×

Freedom Paragliding

H Freedom δημιουργήθηκε 1993 από τον Διονύση Βλασσόπουλο. Το 1993 το σπορ βρισκόταν σε νηπιακή μορφή στη χώρα μας. Έχοντας ταξιδέψει και εκπαιδευτεί τα προηγούμενα χρόνια στην κεντρική Ευρώπη, όπου το σπορ ήταν αρκετά ανεπτυγμένο και οργανωμένο, τολμήσαμε το επόμενο βήμα. Ανοίξαμε στην Ελλάδα μια επαγγελματική σχολή, στηριζόμενοι σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες μιας μεσογειακής χώρας, όπως η Ελλάδα.

Η όλη ατμόσφαιρα στο χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς εκείνης της εποχής, αποτελούσε για εμάς μια πρόκληση για δημιουργία και εξέλιξη.

Η ανακάλυψη του Αλεξιπτώτου πλαγιάς έδινε πλέον στους ανθρώπους, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σχετικά εύκολα ένα αρχέγονο όνειρο, να πετάξουν. Ποτέ ξανά στην ιστορία της ανθρωπότητας, καμία άλλη γενιά ανθρώπων δεν είχε αυτή την ευκαιρία. Είχαμε την τύχη να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι αναζητήσεων και εξέλιξης. Αν και αφετηρία μας ήταν το απερίσκεπτο πάθος για την πτήση, λόγω του νεαρού της ηλικίας εκείνης της εποχής, γρήγορα η άγνοια μετουσιώθηκε σε γνώση & υπευθυνότητα. Καθιερώσαμε στον Ελλαδικό χώρο τρόπους διδασκαλίας και εκπαίδευσης όπως SIV, XC, Acro, Αγωνιστικά Σεμινάρια, Επίπεδα εκπαίδευσης και κυρίως διαμορφώσαμε την εκπαίδευση εξέλιξης των πιλότων σε περιόδους και όχι σε πακέτο των 5 ή 10 ημερών. Καθιερώσαμε τον τεχνικό έλεγχο εξοπλισμών βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, καθώς και την υψηλή ποιότητα στον εξοπλισμό που πρέπει να χρησιμοποιείται, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Τα προηγούμενα χρόνια οι αγώνες ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την εξέλιξη των πιλότων. Δημιουργήσαμε το Freedom Team, όπου στα χρόνια που ακολούθησαν οι αθλητές του κατάφεραν να κερδίσουν 12 πρωταθλήματα και έναν τεράστιο αριθμό κυπέλλων. Οι αθλητές αυτοί σήμερα είναι σπουδαίοι εκπαιδευτές και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του σπορ.

Όλα αυτά έκαναν την Freedom σημείο αναφοράς για το Ελληνικό αλεξίπτωτο πλαγιάς. Αρχικά δεν γνωρίζαμε που θα φτάναμε , σήμερα όμως διανύοντας την 3η δεκαετία στο χώρο, αισθανόμαστε τον αμοιβαίο σεβασμό του χρόνου και του καθήκοντος.

Ο χρόνος μας καθιέρωσε ως μια από τις καλύτερες σχολές της Ελλάδας, η οποία κέρδισε τον σεβασμό όλων. Αυτό πιστοποιείται από την προσέλευση δεκάδων παγκόσμιων πρωταθλητών αλλά και προσωπικοτήτων,  οι οποίοι επισκέφτηκαν την Freedom στα χρόνια που πέρασαν είτε για να διδάξουν στην σχολή, είτε να πετάξουν μαζί μας.

Σήμερα συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, με περισσότερη εμπειρία, γνώση και σοφία που αντλούμε από την πολυετή μας παρουσία στον χώρο.

Δραστηριότητες Freedom Paragliding

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.