποίους διαχωρίζεται η EscapeWay έχουν ως εξής:

Α. Την EscapeWay Outdoor Activities που έχει έδρα τη Σπηλιά της Λάρισας με σκοπό τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εναλλακτικών δραστηριοτήτων στην φύση, όπως rafting, canyoning, trekking, κλπ. H περιοχή υλοποίησης των προγραμμάτων της είναι κατά βάση τα βουνά και τα ποτάμια της Κεντρικής Ελλάδας (Όλυμπος, Πιέρια, Κίσσαβος, Πήλιο, Πίνδος – Πηνειός, Βενέτικος, Ασπροπόταμος) με την δυνατότητα όμως μελέτης προγραμμάτων και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Β. Την EscapeWay Sailing Activities που έχει έδρα την Λάρισα και δραστηριοποιείται στην οργάνωση σχολών ιστιοπλοΐας, στις ναυλώσεις ιστιοπλοϊκών σκαφών, καθώς και στον προγραμματισμό ιστιοπλοϊκών εκδρομών, με περιοχή υλοποίησης το θαλάσσιο περιβάλλον των Βορείων Σποράδων. Το σύνολο των δραστηριοτήτων της EscapeWay διέπεται από πνεύμα οικολογικής ευαισθησίας με ιδιαίτερη έμφαση στην αναγνώριση της σημασίας του σεβασμού και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της εταιρείας, πρωταρχικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση των δεσμών του ανθρώπου με την φύση.Η πραγματική εναλλακτικότητα που προσφέρουμε είναι αυτή της δυνατότητας απόδρασης από το αστικό περιβάλλον, με ποιοτικές δραστηριότητες ανάπλασης του σώματος και του πνεύματος. Στους δικούς σας ρυθμούς προσαρμόζουμε προγράμματα μονοήμερα ή πολυήμερα μιάς συγκεκριμένης δραστηριότητας ή προγράμματα πολλαπλών δραστηριοτήτων, που θα σας γοητεύσουν, θα σας δώσουν εμπειρίες ανθρώπινων σχέσεων και θα σας γνωρίσουν τόπους και χρώματα ανεξίτηλα στις αισθήσεις σας.  

 

Η Βάση μας

 

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σπηλιάς του Δήμου Τεμπών,  ένα από τα παλιότερα σπίτια του χωριού, που διασώθηκε από το κάψιμο των Γερμανών το 1943, είναι του Γεωργίου Ιωάννη Καραγιάννη, γνωστό ως το σπίτι του Γάκη (υποκοριστικό του ονόματος Γεώργιος).  Λέγεται πως σ’ αυτό το σπίτι οι ένοικοί του έζησαν πολλές χαρές, από το 1850 περίπου που ανήκε στον πατέρα του Γεώργιου, στον Γιάννη Καραγιάννη μεγαλέμπορος γαλακτοκομικών προϊόντων, ο οποίος απέκτησε έξη παιδιά, τρεις γιούς και τρεις κόρες. Το σπίτι είχε πάντα κινητικότητα, ήταν ανοιχτό γιατί οι ένοικοί του ήταν φιλόξενοι.  Η ιστορία του σπιτιού λέει πως την περίοδο 1946 – 1947 είχε επιταχθεί και ήταν Διοικητήριο της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας του Ρίμινι με διοικητή το λοχαγό Διονύσιο Γρηγορόπουλο.

Έπειτα από προσπάθεια αρκετών χρόνων, αναπαλαιώθηκε με πολύ προσοχή και μεταμορφώθηκε σε έναν ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο που αποτελεί πλέον την έδρα της Escapeway. Εδώ μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και 30 άτομα, αρκεί να έχουν τον υπνοσακό τους!

Δραστηριότητες EscapeWay

Rafting στο Μυστικό Ποτάμι
Στουρναραίικα, Τρίκαλα
1 ημ 5 ώρες
από 135.00 € / άτομο
Rafting στον Ασπροπόταμο
Δήμος Καλαμπάκας, Τρίκαλα
2 ώρες
από 55.00 € / άτομο
×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.